Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur. Daartussen zit een open ruimte die spouw genoemd wordt. Bij nieuwbouwhuizen wordt er tijdens de bouw al isolatie toegepast. Bij huizen met een bouwjaar tussen 1930-1980 kan men na-isoleren. Door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouw aan te brengen wordt voorkomen dat er warmte verloren gaat.

Binnen één dag geregeld

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een relatief kleine ingreep en binnen één dag geregeld. Spouwmuurisolatie is geschikt voor woningen uit de bouwperiode 1930-1980. Het is een prettig idee dat u straks niet meer voor de mussen aan het stoken bent, maar voor uw eigen wooncomfort. Vaak begint men met het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Daardoor is de grootste oppervlakte van de woning geïsoleerd en kan de warmte minder snel ontsnappen via de muur van uw woning. U voelt direct resultaat. 

De prijs is afhankelijk van het type woning dat voorzien moet worden van spouwmuurisolatie.
De kosten voor spouwmuurisolatie zijn gering, als u de kosten afzet tegen het voordeel wat u elk jaar weer behaald op uw energierekening. Meer weten over isolatie bij u thuis? Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Hoe werkt het?

Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal in de spouw aangebracht. Het materiaal wordt via vulgaten in de muur gespoten. De vulgaten zijn niet groter dan de voeg en worden na het isoleren weer weg gewerkt. Voor spouwmuurisolatie zijn verschillende typen isolatiemateriaal mogelijk:

  • Isolatie Wol: een minerale wol met een speciale vezelstructuur die er voor zorgt dat er een duurzame isolatiedeken ontstaat die niet inklinkt en vochtafstotend is.
  • Isolatie Parels: kleine parels die onder toevoeging van een duurzaam bindmiddel in de spouwmuur worden geblazen. De parels hebben een zeer hoge isolatiewaarde.

Meer weten over hoe spouwmuurisolatie werkt? Bekijk hier de video

Voordelen van Spouwmuurisolatie

  • Minder tocht in de woning
  • Binnen één dag geregeld
  • Verlaging van de energierekening
  • Verhoging van uw wooncomfort

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of ik spouwmuur isolatie kan toepassen?
Wanneer heb ik mijn investering terugverdient?
Geeft het aanbrengen van spouwmuur isolatie veel overlast?
Zie ik de boorgaatjes?
Bekijk hier alle veel gestelde vragen.

Isolatiepartner van Vereniging de Vastelastenbond

Zoals u wellicht gewend bent, kijkt Vereniging de Vastelastenbond naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk. Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. Vereniging de Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Pluimers Isolatie is het grootste en meest ervaren isolatiebedrijf van Europa. Pluimers Isolatie heeft naast een scherpe prijs, vakkundige mensen in dienst die uw woningisolatie verzorgen. Dus kiest u voor isolatie via de Vastelastenbond dan heeft u altijd een professioneel advies en uitvoering.

Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 259 beoordelingen