Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Beste netwerk van Nederland: Vodafone

Donderdag 27 augustus 2015 12:03Margot Boesveld

 

Het netwerk van Vodafone is uitgeroepen tot het beste van Nederland. KPN en Tele2 komen op een tweede en derde plaats. 
In het gepubliceerde Mobile Benchmark NL rapport vergelijkt onderzoeksbureau P3 Group objectief de prestaties en kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken vanuit het perspectief van de eindgebruiker. In het onderzoek is gekeken naar wat een klant kan doen met de mobiele verbinding op diverse tijdstippen en locaties. Hierbij is rekening gehouden met gebruikte toestellen, veelgebruikte apps en andere mobiele toepassingen. Providers konden tijdelijke of lokale verstoringen doorgeven, zodat deze het resultaat niet vervuilden.

Onderzoek

Gedurende een periode van twee weken zijn 200.000 telefoongesprekken en circa 30.000 datasessies met elkaar vergeleken. Vodafone behaalde 881 van de 1.000 punten en komt daarmee op de eerste plek. Met twee punten minder scoort KPN een tweede plek, gevolgd door Tele2 op nummer drie. T-Mobile is de grote afwezige; gedurende de meetperiode zat dit bedrijf middenin een grootschalige modernisering van haar netwerk, waardoor de meetresultaten niet representatief zouden zijn.

Metingen

De spraakdiensten zijn getest door het meten van smartphone naar smartphone gesprekken. Het succesvol tot stand brengen en beëindigen van deze gesprekken is geëvalueerd en tevens de spraakkwaliteit van het tweezijdige audiokanaal. In de grotere Nederlandse steden laten Vodafone en KPN zeer goede resultaten zien op dit vlak, met succespercentages van 99,0 procent en 98,7 procent. Tele2 volgt met 98,1 procent. 

Datadiensten zijn getest door te browsen naar de populairste webpagina’s en speciaal gedefinieerde statische testpagina’s, door bestanden continue te up- en downloaden en door YouTube-video’s in zowel SD als HD kwaliteit af te spelen. De prestaties bij het up- en downloaden zijn beoordeeld op succesratio’s en snelheid. Bij de YouTube-testen is tevens gekeken naar het aantal afspeelpogingen zonder interrupties. De resultaten laten zien dat Vodafone en KPN topprestaties leveren met succesratio’s in veel gevallen boven de 99% in zowel grote steden, kleinere steden als onderweg.

Internationaal

Afgelopen jaren onderzocht P3 ook al netwerken in onder meer Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. De actuele Nederlandse resultaten tonen volgens de onderzoekers aan dat de Nederlandse netwerken internationaal goed hun mannetje staan. ‘Als Nederlander ben ik er trots op om te kunnen zeggen dat onze Nederlandse netwerken tot de beste in Europa behoren’, aldus Cees de Zeeuw, Regionaal Directeur Benelux P3 communications.

Rob Shuter, ceo Vodafone Nederland, is blij en nuchter tegelijk. ‘Geweldig om te zien dat onze investeringen en het harde werk van collega’s, partners en leveranciers zich vertalen in goede onderzoeksresultaten. Maar, onderzoek naar de kwaliteit van mobiele netwerken blijft altijd een momentopname. Daarnaast zijn de verschillen erg klein, ook andere Nederlandse netwerken scoren hoog op het wereldtoneel: waar een klein land toch groot in kan zijn!’

 

 

 

Meer details staan in het volledige testrapport.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over