Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Daling stroomprijs verwacht

Donderdag 07 april 2016 15:29Margot Boesveld

 

Huishoudens gaan dit jaar minder betalen voor elektriciteit, hoeveel is nog onduidelijk. Netbeheerder Tennet zegt dat de prijsdaling mogelijk is doordat de aankoop van stroom goedkoper is geworden.

Volgens Tennet is dat te danken aan de import van goedkope duurzame elektriciteit, windenergie en nieuwe kolencentrales. Daarnaast verkoopt Nederland meer stroom aan Groot-Brittannië en België waardoor de inkomsten zijn gestegen. De Britse stroom is relatief duur en de Belgen kampen met problemen met hun kerncentrales.

Vorig jaar daalde de energieprijs ook al. Uit cijfers van Tennet blijkt dat stroom toen 2,7 procent goedkoper werd vergeleken met 2014. De netbeheerder weet niet of dit jaar eenzelfde daling in het verschiet ligt. Dat hangt volgens een woordvoerder deels af van de stroomleveranciers.

Veel voordelige elektriciteit komt uit Duitsland. Die wordt ingekocht op momenten dat daar veel zonne- en windenergie wordt geproduceerd. Door de aanleg van nog meer verbindingen kan de invoer van die goedkope stroom verder worden uitgebreid. En dan kan de consumentenprijs in de toekomst nog verder omlaag, verwacht Tennet.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over