Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Bespaartips wintersport | voordeliger op de latten

Dinsdag 13 december 2016 11:53Margot Boesveld

 

Wintersport is vaak duurder dan een zomervakantie. De kosten voor een wintersportvakantie kunnen al snel oplopen. Vereniging de Vastelastenbond geeft u enkele tips, zodat u welicht dit jaar voordeliger op de latten staat.
 

De meest voor de hand liggende tip: Boek buiten het hoofdseizoen. In de schoolvakanties (kerstvakantie en carnavalsvakantie) lopen de prijzen op. Bent u flexibel? De goedkoopste periode is begin december en eind maart. Wilt u meer sneeuwzekerheid? Een week voor of na de vakanties kan ook al een verschil maken. Een bijkomend voordeel: de pistes én restaurants zijn rustiger.

Meer bespaartips? Word lid

Nieuwsgierig naar meer bespaartips of besparen op uw woonlasten? Word gratis lid van ons vereniging. 
Nog geen lid? Meld u direct aan. lidmaatschap is gratis
 

Bespaartips wintersport

 1. Nog niet geboekt? Kijk eens naar een last minute, zodat u goedkoper uit bent.
 2. Boek direct bij de accommodatie in plaats van via een reisorganisatie.
 3. Regel een kortlopende of juist doorlopende reisverzekering.
  Kies voor aanvullende dekking: wintersport en bijzondere sporten? JA
  Vuistregel hierbij is:
  - Meer dan 3 x per jaar op vakantie of weekend weg = doorlopende reisverzekering
  - Slechts 1 x op vakantie = kortlopende reisverzekering

 4. Bereken welk vervoermiddel het goedkoopst is. Soms is het voordeliger om te een vliegreis te boeken en een auto op locatie te huren. Dit scheelt tijd én geld. U hoeft dan ook geen winterbanden aan te schaffen. Let er wel op dat u een huurauto mét winterbanden of sneeuwkettingen regelt.
   
 5. Gaat u wél met de auto? Zoek dan van te voren uit waar u het voordeligst kan tanken.
   
 6. Tolwegen vermijden ja of nee? Kijk waar u onderweg tol betaalt en overweeg of dit een langere reistijd waard is. Voor Frankrijk kunt u dit berekenen via de website: autoroutes.fr Rijden door Duitsland is goedkoper. Daar betaalt u namelijk tot 2018 geen tol. Duitse milieustickers zijn niet nodig tijdens een doorreis naar Oostenrijk of Zwitserland, tenzij u de snelweg verlaat en zich begeeft in een ‘Umweltzone’.
   
 7. Houdt rekening met de kosten en regels van een vignet. Rijdt u via Zwitserland dan moet u rekening houden met een vignet van € 38,50. Het vignet voor Oostenrijk zit iets lastiger in elkaar en de kosten hiervoor variëren van € 11,75 voor 10 dagen tot € 88,86 voor 1 jaar. U kunt de vignetten bij alle snelwegovergangen kopen of dit van tevoren via de ANWB bestellen.

Kies eens een ander land

Gaat u voor het eerst op wintersport, dan hoeft u niet voor een spectaculair skigebied met meer dan 100 km pistes te kiezen. Het goedkopere Tsjechië is de laatste jaren sterk in opkomst. De skigebieden in landen Polen en Bulgarije zijn kleiner, maar ook voordeliger.

Materiaal kopen of huren?

Het aanschaffen van ski- en snowboard materiaal is erg prijzig. Ook het onderhoud vergt tijd en geld. Leen uw kleding en uitrusting van vrienden of familie. Zet huren eens af tegen kopen. Bereken hoe vaak u op wintersport ‘moet’ voordat u uw materiaalkosten heeft terugverdiend. Huurt u kleding of ski's, doe dit dan in het dal van het gebied. Daar is het meestal goedkoper dan bij direct aan de pistes. Gaat u vaker en wilt u uw eigen materiaal? Ook kunt u tweedehands vaak nog goede spullen aanschaffen.

Wintersport verzekering

Naast uw normale reisverzekering en annuleringsverzekering is het verstandig een extra dekking nemen voor wintersport. Dit zit niet standaard bij uw reisverzekering. Kijk goed naar de voorwaarden of u dit nodig hebt of u er al voor verzekerd bent. Naast deze verzekering kan het ook nog handig zijn om een sneeuwgarantie te nemen bij uw reisorganisatie. Dan krijgt u geld terug of u wordt omgeboekt als er te weinig sneeuw ligt in uw skigebied. Handig als u vroeg of laat in het seizoen gaat. Vereniging de Vastelastenbond schreef hier al eerder een artikel over. Lees verder

  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over