“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Al 10 jaar dezelfde zorgverzekeraar? Dan betaal je waarschijnlijk te veel

Maandag 20 juni 2016 08:59Margot Boesveld

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onderzoek uitgevoerd naar consumentenkeuzes op de zorgverzekeringsmarkt. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten zich niet genoeg verdiepen in hun zorgverzekering. Consumenten die al 10 jaar dezelfde zorgverzekering hebben betalen waarschijnlijk meer premie dan nodig is.

Lage premie

Uit het onderzoek bleek dat een lagere premie de belangrijkste reden is om over te stappen voor consumenten. Echter wordt zorgdekking steeds belangrijker gevonden. Toch blijkt dat slechts 8% van de deelnemers dit jaar is overgestapt van zorgverzekeraar. De ACM en NZa kijken vooral naar dingen die het consumenten moeilijk maken om te kiezen en over te stappen van zorgverzekeraar.  Beperkte vergelijkbaarheid en de complexiteit van zorgverzekeraars zijn vooral ontmoedigende factoren om over te stappen.

Weinig overstappers

Zo'n 20% oriënteerde zich dit jaar wel op overstappen, maar heeft het daar ook bij gelaten. Een derde van deze groep heeft enkel de bestaande verzekering aangevuld of gewijzigd. Het grootste deel van de deelnemers heeft zich helemaal niet verdiept in een eventuele overstap. Dat is vrijwel hetzelfde aantal als voorgaande jaren: consumenten geven aan tevreden te zijn met hun zorgverzekeraar. 

Te veel betalen

De ACM geeft aan dat de kans groot is dat als je je al 10 jaar niet hebt verdiept in je eigen zorgverzekering en alternatieven je waarschijnlijk niet meer een goed passende verzekering hebt. Consumenten betalen dan waarschijnlijk meer dan ze nodig hebben omdat in de tussentijd veel veranderingen in het zorglandschap hebben plaatsgevonden.

Bron: ACM

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

ACM beboet Lycamobile voor roamingkosten

Donderdag 16 juni 2016 12:51

Klanten van telefonieaanbieder Lycamobile hebben te veel betaald voor het gebruik van hun mobieltje in het buitenland. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de provider, die gebruikmaakt van...

Lees meer

Minder fraude ontdekt door zorgverzekeraars

Woensdag 15 juni 2016 08:37

Zorgverzekeraars hebben vorig jaar voor 505 miljoen euro aan onterechte zorgdeclaraties geconstateerd. In 2 procent van alle onterechte declaraties ging het om fraude, de rest is een vergissing. In...

Lees meer

Waar dien je rekening mee te houden als je nummerbehoud wilt?

Vrijdag 10 juni 2016 15:04

Wanneer je een nieuw telefoonabonnement afsluit kan het handig zijn om je huidige nummer te behouden. Vaak is dit geen probleem. Maar waar moet je op letten? Zijn er ook situaties waarbij je je telefo...

Lees meer

KPN wint aandeel in krimpende TV markt

Donderdag 09 juni 2016 13:53

KPN heeft zijn marktaandeel op het gebied van televisie vorig kwartaal verder vergroot. Het bedrijf toonde daarmee groei in een krimpende markt. KPN verbeterde zijn marktaandeel met 0,3 procentpunt...

Lees meer