Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Goed verzekerd op wintersport

Dinsdag 22 januari 2019 13:20Margot Boesveld
Valt de wintersport automatisch onder je reisverzekering?

Valt de wintersport automatisch onder je reisverzekering?

Je vraagt je waarschijnlijk niet af hoe het zit met je reisverzekering als je je wintersportvakantie boekt. Denk je automatisch via de reisverzekering verzekerd te zijn, dan heb je het mis. Je moet je voor een wintersport vakantie apart verzekeren. En waar moet je dan op leten? Natuurlijk is het niet fijn om te denken aan de medische kosten wanneer je met een gebroken been in een banaan naar de onderkant van de piste wordt vervoert. Het is dus verstandig om hier even bij stil te staan voordat je op skivakantie gaat. En jaarlijks gaan er ca. 950.000 Nederlanders op wintersport! Lees deze tips, dan ben je optimaal verzekerd tijdens jouw wintersportvakantie.

'Elke reisverzekering heeft aparte aanvullende dekkingen voor de wintersport. Het is belangrijk om de verschillende dekkingen en mogelijkheden onder de loep te nemen.
Niet alles risico’s zijn standaard verzekerd.'

Waar op letten bij de wintersportverzekering?

Er zijn verschillende dekkingen die je kan afsluiten bij een reisverzekering voor de wintersport:

  1. Wintersportdekking
  2. Medische kosten
  3. Bagage

Verschillende dekkingen wintersport

1. Wintersportdekking

De wintersportdekking is een module van de reisverzekering die gericht is op dekking van schade als gevolg van wintersport. Hierbij kun je denken aan schade of diefstal van jouw wintersportuitrusting. Ook de vergoeding van de skipas, lessen en gehuurde sportgoederen wanneer je hier geen gebruik van kan maken door bijvoorbeeld een ongeval. Let op: de medische kosten bij een skiongeluk zijn niet vergoed in de module wintersportdekking. Hiervoor moet je een aparte module voor medische kosten afsluiten.

2. Medische kosten

De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp tot de in Nederland gangbare tarieven. Zorgkosten in skigebieden liggen vaak hoger dan de in Nederland gangbare tarieven. Voor deze meerkosten kun je een aparte aanvullende afsluiten. Een dergelijke aanvullende dekking vergoedt (in de meeste gevallen) ook het verplichte eigen risico van jouw zorgverzekering.

Bij de reisverzekering via de Vastelastenbond kun je ook jouw medische kosten meeverzekeren. Zo ben je ook verzekerd voor vervoer met helikopter of banaan van de piste. Ook bij deze aanvullende verzekering wordt het verplichte eigen risico vergoed.

3. Bagage

Het zal u niet verbazen dat veel schadeclaims bij verzekeraars betrekking hebben op schade of diefstal van bagage. Wil je dit meeverzekeren, dan kun je hier een aparte module voor afsluiten. Kijk wel goed naar de hoogte van de vergoeding bij vermissing, diefstal of schade. Dit verschilt per verzekeraar.

Wintersport en bijzondere sporten

LET OP! Ga je vooraf oefenen op een borstel- of oefenbaan in Nederland. Ook dan moet je de dekking voor ‘Wintersport en bijzondere sporten’ hebben afgesloten. De dekking geldt uitsluitend tijdens het beoefenen van de ski- of snowboardsport.

NIET VERZEKERD! Denk je op vakantie: ‘Leuk een wedstrijdje, daar geef ik me voor op?” Denk eerst even aan je verzekering! Deelname aan officiële wedstrijden en de voorbereiding daartoe, zoals training zijn namelijk vaak niet verzekerd.

Autoverzekering – 80% gaat op wintersportvakantie met auto

De auto blijft het populairste vervoermiddel voor de wintersport. Rond de 80% van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer. Kies daarom voor een goede autoverzekering! Je kan je altijd even laten informeren door een verzekeringsexpert van de Vastelastenbond. Dit artikel is geschreven in 2016 en herschreven in 2019. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen