Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Greenchoice is trots: Alleen nog groene stroom uit Nederland!

Woensdag 22 juni 2016 08:02Margot Boesveld

 

Greenchoice inkoper Roel Hopmans is er vrij duidelijk over: “Kijk, wij hebben een bijzondere positie. Greenchoice is groot en écht groen. En we presteren een paar buitengewone dingen waar we trots op zijn. De mijlpaal die we nu halen is daar één van en volgt direct uit onze sterke groene strategie."
 

Groene stroom uit Nederland

“Wat we bereikt hebben is dat alle huishoudens die klant bij ons zijn vanaf nu nog alleen maar stroom uit Nederland krijgen. Waarom dat belangrijk is? Omdat in Nederland nog maar weinig duurzame stroom wordt opgewekt. Terwijl in ons land 64% van de huishoudens voor een groenestroomcontract kiest. Die stroom moet altijd een groencertificaat hebben. Dat geeft de garantie dat de stroom echt duurzaam is opgewekt. Veel van die certificaten komen nog uit het buitenland omdat er hier nog niet genoeg groene stroom is. Maar dat draagt totaal niet bij aan een groener Nederland. En het steunt lokale energieproducenten, vaak boeren, al helemáál niet. Steeds meer mensen willen daarom zeker weten dat hun groene stroom uit Nederland komt. Die zekerheid krijgen ze bij Greenchoice.”

Weten wie je groene stroom opwekt

“Het mooist zou zijn als iedereen van alle stroom in de wereld precies kan checken hoe die is opgewekt. Zelf werken wij al voor een groot deel met zogeheten gebonden productie. Dat wil zeggen dat we exact weten van welke producent we stroom inkopen. Daarmee kijken we veel verder dan de groene stroom de je kan kopen op de groothandelsmarkt: wij gaan echt een duurzame relatie met de groene energieproducent aan. Zo investeer je samen in een groene toekomst. Dat is ons veel waard.”

Al 15 jaar een duurzame relatie met producenten

 “Er zijn veel boeren die samen met ons 15 jaar geleden de dappere stap naar groen durfden te zetten door zelf energie te gaan produceren. Zij staken hun nek uit. Wij houden hen als producent graag in het zadel door ze een hoge vergoeding voor hun stroom te betalen. Terwijl onze klanten niet duurder uit zijn voor groen. Onze strategie klopt. Dat hebben we nu wel bewezen.”
Je kan certificaten kopen om aan de regels te voldoen of je kan ervoor kiezen echt te investeren in meer groene energieproductie in Nederland. Dat laatste doet Greenchoice. 

Kleine organisatie, lage kosten

“Ook bijzonder is dat bij ons inkoop, handel en productie hand in hand gaat. Geen schakels, geen interne verrekeningen: er blijft niets hangen. We zitten letterlijk bij elkaar op de kamer. Dat is anders wanneer je werkt bij een traditioneel energiebedrijf met aparte bv’s die hun eigen broek moeten ophouden.”

Wereldwijde speler door duurzaam gas

“Tel daarbij op dat Greenchoice de enige is die voor zo’n enorme hoeveelheid klanten alle CO2-uitstoot van hun gasverbruik compenseert met bosprojecten. Daarin zijn we uniek. Mensen verbruiken qua energie veel meer gas dan stroom. Compenseren van dat gasverbruik deed Greenchoice als eerste in Nederland. Nu zijn we daar wereldwijd een van de grootsten in. Ik merk dat mijn collega’s hier ook enorm trots op zijn.”

Groot én groen: veel impact

“Als vijfde leverancier van Nederland heeft Greenchoice een enorme impact op verduurzaming. Wat wij aan stroom leveren is zeker 20 keer meer dan een gemiddelde nieuwe - vaak kleine - aanbieder. Dus heeft het een groots effect als Greenchoice haar duurzame mijlpalen haalt. Onze visie gaat uit van besparen en zoveel mogelijk lokaal – liefst zelf - opwekken van stroom.

Steeds meer duurzaam aanbod is goed

“Ik krijg wel eens de vraag of nieuwe aanbieders van groene energie duurzamer zijn dan Greenchoice. Wij zijn zeker niet minder duurzaam, maar vooral fors groter in aantal klanten, waaronder ook heel veel grote zakelijke partijen. We leveren daardoor inmiddels een enorme hoeveelheid groene energie. Wat ons bijzonder maakt is dat we deze duurzame visie al 15 jaar waarmaken, 400.000 klanten hebben en zelf klein zijn gebleven. Van de grotere leveranciers is Greenchoice de enige die op deze manier echt alleen maar groene energie levert, met als doel een schoner Nederland.”

Vereniging de Vastelastenbond biedt al 10 jaar de groene stroom van Greenchoice aan. Wij vinden het belangrijk om onze leden èchte groene stroom te kunnen bieden. Bent u benieuwd wat het voor u zou kosten? Kijk hier!

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over