“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Alles wat u cadeau krijgt, betaalt u zelf weer terug

Donderdag 28 april 2011 00:00Margot Boesveld

 

Veel energieleveranciers presenteren graag een sigaar uit eigen doos. Graag geven we je twee voorbeelden.
Het eerste voorbeeld: Je stapt vroegtijdig over naar een andere leverancier. Betaalt de nieuwe leverancier de bijbehorende boete dan uit eigen zak?
Het tweede voorbeeld: Je ontvangt als nieuwe klant een bonus van 200 euro of een cadeau van de energieleverancier. Krijg je deze bonus, omdat de leverancier je zo aardig vindt?
De vragen van beide voorbeelden kunn je volmondig met ‘NEE’ beantwoorden. Niet iedereen heeft dat in de gaten. En daarin schuilt de misleiding.

"Sommige consumenten worden zo de sigaar van hun eigen goedgelovigheid."

Heb je alle feiten op een rij en wil je toch gebruik maken van een aanbieding? Dat is je goed recht. Weet dan goed waar je aan toe bent, of wat het cadeau je daadwerkelijk kost. Wij maken vrijblijvend een berekening voor je, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Neem contact met ons op: 040-7200200.

Gemaakte kosten terugverdienen

Elke energieleverancier wil de gemaakte aanloop- en wervingskosten op termijn terugverdienen. Daarbij hebben ze twee ijzers in het vuur: opschroeven van de energietarieven of automatisch verlengen van het contract tegen woekertarieven. Opvallend: De leveranciers die de meeste moeite doen om nieuwe klanten binnen te halen, rekenen de hoogste standaardtarieven. Incidenteel halen consumenten hier inderdaad voordeel uit. Op termijn zijn ze echter duurder uit. Een energierekening ziet er veel complexer uit dan de factuur van een nieuwe televisie of computer. Dat gebrek aan transparantie vertroebelt wat je precies betaalt.

Eenvoudige principes als richtsnoer

De Vastelastenbond opereert vanuit een paar eenvoudige principes die richtinggevend zijn voor onze werkwijze. Bij ons hoef je niet meer te betalen, omdat andere leden hun rekening niet (op tijd) betalen. Leden die stelselmatig hun rekening niet betalen, worden geroyeerd. Om dezelfde reden vergoeden we geen boetes. En we geven ook geen welkomstbonussen. En lest best: Alle leden betalen met automatische incasso. We ontvangen meer korting, omdat dat goedkoper is voor de leverancier.

Echte opstekers

Consumenten hebben een stem die gehoord moet worden. Daarom richten we ons op eerlijke en lage tarieven voor onze leden. Verder vinden we een goede service zonder haken en ogen de normaalste zaak van de wereld. Onze leden hebben daar recht op. Als belangenbehartiger slaan we een brug tussen consumenten en het bedrijfsleven. Geen onrust zaaien, maar oplossingsgericht acties ondernemen. Dankzij onze inspanningen en adviezen kunnen leden en niet-leden een weloverwogen beslissing nemen. Geen sigaar uit eigen doos. Maar een opsteker waar onze leden echt wijzer van worden.

Kijk ook op de pagina valkuilen. Hier staan alle gepubliceerde onderzoeken van Vereniging de Vastelastenbond.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over