Spouwmuurisolatie
via de Vastelastenbond

Vraag adviesgesprek aan

Waarom spouwmuren isoleren?

Huiseigenaren die willen isoleren beginnen vaak met spouwmuurisolatie. Daardoor is de grootste oppervlakte van de woning geïsoleerd en kan de warmte minder snel ontsnappen via de muur van uw woning. Op jaarbasis gaat jouw gasverbruik met ongeveer 350 m2 naar beneden. Voor een gemiddelde tussenwoning (48 m2 geveloppervlak) is dat
€ 275,- per jaar. Bij grotere huizen kan dat al snel oplopen.

RENDEMENT ISOLEREN

Rendement isolatie
Vastelastenbond

Wil je weten wat isoleren je oplevert? Van slechte naar goede isolatie kan je tussen de
€ 600 tot wel € 1.900 per jaar schelen aan energiekosten. Als de gasprijzen nog hoger zijn, verdien je isolatie nog sneller terug.

Rendement isolatie

Spouwmuurisolatie
Vastelastenbond

Met spouwmuurisolatie bespaar je op jouw energiekosten. Door deze maatregel blijft de warmte beter in je huis hangen. Dat scheelt ruim dertig procent op jouw energierekening.

Vraag nu aan
Vloerisolatie

Vloerisolatie
Vastelastenbond

Isoleer de vloer/bodem van de kruipruimte om de warmte in jouw huis te houden. Zo bespaar je op jouw energiekosten en heb je altijd warme voeten!

Vraag nu aan

Prijs spouwmuurisolatie

Isoleren is maatwerk. Je ontvangt op basis van de vierkante meters wandoppervlak eerst een prijsindicatie. Vervolgens komt er een isolatiespecialist bij je op bezoek om alles nog een keer goed door te meten en even in je muren te kijken. Zo weten ze welk materiaal ze het beste kunnen gebruiken.

Wij kunnen jou op basis van een standaard tussenwoning enkel indicatieve prijzen geven.

Type isolatie
Gem. opp. in m2
Investering indicatie
Spouwmuurisolatie
50 m2
€ 1.045,-
Vloerisolatie
46 m2
€ 1.950,-
Dakisolatie (onafgewerkt)
50 m2
€ 2.000,-
Glasisolatie (incl. ventilatieroosters)
10 m2
€ 2.750,-

* Je kunt geen rechten ontlenen aan de genoemde bedragen. Je ontvangt te allen tijde een maatwerkofferte.

De kosten worden op de offerte duidelijk gespecificeerd weergegeven. 

Duurzaamheid begint bij isolatie!

Spouwmuurisolatie voor alle woningtypes

Woningen tussen 1982 en 2000 hebben vaak al isolatie in de spouwmuur, maar vaak is deze verzakt of niet dik genoeg. Mocht dat het geval zijn, dan is Centrafoam een  goede oplossing. Onze partner Isolatie Centraal gebruikt die materiaalsoort om de bestaande spouwmuurisolatie te verbeteren. Ook woningen die met dampopen verf behandeld zijn, komen voor spouwmuurisolatie in aanmerking.

Kies voor spouwmuurisolatie

Vaak denken mensen ten onrechte dat de meest warmte via het dak verloren gaat. Er verdwijnt inderdaad warme lucht via het dak, maar het merendeel van de hitte verdwijnt via de muren van de woonkamer. Vooral voor huiseigenaren van woningen met een bouwjaar tussen 1982 en 2000 is het isoleren van de spouwmuren zeer interessant.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een relatief kleine ingreep en binnen één dag geregeld. 

Geniet van de voordelen

De voordelen van het isoleren van jouw muren

Een geïsoleerde woning zorgt voor verhoogd wooncomfort. Muren vergen een groot oppervlak van je huis. Door je spoumuren te isoleren voel je direct effect. In je woning, maar ook in je portemonnee.

  • Voelbaar resultaat
  • Besparing op energiekosten
  • Geen rommel en binnen 1 dag geregeld
  • Waardestijging van jouw woning
  • Beter energielabel

Isolatiepartner van de Vastelastenbond

Vereniging de Vastelastenbond heeft gekozen voor een samenwerking met een isolatiepartij die de kwaliteit kan waarborgen. Zoals je van ons gewend bent, kijken wij naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk en daarom kiezen wij voor de beste vaklui.

Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. De Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Isolatie Centraal is een ervaren en gecertificeerd isolatiebedrijf.  

4 jaar ervaring
Hoge score op Trustpilot
(4,3 op 5)
Gespecialiseerd in verschillende isolatiediciplines
Insula gecertificeerd
BRL 2121 BRL 2122
 

Hulp en advies bij isoleren

Bekijk alle veel gestelde vragen over isolatie of neem contact met ons op. De klantadviseurs van de Vastelastenbond staan je graag te woord om je te informeren over het isoleren van jouw huis. Je kunt ons bereiken op:
040-7200200.