“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiezuinig uw woning koel houden

Zondag 18 juni 2017 09:00Margot Boesveld

 

In juni zijn er al weer veel warme dagen gemeten. Ook de komende weken blijft het warme tropische weer aanhouden. Als het warmer wordt zoeken we massaal verkoeling. Airconditioning is een elektriciteitslurper. Hoe houdt u op een energiezuinige manier de komende zomer uw huis en hoofd koel?

Elektrische apparaten brengen warmte met zich mee, dus laat de huishoudelijke taken even voor wat het is en zoek verkoeling. In landen dichter bij de evenaar is het 'mañana mañana' een bekend gezegde. Met het warme weer een wijze uitspraak. We moeten het wat rustiger aan doen. Alles een tandje langzamer doen houdt uw innerlijke thermostaat ook op temperatuur. Dat betekent ook dat u beter met lauw i.p.v. koud water kan douchen. Zo hoeft uw lijf minder zijn best te doen om weer op te warmen. Dat scheelt weer een graadje. 


Wist je dat?

Een hittegolf van 7 dagen kost u: € 3,- aan extra stroom osten wanneer je een ventilator de hele dag aan laat staan. Dat valt nog mee. Airco is daarentegen veel duurder. Deze verbruikt maar liefst ca. 1.200 Watt per uur. Dat betekent ruim € 6,62 per dag! Dat is bijna € 50,- per week. Wees creatief en maak een groene en goedkopere airco. 

De Vastelastenbond zet enkele koele tips voor u op een rij:

  1. Laat de was voor wat het is (het gebruiken van elektrische apparaten )
  2. Zet de ventilator voor het raam, zo houdt u de warme lucht buiten
  3. Hang natte was even in de slaapkamer, dat bevordert de luchtvochtigheid
  4. Neem een lauwe douche (geen koude)
  5. Houdt ramen en gordijnen overdag dicht
  6. Maak uw eigen ‘groene’ airco. Dat doet u door bevroren flessen of een bak met ijs voor de ventilator te plaatsen. Zo heeft u heerlijk koelere lucht.

Ook interessant: 

Hittegolf kost Nederlander geld

Overzicht van apparaten en stroomverbruik

Sluipverbruik in uw huishouden

Dit artikel is samengesteld door de Vastelastenbond. Hiervoor zijn diverse bronnen gebruikt. 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Premie verzekeraar mag omhoog bij stilzwijgende verlenging

Vrijdag 16 juni 2017 14:17

De premie van een schadeverzekering mag altijd verhoogd worden bij een stilzwijgende verlenging. De beroepscommissie van klachteninstituut Kifid heeft dat bepaald. In september had Kifid nog bepaal...

Lees meer

Nederland wil duidelijkheid over het verdwijnen van gas uit de woning

Donderdag 08 juni 2017 14:43

Nederlandse huiseigenaren willen net als overheden dat de gasleiding uiteindelijk uit woningen verdwijnt. Maar niet vóór duidelijk is wat de gevolgen zijn. De Vereniging Eigen Huis (VEH...

Lees meer

Bijna alle providers verhogen hun tarieven voor internet, TV en bellen

Donderdag 08 juni 2017 14:26

De prijzen van internet, tv en bellen gaan de komende maanden voor de meeste Nederlanders omhoog. De kabelaars en telecombedrijven zeggen dat dat is om investeringen te doen in de capaciteit van hun n...

Lees meer

'Nederland heeft op vier na snelste 4G-netwerken'

Woensdag 07 juni 2017 08:49

Nederland zit in de top vijf van landen met de snelste 4G-verbindingen, en komt wat 4G-dekking betreft wereldwijd op de zesde plaats. Dat blijkt uit een rapport van OpenSignal, een bedrijf dat de dek...

Lees meer