U kunt ook kiezen voor vloerisolatie. Vloerisolatie is geschikt voor alle woningen met een kruipruimte. Aan de onderkant van uw vloer wordt het isolatiemateriaal geplaatst. Hierdoor komt de kou en vocht niet meer de woonkamer binnen, waardoor de temperatuur toename kan oplopen tot 4 graden. Vloerisolatie zorgt voor een verhoogd wooncomfort. De woning heeft minder last van opkruipend vocht uit de kruipruimte. De woning gelijkmatiger warm en u heeft minder last van tocht. Daarnaast levert vloerisolatie een besparing op uw gasverbruik op.

Bodemisolatie

Naast vloerisolatie is er ook bodemisolatie. Deze vorm van isoleren vindt ook plaats in de kruipruimte, maar hierbij wordt de bodem bedekt, zodat de kou vanaf de grond niet meer kan optrekken tot uw vloer. Bij bodemisolatie via de Vastelastenbond wordt er met twee producten gewerkt. Polystyreenparels of schelpen. De witte polystyreen wordt middels een speciale machine via het kruipluik onder de woning geblazen. Het aanbrengen van de schelpenlaag gebeurd opzelfde manier. De schelpenlaag is een onkwetsbaar natuurproducten. Kou en condens krijgen keen kans meer. Niet alleen het woonklimaat wordt beter, maar ook huisstofmijt verminderd. 

Hoe werkt het?

Bij vloerisolatie wordt een isolatielaag vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Hierdoor houdt uw vloer de warmte langer vast. Een ander mogelijkheid is om een laag parels/korrels of schelpen op de bodem van de kruipruimte aan te brengen. Deze dikte van de laag varieert naar gelang de gewenste isolatiewaarde.

Veel gestelde vragen

Wat is vloerisolatie?
Hoe gaat het aanbrengen van vloerisolatie in zijn werk?
Heb ik een kruipruimte nodig?
Hoe hoog moet de kruipruimte zijn voor vloerisolatie?
Alle veel gestelde vragen

Isolatiepartner van Vereniging de Vastelastenbond

Zoals u wellicht gewend bent, kijkt Vereniging de Vastelastenbond naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk. Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. Vereniging de Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Pluimers Isolatie.

Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 259 beoordelingen