Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar opInternet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider 

€200,- p.j

Meer informatie

ACM: Dataverbruik Nederlandse huishoudens boven de 200 miljard

Maandag 06 juli 2020 16:22Margot Boesveld
Telecom monitor ACM biedt inzicht in de ontwikkelingen telecommarkt 2020

Telecom monitor ACM biedt inzicht in de ontwikkelingen telecommarkt 2020

In het eerste kwartaal van 2020 steeg het verbruik van mobiele data via 4G voor het eerst boven de 200 miljard MB. Het verbruik van mobiele data via 3G en 4G was in totaal 214 miljard MB, tegenover 159 miljard MB in Q1 2019, een stijging van 34,5 procent. De toename van het dataverbruik is een ontwikkeling die al jaren zichtbaar is. Ook mobiel bellen en bellen via breedband namen in het eerste kwartaal van dit jaar toe ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Ondanks dat de ACM het niet benoemt, vinden wij het erg aannemelijk dat de toename van het datagebruik komt door de corona-crisis. Doordat veel mensen thuis werkten lijkt het ons logisch dat er meer bel en data verkeer. is geweest. Toch geeft de ACM aan niet duidelijk te hebben welk deel van de stijging samenhangt met het coronavirus. 

In Nederland zijn in totaal 7,45 miljoen huishoudens aangesloten op het internet. Daarvan is 47 procent aangesloten via de kabel, 34 procent via koper en 19 procent via glasvezel. Bijna de helft van de huishoudens heeft een zeer snelle internetverbinding van 100 Mbps (Megabit per seconde) of hoger. In Nederland zijn 3,35 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel, waarvan 1,4 miljoen huishoudens glasvezeldiensten afneemt. 

Marktaandeel providers

De telecommarkt wordt door veel consumenten bekritiseert. Zo is er maar weinig keuzemogelijkheid. Er zijn 3 grote spelers op de markt die op het gebied van mobiele aansluitingen allemaal 20 á 30 procent marktaandeel bezitten. Het marktaandeel van T-Mobile (inclusief Tele2) op basis van het mobiele dataverbruik bedroeg in het eerste kwartaal van 2020 ruim de helft van alle data. Het marktaandeel van KPN op mobiel dataverbruik lag tussen de 20 à 25 procent en dat van VodafoneZiggo op 15 à 20 procent. VodafoneZiggo is met een marktaandeel van tussen 45 en 50 procent de grootste partij op de markt van breedband. KPN volgt met 40 à 45 procent. T-Mobile bezit tussen 10 en 15 procent van de markt en Delta Fiber Nederland minder dan 5 procent.

Je kan de volledige telecommonitor van de ACM hier lezen. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Internet

Telecombedrijven verhogen wegens stijgend dataverbruik en investeringen in het netwerk de prijzen. Consument betaalt voor ontwikkeling aan het netwerk.

Ziggo en KPN gooien wederom prijzen omhoog per 1 juli

Woensdag 01 juli 2020 07:00

KPN verhoogt prijzen KPN verhoogt per 1 juli prijzen van veel internetabonnementen met 2,6 procent. De oudere KPN abonnementen gaan ook allemaal omhoog in prijs. De hoogste stijg...

Lees meer
KPN in zwaar weer?

KPN verliest in 3 maanden tijd 31.000 klanten

Zaterdag 27 juli 2019 14:16

Er lijkt geen einde te komen aan de dalende omzet van KPN.  Ook dit jaar is het weer zover. In de eerste helft van 2019 werd 3,3 procent minder omgezet dan een jaar geleden. Dit komt omdat KPN...

Lees meer
Ondanks dat de De provider in maart zei dat abonnementsprijzen niet aangepast werden, voert Ziggo toch een prijsverhoging door.

Ziggo gooit prijzen alweer omhoog

Donderdag 09 mei 2019 09:40

Ondanks dat de de provider in maart zei dat abonnementsprijzen niet aangepast werden, voert Ziggo toch een prijsverhoging door. De abonnementsprijzen van alles-in-één-pakketten worden door...

Lees meer
Internet provider KPN weer duurder 2019

KPN verhoogt tarieven internet, tv en bellen per 1 juni 2019

Dinsdag 16 april 2019 09:30

KPN heeft wederom een prijsstijging aangekondigd voor internet, tv en bellen. De thuispakketten stijgen met 1 tot 3,50 euro per maand. Voor de meeste pakketten gaat de internetsnelheid niet omhoog. Al...

Lees meer