Controleer gratis je WOZ-waarde
En voorkom onnodig hoge belastingen.

Start

Binnen 2 minuten geregeld

Helaas is de termijn voor dit jaar verlopen en kan je geen WOZ-waarde controleren. Je kan ook geen bezwaar meer maken.
In 2 minuten geregeld!

Zo werkt het.

Proactief en helemaal gratis
 • De aanvraag is binnen 2 minuten geregeld
 • Juristen en taxateurs controleren de WOZ-waarde
 • Jij betaalt minder belasting
Direct aanvragen

In 4 stappen geregeld

1. Gegevens
Je vult de gegevens in die nodig zijn voor de WOZ-controle.
2. Toestemming
Je machtigt onze partner Previcus om de controle uit te voeren.
3. Controle
Jouw WOZ-waarde wordt gecontroleerd. Indien nodig komt er een taxateur langs.
4. Uitslag
Vanaf medio 2020 ontvang je de definitieve uitslag. We houden je tussentijds op de hoogte. Valt de WOZ-waarde hoger uit? Dan verandert er niks voor je. Valt deze lager uit? Dan ga je minder belasting betalen.
Direct aanvragen

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Grote klasse.
Eerstens telefonisch goed bereikbaar.
vriendelijke en behulpzame klantenservice die al je vragen snel en duidelijk beantwoorden.
Bij mijn aanvraag voor een verzekeringspakket werd er ruimschoots de tijd genomen om mij naar behoren te woord te staan en kreeg ik daarna snel de offerte in mijn mailbox.
10
Vertrouwen
Ik ben heel tevreden over jullie service. Ik kan altijd bellen en word iedere keer heel vriendelijk te woord gestaan. Het geeft me een gevoel van zekerheid. DANK
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
16-1-2020 Herman, Almere
13-1-2020 Jot, Elburg
21-10-2019 Jaap, Schiedam
WOZ-bezwaar maken. Ook in jouw gemeente.
De Vastelastenbond maakte voorgaande jaren succesvol WOZ-bezwaar voor o.a. inwoners van gemeente: Aalten, Achtkarspelen, Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelland, Capelle aan den IJssel, Cuijk, Deurne, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Driebergen-Rijsenburg, Eindhoven, Geleen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Hollands Kroon, Heerlen, Krimpen aan den IJssel, Laarbeek, Leidschendam-Voorburg, Medemblik, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Roermond, Stichtse Vecht, Sittard, Tilburg, Tribuut belastingcentrum (Apeldoorn (Gld), Veenendaal, Utrecht, Venlo, Weert, West Betuwe, Westland (ZH), Zaanstad, Zwijndrecht en Zwolle.
Wil je ook bezwaar maken tegen je WOZ-waarde, OZB en gemeente belastingen. Doe dit dan via onze website.

Staat jouw gemeente er niet bij? Geen probleem. Onze dienstverlening heeft nationale dekking en geldt voor alle gemeenten in Nederland.
Direct aanvragen
Twijfel je nog? Of heb je vragen?
Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.
Of bekijk de veelgestelde vragen onderaan de pagina >
Is WOZ-bezwaar maken altijd gratis? En hoe kan dat?
 

Voor jou is bezwaar maken via de Vastelastenbond altijd gratis. Wordt het bezwaar gegrond verklaard dan is de gemeente verplicht om de juridische kosten te betalen. Indien het bezwaar wordt afgewezen zijn de kosten voor ons. Het kost jou dus niks!

Kan mijn WOZ-waarde ook verhoogd worden door een bezwaar?
 

Nee, als je bezwaar maakt via de Vastelastenbond kan de waarde niet verhoogd worden.

Is de WOZ-waarde van invloed op de verkoopwaarde van mijn woning?
 

Nee, de verkoopwaarde van een huis staat los van de WOZ-waarde. Bij de WOZ-waarde wordt namelijk alleen gekeken naar de harde feiten: oppervlakte, bouwjaar, onderhoudstoestand. Bij een verkoopwaarde wordt bepaald door vraag en aanbod en vastgesteld door een makelaar. Daarnaast loopt de WOZ-waarde (waardepeildatum) een jaar achter op de werkelijkheid. De nuance zit in de emotie van de koper. Potentiële kopers zien liever een hogere WOZ-waarde, zodat de vraagprijs ogenschijnlijk voordeliger wordt.

Waarom klopt de WOZ-waarde vaak niet?
 

Gemeenten maken op basis van rekenmodellen inscahttingen van de WOZ-waarde. Het is niet mogelijk om elke woning elk jaar afzonderlijk te taxeren). Sommige gemeente voeren deskundig taxaties uit, andere zitten met de handen in het haar.

