Wat vindt u het belangrijkste in de keuze voor uw zorgverzekering? Zo veel mensen, zo veel wensen! U kunt ook dit jaar weer overstappen van zorgverzekering. Uw huidige verzekeraar heeft u een nieuw aanbod gestuurd voor de zorgverzekering 2017. Maar of dat dan het béste aanbod is? Dat is maar de vraag. 

TOP 5 zorg 2017

Op veler verzoek van onze leden hebben we ook voor dit jaar een 'Top 5 zorg' samengesteld voor de zorgverzekering.

Veel consumenten blijken oververzekerd te zijn, omdat ze niet goed weten welke zorgkosten de basisverzekering dekt en betalen onnodig te veel zorgpremie. 

Hieronder ziet u de top 5 zorgzekeringen waar onze leden het meest naar vragen:

  1. De laagste premie basisverzekering met mimimale eigen risico (budgetpolis) 
  2. Laagste premie basisverzekering met maximaal eigen risico (naturapolis)
  3. Laagste premie basisverzekering met minimaal eigen risico (restitutieverzekering)
  4. Maximale vergoeding voor de tandarts (zonder tandartsverklaring)
  5. Fysiotherapie onbeperkt vergoed

1. De laagste premie budgetpolis 2017

Zorgverzekeraar Zekur is ook in 2017 de goedkoopste natura zorgverzekering met minimale eigen risico (€ 385,-). De basispremie voor deze verzekering is: € 92,00.
Let op: Dit betreft een budget polis met beperkte keus!

     Anderzorg

Minimaal eigen risico € 385,-

€ 92,00

Direct regelen

2. De laagste premie naturapolis (maximaal eigen risico)

Ziezo is de goedkoopste zorgverzekering met maximale eigen risico (€ 885,-). De premie voor deze zorgverzekering is € 71,95 per maand. De laagste premie natura basisverzekering*:

     Anderzorg

Maximaal eigen risico € 885,-

€ 71,95

Direct regelen

3. De laagste premie restitutiepolis (minimaal eigen risico)

In 2017 heeft zorgverzekeraar OHRA de laagste premie voor de restitutiepolis. Het eigen risico bij deze polis is € 385,-. De maandelijkse premie bedraagt € 104,55.  Dit is de laagste premie voor een restitutieverzekering**:

      Ditzo 

Minimaal eigen risico € 385,-

 € 104,55 

Direct regelen

4. Tandartsverzekering (zonder tandartsverklaring)

Heeft u voor komend jaar veel onderhoud aan uw gebit nodig? Dan kunt u kiezen voor een tandartsverzekering met een hoge vergoeding. Echter, bij verzekeringen met een hoge vergoeding dient u vaak een tandartsverklaring in te laten vullen door uw tandarts. FBTO heeft ook in 2017 de hoogste vergoeding zónder tandartsverklaring! U kunt kiezen voor een premie op basis van een laag eigen risico van € 385,-. De premie is dan per maand € 142,59. ook kunt het eigen risico op maximaal zetten, namelijk € 885,-. Dan betaalt u per maand € 121,76
Let op: u dient de 'Module Tand' tegelijk aan te vragen met de zorgpolis.

Anderzorg

€ 750,- tandartsvergoeding,
zonder tandartsverklaring

(eigen risico € 885,-)

Basisverzekering +
module Tand
tot € 750,-


€ 121,76


Direct regelen

5. Onbeperkt fysiotherpie

De vergoedingen voor fysiotherapie worden steeds lager. Wilt u onbeperkt fysiotherapie vergoed hebben? Dan kan zorgverzekeraar De Friesland een goede keuze zijn. Alle medisch noodzakelijke behandelingen worden vergoed (bij een gecontracteerde zorgaanbieder). Bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder worden maximaal 36 behandelingen vergoed. Na 36 behandelingen dient uw fysiotherapeut een behandelplan in te dienen bij de verzekeraar.

Anderzorg

Fysiotherapie onbeperkt
vergoed (natura)

€ 99,95

AV
Optimaal Online

€ 42,95


€ 142,90


Direct regelen

  • Gecontracteerde zorgaanbieder: alle medisch noodzakelijke behandelingen (vanaf de 37e behandeling op aanvraag), waarvan per kalenderjaar maximaal 9 behandelingen manuele therapie.
  • Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: maximaal 36 behandelingen per kalenderjaar, waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie.

Extra uitleg: Als u een AV Optimaal heeft en in een kalenderjaar meer dan 36 behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie nodig heeft, is vanaf de 37e behandeling een aanvraag voor verdere behandeling noodzakelijk. Uw behandelaar dient deze aanvraag naar De Friesland te sturen. In deze aanvraag moet de medische noodzaak voor verdere behandeling worden onderbouwd. U heeft pas recht op vergoeding vanaf de 37e behandeling als De Friesland de aanvraag van de behandelaar heeft goedgekeurd. Op de website de De Friesland vindt u meer informatie.

Verschillende zorgpolissen

Bij een naturapolis is de keuze beperkter en wordt de zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners maar deels vergoed. Een selectief of budgetpolis is een versoberde naturapolis met (nog) minder keuzevrijheid. Met een restitutiepolis kan u - als verzekerde - bij elke zorgverlener terecht. Tegenwoordig is er ook een combinatiepolis. Deze polis is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van restitutie en naturapolis. 

Wij hebben het volledige premie overzicht op onze website gepubliceerd. Wilt u weten wat er veranderd in 2017? Kijk dan hier de wijzigingen.

*De verzekeraar bepaalt bij een naturaverzekering naar welke zorgaanbieders u gaat. Een naturaverzekering is daardoor goedkoper.

**Bij een restitutieverzekering kiest u zelf uw zorgaanbieders. Het moet wel een erkende aanbieder zijn.

Onafhankelijke zorgvergelijker

Wilt u alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken? Dit jaar heeft Vereniging de Vastelastenbond een samenwerking met de enige onafhankelijke zorgvergelijker van Nederland. Vul uw wensen in op onze website en bekijk de uitkomst.

 

 

U kunt geen rechten ontlenen aan de gegevens die op deze pagina staan. U dient ten alle tijden de website en polisvoorwaarden van uw zorgverlener te contoleren.