U kunt via de Vastelastenbond een offerte voor zonnepanelen aanvragen. Het kan zijn dat het aanbod afwijkt van de actieprijzen die op onze website vermeld staan. Het aanbod wordt namelijk afgestemd op uw persoonlijk situatie.

Naam


Adres


Contactgegevens

Bankgegevens

ZonnepanelenHoe werkt het?

1. Aanvragen. U vraagt een offerte aan en gaat akkoord met de voorwaarden en tegen betaling van een borgsom van € 45,- ontvangt u een gedetailleerde offerte. U ontvangt direct een bevestigingsmail van de offerte aanvraag.

2. Offerte en advies. Eneco maakt vervolgens een gedetailleerde offerte en dak ontwerp voor u; ieder dak is namelijk anders. Deze op maat offerte ontvangt u per e-mail. Blijkt uw dak niet geschikt te zijn voor zonnepanelen dan ontvangt u uiteraard de € 45,- retour van de Vastelastenbond. U kunt vervolgens zelf een telefonisch adviesgesprek met een adviseur inplannen op een tijdstip dat u uitkomt.

3. Akkoord offerte. De adviseur loopt met u door de offerte heen en past deze aan op basis van uw wensen..

4. Installatie & kwaliteitscontrole. Met röntgenapparatuur worden de panelen na verscheping op breuken gecontroleerd. Vervolgens worden deze door erkende installateurs op uw dak geïnstalleerd. De leverancier regelt binnen 6 tot 8 weken alles wat u nodig heeft om zonne-energie op te wekken; hij installeert de zonnepanelen, plaatst een omvormer, sluit het monitoringssysteem aan en maakt zo nodig een extra groep in uw meterkast.

Borgsom offerte

Het maken van een gedetailleerde offerte vergt aandacht en tijd. Vereniging de Vastelastenbond vraagt een borgsom van €45,00. Dit wordt na de installatie door Vereniging de Vastelastenbond aan u terugbetaald. Zo weet u ook zeker dat er daadwerkelijk zonnepanelen voor u beschikbaar zijn, want de voorraad voor deze actie is beperkt. Is een installatie niet mogelijk of gaat u niet akkoord met de offerte omdat er minder panelen op u dak passen dan gedacht, dan krijgt u de € 45,00  gewoon terug. Informatie borgsom

De kosten van € 45,- wordt door Vereniging de Vastelastenbond teruggestort wanneer:

  • Het Eneco-zonnepanelen systeem is geïnstalleerd.
  • U de financiering aantoonbaar niet rond krijgt.
  • Het technisch niet mogelijk blijkt om een Eneco-energiesysteem te plaatsen omdat uw dak bijvoorbeeld niet geschikt is.
  • Er geen zonnepanelen meer beschikbaar meer zijn.
  • U de reservering annuleert omdat de offerte niet binnen de gestelde termijn van 3 weken is ontvangen.

Advies en tips voor het kopen van zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen vergt aandacht en tijd. Er zijn een aantal zaken waar u aandacht voor moet hebben als u zich aan het oriënteren bent. Lees de onderstaande vragen en antwoorden aandachtig door als u exact wilt weten waar u op moet letten als u zonnepanelen wilt kopen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen? U heeft geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen (met uitzondering van monumenten en beschermde panden in sommige steden of dorpen)

Wilt u zonnepanelen kopen? 

De Vastelastenbond let voor haar aanbod scherp op onderstaande zaken:

  • Scherpe prijzen (inclusief materialen en installatie)
  • Merk en type panelen
  • Merk en type omvormer
  • Erkend installateur voor installatie
  • Keurmerk en garanties

Specificaties en voorwaarden

Wilt u meer weten over de voorwaarden van Eneco Zonnepanelen klik hier

Wilt u meer weten over de voorwaarden van Vereniging de Vastelastenbond klik hier

Wilt u meer weten over de technische gegevens van de zonnepanelen en omvormer :

Zonnepanelen Solar 260 WP

Zonnepanelen Solar Black 265 WP

Omvormer Omnik 3,0-5,0

Omvormer Omnik 1,0-2,0

Subsidie zonnepanelen aanvragen?

De regelingen voor subsidie op zonnepanelen verschillen per stad en regio. Lees hier meer over subsidie aanvragen zonnepanelen

Vragen over zonnepanelen?

Voor antwoorden op uw overige vragen over zonnepanelen kunt u contact opnemen met Vereniging de Vastelastenbond.