Veel gemeenten bezuinigen al jaren flink op de uitvoering van de wet WOZ en de WOZ-beschikkingen. De gebruikte databases zijn vaak niet up-to-date. Daarnaast wordt de WOZ-waarde gebaseerd op de waarde van ‘vergelijkbare’ woningen in jouw omgeving. Daar refereren ze ook naar op het aanslagbiljet. Hier ligt voor vele huiseigenaren een pijnpunt, want wanneer is een woning vergelijkbaar? Als het referentiepand net een fikse verbouwing heeft gehad, scheelt dat aanzienlijk in de waarde. Hierdoor schat de gemeente jouw woningwaarde te hoog in en dat resulteert in hoge belastingen.

Wanneer is er een extra hoge kans dat de WOZ-waarde niet klopt?
 
 • Je bent langer dan 8 jaar woonachtig op hetzelfde adres.
 • Jouw gemeente heeft de objectkenmerken (woonoppervlakte, bouwjaar, perceel, etc.) onjuist vastgesteld.
 • Veranderde omgevingsfactoren (windmolen, zendmast, nieuwbouwproject, toenemend (geluid)overlast, zonnepark etc.)
 • Jouw woning heeft energielabel D t/m G.
Waarom is het (juist dit jaar) belangrijk de WOZ-waarde te controleren?
 

Door de stijgingen van zowel de WOZ-waarde als de bijhorende belastingen maakt dat mensen kritischer naar de beschikking kijken. Daarnaast is er veel kritiek op de manier waarop de gemeenten de WOZ-waarde baseert. Veel gemeenten kampen met een niet up-to-date  database systeem.  De realiteit en de kerngegevens van de database komen steeds verder uit een te liggen met als gevolg een WOZ-waarde die niet klopt. 

Dubbele stijging: huiseigenaar de dupe

Nu gemeenten het steeds moeilijker hebben om de begroting sluitend te krijgen, blijken veel stadsbesturen de woonlasten te verhogen. Door een stijgende WOZ-waarde betekent dit voor veel inwoners een dubbele stijging. Ook de onroerendezaakbelasting en tarieven voor afvalheffing worden verhoogd.

Een correcte WOZ-waarde is van groot belang. Niet alleen de gemeentelijke belastingen worden hierdoor bepaald, maar de WOZ staat ten grondslag voor erfbelasting, inkomstenbelasting, hypotheken, verzekeringen en soms zelf bij de verkoop van een woning. Daar is de impact nog vele malen groter.’

Waarom bezwaar maken tegen een hoge WOZ-waarde?
 

De reden om bezwaar te maken is voor iedereen verschillend. De een wil gewoon dat de WOZ-waarde klopt, de ander weet al dat de WOZ- waarde te hoog is ingescaht.
Bijna iedereen is gebaat bij een zo laag mogelijke WOZ-waarde. 

Waarom zou je bezwaar maken?

Waarom laat je het ons doen?

 • De check is volledig gratis
 • Mogelijk tot € 1.500,- besparen
 • Hoge slagingskans
 • In het slechtste geval blijft het gelijk

 • Binnen 2 minuten geregeld
 • Je bespaart tijd en rompslomp
 • Wij regelen alles. Van begin tot eind.
 • Alles te volgen via online dossier

Hoe verloopt het proces van een WOZ-waarde bezwaar via de Vastelastenbond?
 

Door bezwaar te maken kunnen wij controleren of jouw gemeente de WOZ-waarde correct heeft geschat of niet. Je ontvangt per e-mail een bevestiging. Hierin tref je in de bijlage een PDF met het ondertekende volmacht. Ook ontvang je een aparte e-mail van onze partner Previcus met login gegevens voor jouw persoonlijke dossier. Hier kan je de procedure en de communicatie met de gemeente volgen. Een korte uitleg over het proces:

 1. Beknopt bezwaarschrift: Om de bezwaartermijn van 6 weken veilig te stellen, sturen wij direct een beknopt bezwaarschrift naar de gemeente.
 2. Bewijslast verzamelen: Om jouw bezwaar extra kracht bij te zetten zullen taxateurs het bezwaarschrift nader motiveren. Het taxatieverslag wordt opgevraagd om op juistheid te controleren. In sommige gevallen zal onze partner Previcus je om extra informatie (foto’s) vragen of bij je langskomen om de situatie en woning persoonlijk op te meten.
 3. Uitspraak gemeente: De gemeente heeft het gehele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. De uitspraak van de gemeente wordt door een jurist en taxateur beoordeeld. Indien wij het niet eens zijn met de uitspraak zal er kosteloos een beroepsprocedure opgestart worden. Ook hier zitten geen kosten voor jou aan verbonden.
 4. Minder belasting betalen: Bezwaar ongegrond verklaard? Dat verandert er niks. Is de WOZ-waarde inderdaad te hoog geweest dan is de gemeente verplicht jouw gemeentelijke woonlasten te verlagen.  Vaak wordt dit met terguwerkende kracht verrekend. Je dient zelf de wijziging door te geven aan de Belastingdienst, zodat ook jouw inkomstenbelasting omlaag gaat. 
Direct aanvragen

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?