Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Geen kosten voor verwijderen gasaansluiting

Maandag 01 maart 2021 07:59Margot Boesveld
Verwijderen van gasaansluiting particulier kost geen geld meer

Verwijderen van gasaansluiting particulier kost geen geld meer

‌Geen rekening meer af je van het gas af wil

Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De verwijderkosten van de gasaansluiting worden in plaats daarvan betaald door iedereen die nog wel op het gasnet is aangesloten, via de periodieke aansluitvergoeding.

Het besluit geldt voor alle kleinverbruikers van gas. Dat is een aansluiting die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat. Diegenen die permanent geen gas meer geleverd willen krijgen, moeten daarvoor wel een verzoek indienen bij de netbeheerder, dan hoeven ze niet te betalen. Een aanvraag doen kan volgens de ACM laagdrempelig, bijvoorbeeld via mijnaansluiting.nl.

In oktober vorig jaar was er nog veel onduidelijkheid over de kosten die netwerkbeheerders in rekening brachten. Huishoudens die van het gas af wilden kregen een rekening tussen de 480 en 750 euro. Ook waren de verschillen per regio er groot. 

Het is goed dat er nu duidelijk komt en er op deze manier van het gas af gaan wordt gestimuleerd, aldus een medewerker van de Vastelastenbond. 

Afsluitboete?

In november schreef toenmalig minister Eric Wiebes (Economische Zaken) al in een brief aan de Tweede Kamer dat mensen die van het gas af willen, daarvoor niet langer een 'afsluitboete' zouden moeten betalen. Die kosten konden oplopen tot 800 euro. Eerder oordeelde de rechter al in verschillende zaken dat burgers niet voor de kosten hoefden op te draaien.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Nederlandse gasproductie gaat omlaag, terwijl het verbruik stijgt. Daar zijn verschillende redenen voor

Gasverbruik Nederland afgelopen vijf jaar met 5,2 miljard m3 toegenomen

Maandag 22 februari 2021 09:26

‌Ondanks de inspanningen om meer aardgasvrije woningen te bouwen, is de afgelopen 5 jaar het gasverbruik van Nederlandse huishoudens flink toegenomen. Dat schrijft het Financieel Dagblad. Ga...

Lees meer
Nieuwe energielabel blijkt nog eens 100 euro duurder dan verwacht.

Kosten nieuw energielabel rijzen de pan uit

Dinsdag 09 februari 2021 14:23

‌‌Lange wachtrij en niet voldoende experts Een lange wachtrijden en een hoge prijs. Dat is wat je nu betaalt als je een energielabel voor je woning wil aanvragen.  Het nieuwe energie...

Lees meer
Verschil energieprijs zelfde leverancier 270 euro

Actuele vergelijking energieprijzen december 2020

Dinsdag 29 december 2020 15:03

De Vastelastenbond maakte een vergelijking van de huidige variabele energieprijzen en de prijzen vanaf 1 januari 2021. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste variabele energiecontract is op ...

Lees meer
prijzen stadsverwarming omlaag

Energierekening stadsverwarming in 2021 omlaag

Woensdag 23 december 2020 14:05

EIndelijk goed nieuws voor bewoners met stadsverwarming. De rekening zakt volgend jaar met 0,7 procent. Dat heeft de ACM vandaag bepaalt. Elk jaar worden de nieuwe tarieven vastgesteld en voor komend...

Lees meer