WOZ waarde check

Download GRATIS het WOZ- Magazine!

Hoe weet je of de WOZ-waarde van je woning correct is vastgesteld? De Wet-WOZ is behoorlijk complex en het valt voor de gemeenten dan ook niet mee om aan alle woningen binnen de gemeentegrenzen de juiste WOZ-waarde toe te kennen. Terwijl een juiste WOZ-waarde voor jou erg belangrijk is omdat de basis voor de bepaling van de gemeentelijke belastingen. Een te hoge WOZ-waarde zorgt er dus voor dat je wellicht te veel belasting gaat betalen. De belangrijkste punten leggen we in ons magazine helder en in begrijpelijke taal uit. 

Alles over de WOZ

Door een foutieve berekening van je WOZ-waarde kan het zo maar zijn dat je geen eerlijke woz-waarde krijgt en ten onrechte teveel belasting betaalt.  In het WOZ magazine ‘De Vastelastenbond’s WOZ Wereld’ komen de meest gestelde vragen op het gebied van de wet WOZ aan bod.  

Download het WOZ- Magazine

Stel je even voor
Wat zijn je contactgegevens?

Nog niet overtuigd? Lees de uitgebreide uitleg

WOZ waarde informatie vind je bij de Vastelastenbond

In Nederland zijn 9,1 miljoen WOZ-objecten. Op basis van objectkenmerken en marktgegevens zoals verkoopprijzen van woningen in de buurt moet elk jaar de nieuwe WOZ-waarde worden vastgesteld. De waardepeildatum ligt op vast op 1 januari van het jaar voorafgaand aan het huidige belastingjaar. (een jaar eerder dus) De WOZ-waarde is het geschatte bedrag dat een woning zou opleveren wanneer die op de waardepeildatum zou zijn verkocht. De Wet WOZ wordt elk jaar uitgebreid met nieuwe regels en richtlijnen. Daarom is het extra belangrijk om de totstandkoming van jouw WOZ-waarde na te lopen.

Heb je vragen over onze WOZ-dienst?

We zijn bereikbaar op 040-7200200 van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00.

Hoe werkt WOZ-controleren?

1. Download het WOZ-waarde stappenplan 

Daar staan zeven tips in hoe je de WOZ-waarde en de berekening die jouw gemeente heeft gemaakt kan controleren.

2. Verifiëer WOZ-waarde berekening

WOZ waarde 2024 controleren. 

3. Klopt er iets niet?

Zie je een verschil of is de WOZ-waarde van jouw huis met meer dan het landelijke gemiddelde van 8,5% gestegen? Ga dan naar stap 4.

4. Maak bezwaar

Niemand wil te veel belasting betalen. Een te hoge WOZ-waarde betekent dat je meer belasting betaalt dan nodig is. 

Benieuwd hoe wij anderen al hebben geholpen?

8
Prima gedaan.

Ik ben zeer tevreden en heb mindering gehad en was prima gerelgd

2-3-2021 Hans , Zandvoort
9
Zeer positief.

ik heb diverse malen bezwaar aangetekend tegen de WOZ-waarde, zowel zelfstandig als middels no cure-no-pay instanties, maar nooit resultaat geboekt. Jullie zijn de eersten die dat is gelukt, perfect!

1-3-2021 Hans en Joke , Berkel en Rodenrijs
9
Alles goed gegaan.

Alleen had ik begrepen dat de waarde omlaag was gegaan en zou 42 euro terug krijgen maar nooit meer wat van gehoord

28-2-2021 Cornelis J Buijs , Maassluis
9
Uitstekend geholpen.

Via Vastelastenbond in contact gekomen met specialisten. Samen zijn we er in geslaagd om de Woz waarde van mijn woning meer dan 16% te verlagen. Ik kan Vastelastenbond aanbevelen.

28-2-2021 J.M., Westkapelle

WOZ-waarde nakijken

Jouw gemeenten berekent op basis van computermodellen. Deze modellen zijn echter niet representatief of up to date voor alle woningen in een straat of wijk. Ook kijken ze naar een vergelijkbaar pand dan onlangs verkocht is. 
 

Wil je ook bezwaar maken tegen je WOZ-waarde, OZB en gemeente belastingen. Doe dit dan via onze website. Staat jouw gemeente er niet bij? Geen probleem. Onze dienstverlening heeft nationale dekking en geldt voor alle gemeenten in Nederland.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze experts zitten voor je klaar.