Via de Vastelastenbond sluit u snel en gemakkelijk uw autoverzekering af.
De voordelen van onze autoverzekeringen op een rijtje:

  • Direct voorlopige dekking bij afsluiting
  • Dagelijks te beëindigen – u zit nergens aan vast
  • Regel alles online
  • Zeer lage premie door collectieve inkoop
  • 24-uurs schadeservice

Autoverzekering nu afsluiten

Uw autoverzekering via de Vastelastenbond

Een autoverzekering via inkoopcollectief de Vastelastenbond, dat is eenvoudig zelf alles regelen via onze website.

Onze autoverzekering is door onze medewerkers zorgvuldig geselecteerd op goede en betrouwbare voorwaarden. Voor afsluiten heeft u dus geen adviseurs nodig, u regelt eenvoudig zelf uw verzekering via onze website. En dat merkt u aan de lage premie!

Autoverzekering tegen de laagste premie

De verschillen voor de autoverzekering zijn groot doordat verzekeraars de risico's verschillend inschatten en ze de focus leggen op verschillende doelgroepen. Door de mogelijkheden die het internet biedt en door de kracht van het collectief van de Vastelastenbond is een lagere premie voor dezelfde kwaliteit binnen handbereik. In dit artikel lichten wij stap voor stap toe hoe u kunt overstappen naar een goedkopere autoverzekering.

Vergelijk uw premie op Vastelastenbond.nl

Kies op onze hoofdpagina voor het onderwerp “Autoverzekering”. Aan de hand van het kenteken kunnen wij de specificaties van de auto inlezen. Het enige dat u hoeft te doen is nog een aantal vragen beantwoorden, zoals uw postcode en het aantal schadevrije jaren opgeven. Hoeveel jaren u schadevrij hebt gereden kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar of u kunt het inschatten. De verzekering kunt u direct online afsluiten. Door in te loggen kunt u de aanvraag afronden. Indien u nog geen inloggegevens hebt, kunt u deze gelijk aanmaken. 

Uw huidige autoverzekering opzeggen

Verzekeraars hanteren over het algemeen contracten met een looptijd van één jaar. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft is deze tussentijds opzegbaar. Bij de ene verzekeraar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen bij een andere verzekeraar geldt een opzegtermijn van één maand. Zeg de verzekering schriftelijk op bij de huidige verzekeraar. Officieel moet dat gebeuren met een aangetekende brief, maar u kunt de brief ook op de reguliere manier versturen en een paar dagen later navragen of ze de opzegging ontvangen hebben.

Direct voorlopige dekking bij het aanvragen van de autoverzekering

Bij het aanvragen van een autoverzekering kunt u gelijk een voorlopige dekking krijgen. Dat wil zeggen dat uw auto gelijk verzekerd is. De aanvraag moet nog beoordeeld worden, maar de auto wordt alvast in dekking genomen. Indien later blijkt dat de verzekering pas één maand later moet ingaan, kan de ingangsdatum van de nieuwe verzekering nog gewijzigd worden.

Welke dekking past het beste bij de auto?

De meeste automobilisten hebben een te ruime verzekering voor de auto. In de meeste gevallen is het niet verstandig om een auto vanaf acht jaar oud nog WA/casco (all risk) te verzekeren. Voor het bepalen van de premie wordt er namelijk rekening gehouden met de nieuwwaarde van de auto, terwijl er bij schade uit wordt gegaan van de dagwaarde van de auto. Hier moet u rekening mee houden bij het verzekeren van uw auto. Bij meerdere schadevrije jaren, en dus een hoge korting, kan het vaak uit om de auto toch langer WA/casco verzekerd te houden. Bij de WA/casco verzekering krijgt u uw eigen schade ook uitgekeerd bij een schade door uw eigen schuld.