Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Essent importeert groen gas uit Engeland

Maandag 27 maart 2017 15:32Margot Boesveld

 

Essent is als eerste energieleverancier in Nederland begonnen met het fysiek importeren van groen gas.
Volgens het bedrijf groeit de vraag naar het gas dat wordt gestookt uit onder meer tuinafval, mest en rioolslib de laatste tijd zo hard dat de productie in Nederland dit niet meer kan bijbenen. Begin dit jaar sloot het bedrijf een overeenkomst met NS en ProRail. Essent gaat de stations, wissels en kantoren de komende jaren verwarmen met groen gas.

Essent haalt het gas en de bijbehorende certificaten uit het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn afspraken gemaakt met meerdere biomassacentrales. De import is recent al getest en afgelopen week is de echte levering van start gegaan, aldus een woordvoerder. In totaal zal er op jaarbasis zo'n 20 miljoen kuub Brits groen gas deze kant op komen. In Nederland zelf wordt nu ongeveer 80 miljoen kuub groen gas per jaar geproduceerd, waarvan Essent ongeveer een kwart voor zijn rekening neemt. De jaarlijkse vraag in Nederland bedraagt volgens het bedrijf momenteel circa 100 miljoen kuub.

"Simpel gezegd zijn er straks te weinig grondstoffen in Nederland beschikbaar om voldoende groen gas van te maken. Het aantal productielocaties van groen gas zal naar verwachting niet in de pas lopen met de toekomstige vraag", stelt Tim Wijnen van Essent in een persverklaring. Volgens Wijnen is "groen gas importeren uit betrouwbare landen om ons heen" de manier om in de toekomst voldoende groen gas aan Nederlanders te kunnen blijven leveren.

Ook interessant

Alles over groene gas

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over