Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Belastingstelsel verandert in 2018, 2019 en 2020

Vrijdag 06 oktober 2017 10:23Margot Boesveld
Belasting 2019

Belasting 2019

Het belastingstelsel verandert in 2018, 2019 en 2020. Het belastingstelsel veranderen is een van de speerpunten van het nieuwe kabinet. Nu de Christen Unie, VVD, D66 en het CDA tot een samenwerking lijken te komen lekken de eerste plannen uit. Een verandering van het belastingstelsel van 4 naar 2 schijven is er hier een van.

Verandering belasting op arbeid

In de komende jaren, 2018, 2019 en 2020, verandert het belastingstelsel volledig als het aan de formerende partijen ligt. Door terug te gaan naar 2 schijven wil men het werken bij de middeninkomens minder belasten en dus deze groep meer voordeel geven van (extra) werken. Concreet betekent dit een belastingpercentage van 37% tot €68.000 bruto per jaar en 49% vanaf €68.000 bruto per jaar. De NOS heeft berekent dat dit een voordeel oplevert van € 1200,- per jaar voor iemand die € 40.000 bruto verdiend. 

Lasten verlaging

Het aanpassen van het belastingstelsel is een van de maatregelen die het kabinet wil nemen om de lasten van de burgers te verlagen. Volgens de plannen moet de werkende middenklasse profiteren van de veranderingen, zonder dat de lagere inkomens erop achteruit gaan. De laatste groep zal waarschijnlijk met hogere toeslagen gecompenseerd moeten worden voor de maatregelen die de partijen nemen. In totaal streven de formerende partijen naar een lasten verlaging van 5 miljard netto.

Andere veranderingen belastingstelsel

Om de verandering van het belastingstelsel te bekostigen worden er een aantal maatregelen genomen. Zo wordt het lage BTW tarief verhoogd van 6 tot 8 of 9%. Dit is o.a. de belasting op eten, geneesmiddelen, boeken, water en de arbeid van de fietsenmaker en kapper. Zoals eerder gemeld stijgt ook de belasting op energie. Een andere grote verandering die voorgesteld wordt is het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek vanaf 2020. Dit wordt dan weer gecompenseerd met een lagere bijdrage aan het eigen woningforfait
De verandering in het belastingstelsel zal in 2018, 2019 en 2020 verder vorm krijgen. Mede afhankelijk van hoe snel de belastingdienst, die toch al kampt met achterstanden, de maatregelen kan verwerken. Dat het belastingstelsel verandert in 2018, 2019 en 2020 en hoe is mede afhankelijk van de andere onderwerpen waarover de partijen nu nog spreken. Er wordt snel een akkoord verwacht en dan weten we precies hoe het belastingstelsel verandert.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over