“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Daling stroomprijs verwacht

Donderdag 07 april 2016 15:29Margot Boesveld

 

Huishoudens gaan dit jaar minder betalen voor elektriciteit, hoeveel is nog onduidelijk. Netbeheerder Tennet zegt dat de prijsdaling mogelijk is doordat de aankoop van stroom goedkoper is geworden.

Volgens Tennet is dat te danken aan de import van goedkope duurzame elektriciteit, windenergie en nieuwe kolencentrales. Daarnaast verkoopt Nederland meer stroom aan Groot-Brittannië en België waardoor de inkomsten zijn gestegen. De Britse stroom is relatief duur en de Belgen kampen met problemen met hun kerncentrales.

Vorig jaar daalde de energieprijs ook al. Uit cijfers van Tennet blijkt dat stroom toen 2,7 procent goedkoper werd vergeleken met 2014. De netbeheerder weet niet of dit jaar eenzelfde daling in het verschiet ligt. Dat hangt volgens een woordvoerder deels af van de stroomleveranciers.

Veel voordelige elektriciteit komt uit Duitsland. Die wordt ingekocht op momenten dat daar veel zonne- en windenergie wordt geproduceerd. Door de aanleg van nog meer verbindingen kan de invoer van die goedkope stroom verder worden uitgebreid. En dan kan de consumentenprijs in de toekomst nog verder omlaag, verwacht Tennet.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Zwarte auto duurder in de verzekering

Woensdag 06 april 2016 12:12

De kleur van je auto bepaalt mede hoeveel verzekeringspremie je kwijt bent. Dat meldt de Consumentenbond na onderzoek. Met een zwarte auto zijn consumenten voor een autoverzekering van Reaal, Zelf.nl ...

Lees meer

NLE gaat naast energie ook Internet, TV en Bellen aanbieden

Dinsdag 05 april 2016 08:53

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wordt ook actief als internetprovider. Het bedrijf gaat alles-in-één-pakketten met internet, televisie en telefonie verkopen via het netwerk van...

Lees meer

KPN wint terrein ten koste van Ziggo

Maandag 04 april 2016 15:51

KPN heeft vorig jaar opnieuw terrein gewonnen op de Nederlandse televisiemarkt. Het bedrijf zag zijn marktaandeel op het gebied van televisie vorig jaar met ruim 2 procentpunt stijgen naar 28,7 procen...

Lees meer

Nederland loopt achter op doelstelling groene stroom

Donderdag 31 maart 2016 10:21

Nederland is nog ver verwijderd van de doelstellingen die zijn afgesproken in de Europese richtlijn voor Hernieuwbare Energie voor 2020. Van alle lidstaten van de EU presteert alleen Frankrijk nog sl...

Lees meer