Het is veel consumenten wel eens overkomen. U denkt een goede deal te hebben voor uw energie, maar in de praktijk blijkt dit toch tegen te vallen. Leveranciers worden steeds slimmer en handiger met de marketingtrucs. Tot grote ergenis van Vereniging de Vastelastenbond. Zo wordt er geadverteerd met gratis iPads of iPhones, een 'gratis' thermostaat of aantrekkelijke bonussen voor bestaande klanten. In de praktijk is de consument de dupe van dergelijke aanbiedingen en is het vaak een dure sigaar uit eigen doos.

Wat is een valkuilcontract of valkuil?

Wij noemen aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn – en waar de consument dus meer geld aan kwijt is dan verwacht – ‘valkuilcontracten’.

De Vastelastenbond scant continu de energiemarkt. Zo houden we een vinger aan de pols bij energieleveranciers en leggen we hun contracten en aanbiedingen voor u onder de loep. Dit doen wij meestal naar aanleiding van vragen uit onze achterban. Onze leden vragen zich regelmatig af of bepaalde contracten écht zo voordelig zijn als ze lijken. Dit blijkt in veel gevallen niet zo te zijn.

Onderzochte aanbiedingen

Een kleine greep uit de onderzochte aanbiedingen:

                    

Totaaloverzicht van valkuilcontracten

Wij nemen contracten van alle leveranciers onder de loep. Hieronder vindt u een overzicht (in willekeurige volgorde) van de door ons onderzochte valkuilcontracten en algemene energievalkuilen over bijvoorbeeld SloopDeCrisis, energieveilingen en United Consumers:

Hoe kunt u voorkomen dat u in een valkuil trapt?

Allereerst: kijk goed naar de bijbehorende tarieven en voorwaarden. Of vraag aan Vereniging de Vastelastenbond om uw gevonden aanbieding te controleren. De energiecontracten via de Vastelastenbond zijn gegarandeerd valkuil-vrij. De Vastelastenbond gelooft namelijk in heldere, eerlijke contracten voor alle vaste lasten. Zo regelen we middels onze dienst de Switch Service een valkuilvrij energiecontract mét extra korting.

Overstappen naar een nieuw energiecontract? Lees onze tips

Het overstappen naar een nieuw energiecontract is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Het is echter erg belangrijk om voorafgaand aan uw overstap te weten waar u rekening mee moet houden als u overweegt over te stappen. Wij geven u 9 tips voor het gebruiken van een vergelijkingswebsite.

 

Ook in een valkuil getrapt? Laat het ons weten!

Heeft u een aanbieding gezien of ontvangen waarvan u zich afvraagt of deze voordelig is? Neem dan gerust contact op met de Vastelastenbond voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Chat met ons