Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energierekening vanaf juli omhoog

Donderdag 11 mei 2017 15:57Margot Boesveld

 

De energierekening gaat in juli stijgen. Dat komt voornamelijk door een fikse stijging van de gastarieven. Energieleverancier Delta presenteert als eerste de nieuwe variabele tarieven die gelden vanaf 1 juli 2017. De prijs gaat op jaarbasis met ca. 70 euro omhoog. Dit geeft vaak een indicatie voor verdere prijsstijgingen bij andere leveranciers.

Wat heeft invloed op de energieprijzen?

  • - Dichtdraaien van de gaskraan in Groningen
  • - Afspraken van OPEC-landen

De inkoopprijzen voor energie zijn sinds eind 2016 aan het stijgen. Dit wordt per 1 juli doorberekend in de consumententarieven. De voornaamste reden voor de stijging is de onrust op de energiemarkt. In Nederland wordt de gaswinning verder teruggeschroefd, waardoor we afhankelijker worden van import. Het OPEC akkoord, waarbij is besloten om de olieproductie te verlagen, heeft ook voor een stijging ggezorgd. Eind mei treden de OPEC landen weer in overleg. Mochten er wederom sancties worden doorgevoerd waardoor de productie in o.a. Iran verder afneemt, dan zullen er nog verdere stijgingen volgen.

Omdat binnen een huishouden de kosten voor gas het grootst zijn, betekent dit een stijging van de energienota. Of u ook meer gaat betalen bij andere leveranciers is pas duidelijk als ook de grote leveranciers Eneco, Essent en Nuon in de loop van komende maand hun prijzen bekend maken.

Energieprijs voor langere tijd vastzetten

De nieuwe tarieven hebben overigens geen gevolg voor klanten die een vast energiecontract van een jaar of langer hebben afgesloten of sluiten. U blijft gewoon de afgesproken prijs betalen. Heeft u een contract met een variabele looptijd (dat betekent dat uw contract maandelijks opzegbaar is) dan is het voordeliger om de energieprijs voor langere tijd vast te zetten. Dat verandert pas weer als de energieleverancier de prijs van de vaste contracten zou verhogen.  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over