Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De 5 grootste misverstanden over woonverzekeringen

Zaterdag 27 februari 2016 11:01Margot Boesveld

 

Met de omschrijving woonverzekeringen wordt er gedoeld op drie verschillende verzekeringen, namelijk de inboedel- en de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. De grootste misverstanden over deze verzekeringen willen wij graag uit de wereld helpen. Het zijn misverstanden die wij ophelderen omdat ze grote financiële consequenties kunnen hebben.

Huiseigenaren worden door de bank waar de hypotheek afgesloten is vaak verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit is te verklaren, want brand kan een huis volledig verwoesten. Hetzelfde kan natuurlijk ook gebeuren met de inboedel. De noodzaak van een aansprakelijkheidsverzekering moet ook niet onderschat worden. Door foutjes kunnen er claims van honderdduizenden euro’s ontstaan. Om te beschermen tegen misvattingen gaan wij vijf misverstanden ophelderen:

Dé 5 misverstanden

1.Huis en inboedel hoeven niet voor een hoog bedrag verzekerd worden

Onjuist. Een huis is verzekerd voor de herbouwwaarde en de inboedel voor nieuwwaarde. Het inschatten van het juiste verzekerd bedrag is een lastige opgave. Gelukkig bieden verzekeraars handvaten door berekeningstools beschikbaar te stellen om de indicatieve waarde te bepalen. Ten onrechte wordt er vaak gedacht dat als verzekerde een lager bedrag kunt opgeven. Alleen bij een grote brand ontstaat er immers een schade van tienduizenden euro’s. Dit is een misverstand. Bij een te laag verzekerd bedrag (onderverzekering), krijgt u namelijk kleine schades maar gedeeltelijk uitgekeerd.

 

2.Opstalverzekering is onzin! De kans op een grote schade is namelijk klein

Onjuist. De kans op een substantiële schade aan een huis is inderdaad zeer klein. Maar als het u overkomt is er gelijk een schade van tienduizenden euro’s of nog veel meer. De kans is klein, maar de gevolgen zijn groot als het gebeurt. Het is dus zeker niet aan te raden om zelf het risico van een grote schade te lopen. Omdat de kans op een grote schade klein is, zijn de premies laag.

 

3. Geld in huis is volledig meeverzekerd op de inboedelverzekering

Onjuist. Geld en geldswaardige papieren zijn meeverzekerd op de inboedelverzekering, maar slechts beperkt. Verzekeraars hanteren namelijk een maximumbedrag dat meeverzekerd is op de inboedelverzekering. De hoogte van het bedrag verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar beperkt de dekking tot €450 euro, andere verzekeraars bieden dekking tot €1.000 of €1.250. Besef u dus goed dat het gespaarde bedrag in een matras maar beperkt verzekerd is.

 

4. Huurders kunnen woningverbeteringen niet verzekeren

Onjuist. Huurders die bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken plaatsen, kunnen deze investering niet verzekeren op de woonhuisverzekering. Maar let op! U heeft als huurder de optie om huurdersbelang in de inboedelverzekering mee te verzekeren. Op deze manier kan een investering aan het huis wél worden meeverzekerd.

 

5. U kunt aansprakelijk zijn voor schade aan eigen bezittingen

Onjuist. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) vergoedt de schade die door uw toedoen aan een ander is aangericht. Als u bijvoorbeeld bij de buren per ongeluk de vloer beschadigd, kan deze schade verhaald worden op de AVP. U kunt niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die u veroorzaakt aan uw eigen bezittingen. Bij het vernielen van uw eigen vloer kunt u dus geen claim indienen op uw AVP. U kunt zichzelf namelijk niet aansprakelijk stellen. Ook gezinsleden kunnen elkaar niet aansprakelijk stellen en de schade claimen op de AVP.

 

Let goed op deze misverstanden. Door hier bij stil te staan kunt u veel geld besparen.

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over