Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument heeft volgens ACM recht op begrijpelijke energierekening

Dinsdag 23 mei 2017 10:01Margot Boesveld

 

Consumenten hebben recht op een controleerbare en begrijpelijke energierekening. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag. De waakhond geeft energiebedrijven tot 1 juli om te komen met betere rekeningen omdat deze nu te onduidelijk zijn.

Uit de door de ACM gehouden Energiemonitor blijkt dat nu maar twee van de vijf consumenten vinden dat de energierekening te vergelijken is met de informatie uit het aanbod en het contract. Ook vinden ze dat de informatie op de rekening niet eenvoudig wordt weergegeven.

Uit controle van de ACM bleek dat de rekeningen inderdaad te lastig zijn en dat bedrijven daarnaast soms wettelijke regels overtreden. Na een oproep van de Autoriteit hebben de energiebedrijven toegezegd voor de tweede helft van het jaar met aanpassingen te komen.

Duidelijke tarieven en voorwaarden is een speerpunt voor de ACM omdat mensen die tarieven gebruiken om te beslissen over hun energieaanbieder.

Vorig jaar stapten 1,25 miljoen huishoudens over naar een andere leverancier. De prijs is de belangrijkste reden om van leverancier te wisselen.

Bron: ACM

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over