Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Essent neemt Nederland Isoleert over

Zaterdag 21 oktober 2017 02:42Margot Boesveld

Essent neemt Nederland isoleert overEssent neemt Nederland Isoleert en Vlaanderen Isoleert over. Met de overname breidt de energieleverancier haar isolatie-aanbod voor particulieren in Nederland en Vlaanderen uit. Met de overnames zegt Essent koploper te willen worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. 

De overnames volgen op de overname van Isoprofs, waarmee Essent begin augustus landelijk al een breed pakket aan energiebesparende maatregelen aan zakelijke en particuliere klanten wilde bieden. Met de aankoop van Vlaanderen Isoleert, stekt deze ambitie zich nu ook tot buurland België uit. Tegelijkertijd neemt Essent ook Nederland Schildert over. Ook Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep inmiddels deel uit van Essents netwerk van servicepartners.

Driekwart van de woningen nog niet geïsoleerd 

Volgens Milieucentraal moet nog driekwart van de 7,7 miljoen woningen in Nederland worden geïsoleerd, constateert Essent. ‘Met de huidige snelheid van woningisolatie duurt het nog zeker 50 jaar voordat alle huizen in Nederland geïsoleerd zijn’, stelt Raoul Kiksen, directeur en oprichter van Nederland Isoleert. De overname door Essent geeft het isolatiebedrijf volgens hem de sterkst mogelijke impuls aan het versnellen van de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland en België. Essent brengt de bedrijven onder in haar netwerk van servicepartners die huizen energiezuiniger en duurzamer moeten maken door bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of warmtepompen aan te leggen. ‘Nederland Isoleert is de grootste aanbieder voor woningisolatie op de particuliere markt in Nederland’, zegt Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent, ‘Eerder dit jaar hebben wij bij de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant aangegeven dat Essent een leidende rol neemt in energiebesparing. Met deze overname en de eerdere overname van Isoprofs geven we invulling aan deze belofte.’

Energieleveranciers krijgen het lastig

Vereniging de Vastelastenbond ziet dat energielevanacier naarstig op zoek zijn naar alternatieven om klanten voor langere termijn aan zich te binden. Zeker nu Nederlanders steeds vaker zonnepanelen op het dak leggen en duurzame energie oprukt, staat het traditionele verdienmodel van energiebedrijven onder druk. Essent geeft aan bij te willen dragen aan de verduurzaming, maar daarbij is het vaststellen van hun eigen marktaandeel ook van groot belang. Zo begon Essent onlangs ook haar eigen klusbedrijf. De energiemaatschappij wil middels de overnames hun eigen positie op de markt niet in gevaar brengen. 

Lees ook

Essent begint ook haar eigen klusbedrijf. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over