Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Handige (bespaar) apps

Dinsdag 16 mei 2017 14:32Margot Boesveld

 

Handige bespaar apps Het dagelijks gebruik van uw smartphone is niet meer weg te denken. Tegenwoordig kunt u van alles met uw mobiel. Een betalingsverzoekje sturen via Tikkie, parkeren via ParkMobile, een appartement boeken via Airbnb, gratis wifi netwerken vinden via wifi mapper en uw huishoudboekje bijhouden via AFAS. Er zijn talloze apps beschikbaar. Welke apps zijn handig?

Vereniging de Vastelastenbond zet een paar handige (bespaar)apps op een rij.

  1. Tikkie
  2. Tripadvisor
  3. Flitsmeister
  4. AFAS huishoudboekje
  5. Wifi mapper
  6. Parkmobile
  7. LastPass

1. Tikkie 

De app Tikkie is een initiatief van ABN Amro waarmee u betalingverzoeken kunt versturen. Met deze app bespaart u tijd en geld, want u kunt direct nadat u iets heeft voorgeschoten de persoon in kwestie een appje sturen. Een groot voordeel is dat de ontvanger de app niet hoeft te hebben. Ook heeft u geen toegangscode of account nodig. Via WhatsApps krijgt de ontvanger een betaalverzoek met link die de betaling automatisch opent. De app is gratis en erg simpel in gebruik.

TIP! Let goed op of u het juiste nummer doorgeeft, want dit wordt niet gecontroleerd.

 

Voordelen

Nadelen

U kunt zien wie er wel of niet betaald heeft

Niet beschikbaar voor Windows smartphones

Geen toegangscode nodig

Geen functie om de rekening te verdelen. U moet zelf uitrekenen wat men u verschuldigd is.

 

2. Tripadvisor

Tripadvisor is een gratis app en biedt reizigers een overzicht van de dingen die er in de buurt te doen of te bezichtigen zijn. Ook worden restaurant, bars etc. beoordeeld door andere reizigers. De meningen over deze app zijn verdeeld. De ene reiziger vindt het handig en erg prettig om via deze app nieuwe leuke plekjes te ontdekken. Maar het is een erg uitgebreide app, waardoor het soms onduidelijk kan zijn.

 

 

Voordelen

Nadelen

Leert een stad/plek snel kennen

Veel scrollen/veiligheid op de weg

Erg uitgebreid

Erg uitgebreid

 

3. Flitsmeister

Een erg populaire app, die u waarschuwt als er files of vertragingen zijn. Met deze app bespaart u niet alleen geld, maar ook tijd. U bent voorbereid (onder) weg. De App stuurt meldingen naar uw smartphone bij mobiele en vaste flitsers, maar ook bij ongevallen en bij naderende ambulances. Per onderdeel is er een pictogram met verschillende kleur, zodat u weet waar u aan toe bent. Als u een flitser nadert dan hoort u een alarm. Bij iedere weg geeft Flitsmeister aan wat de maximale toegestane snelheid is en hoe hard u zelf rijdt. Flitsmeister werkt op basis van GPS. De app weet dus voortdurend waar u bent en past daar de kaarten automatisch op aan. De app is beschikbaar voor iOS, Windows Phone en Android.

Voordelen

Nadelen

U bespaart tijd

Veel scrollen/veiligheid op de weg

Voorkomt boetes voor
te hard rijden

Meningen zijn verdeeld: ‘stimuleert te hard rijden.’

 

4. AFAS huishoudboekje

Er zijn natuurlijk verschillende huishoudboekjes beschikbaar. U kunt makkelijk uw inkomsten en uitgaven bijhouden in een Excel bestand of een online huishoudboekje, maar er is ook een huishoudboekje met een app. De AFAS app geeft u inzicht in uw financiële situatie. U kunt uw (betaal) rekening toevoegen en kassabonnen scannen met uw mobiele telefoon en in het huishoudboekje importeren. Het is ook een handige manier om kassabonnen, die soms na een lange periode niet leesbaar zijn, te bewaren. 

Voordelen

Nadelen

Inzicht in uw inkomen en uitgaven

Categorieën handmatig aanpassen vergt even tijd

Scannen van kassabonnen

Veiligheid en invullen van uw persoonsgegevens

 

5. Wifi mapper

Bent u bijna over uw databundel heen dan is het handig om te weten waar u over gratis Wifi kunt beschikken. WifiMapper is een populaire applicatie waar u gratis wifi-netwerken mee ontdekt. WifiMapper is beschikbaar voor iOS en Android. Wanneer u de app opent worden, middels punaises, op een kaart weergegeven waar de gratis Wifi zich bevind. Wanneer u op de punaise klikt ziet u meer informatie over de verbinding sterkte  en of u een wachtwoord nodig heeft.

Voordelen

Nadelen

U bespaart geld wanneer u bijna over uw databundel heen bent

Veiligheid van Wifi netwerken*

* Denk aan uw veiligheid. Natuurlijk is het veilig gebruik van Wifi netwerken aan te raden. Een VPN, een virtual private network biedt dan uitkomst. Dit stelt de gebruiker in staat om  het wifi-netwerk een versleutelde tunnel op te zetten naar een server die u vertrouwt. Veel smartphones hebben tegenwoordig ingebouwde VPN-software die u, na enkele handelingen, kunt activeren.

 

6. Parkmobile

ParkMobile is de laatste tijd veel in het nieuws geweest, maar in basis is Parkmobile een slimme app. U registreert zich met het kenteken van uw auto en krijgt een account. Wanneer u in Nederland of België gaat parkeren voert u de code van de parkeerautomaat in en klikt u op ‘start’. Vanaf dat moment start uw parkeeractie. U betaalt achteraf voor uw parkeerkosten via een automatische incasso.. Het risico op parkeerboete wordt hiermee in de kiem gesmoord. Parkmobile werkt op alle devices via de apps voor Android, iPhone en Windows Phone

Voordelen

Nadelen

Geen parkeerboetes en gedoe met kaartjes

Uitzetten van de parkeertijd is de laatste tijd in het nieuws

7. LastPass

Herkent u het? Zoveel wachtwoorden, dat u ze allemaal moeilijk kunt onthouden. LastPass is een wachtwoordbeheerder. Deze app vult de inloggegevens automatisch voor u in, via een handige browser-plugin die voor alle populaire browsers beschikbaar is. Ook slaat LastPass al uw wachtwoorden en bijbehorende gebruikersnamen en websites op, zodat u deze niet meer hoeft te onthouden. U krijgt één hoofwachtwoord. Vervolgens kun je alle informatie over jouw inloggegevens inzien, zoals een wachtwoord of gebruikersnaam. Ideaal.

De Android-app is ook enorm handig. Deze voert eveneens automatisch je inlogggevens in bij websites en apps. Daarnaast kun je veilige wachtwoorden genereren en de app via de vingerafdrukscanner van je Android-smartphone beveiligen.

Voordelen

Nadelen

U hoeft maar 1 wachtwoord te onthouden

Veiligheid van de app. Al uw informatie staat op één plek

U bent automatisch ingelogd

 

 

Ook interessant

 

U kunt geen rechten ontlenen aan informatie die op deze pagina staat. Indien u gebruik maakt van app's genoemd in dit artikel dient u ten alle tijden de website van de desbetreffende informatie te raadplegen.

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over