Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Internetaanbieders (zoals KPN) moeten gebruik kunnen maken van netwerk ZiggoVodafone

Donderdag 01 maart 2018 15:21Margot Boesveld
KPN en ZiggoVodafone en de concurrentie

KPN en ZiggoVodafone en de concurrentie

De ACM stelt voor dat alternatieve aanbieders voortaan ook toegang moeten krijgen tot het kabelnetwerk van Vodafone Ziggo. Zij kunnen dan ook via de kabel internet-, televisie- en vaste telefoondiensten aanbieden. Telecom bedrijven zonder eigen vast netwerk moeten de komende jaren diensten kunnen blijven aanbieden aan eindgebruikers, zodat er voldoende concurrentie op de retailmarkten is. Hierdoor hebben consumenten meer keuze en goede tarieven voor een internetpakket en ontstaat er geen monopoliepositie. Op dit moment hebben alternatieve aanbieders alleen toegang tot het door de ACM gereguleerde koper- en glasvezelnetwerk van KPN. Dit blijft mogelijk. De ACM maakte dit 27 februari bekend in haar ontwerpbesluit marktanalyse Wholesale Fixed Access (WFA).

 
Er moet voldoende concurrentie zijn voor (alles-in-1) aanbieders

Kort na de inwerkingtreding van de laatste marktanalyse in januari 2016 zijn Vodafone en Ziggo een joint venture aangegaan. Hierdoor hebben KPN en VodafoneZiggo een gelijkwaardige positie op de telecommarkt met elk een eigen vast- en een mobiel netwerk. De ACM heeft daarop besloten om eerder dan gepland een nieuwe marktanalyse uit te voeren. In de marktanalyse stelt de ACM vast dat KPN en VodafoneZiggo zonder regulering gezamenlijk aanmerkelijke marktmacht (AMM) zouden hebben op de markt voor vaste netwerken. Dit zou hen in staat stellen om alternatieve aanbieders gezamenlijk van de markt te weren en daardoor te hoge retailprijzen voor eindgebruikers te hanteren. Henk Don, bestuurslid van de ACM: “Door de dominante positie van KPN en VodafoneZiggo op de markt voor vaste telecomnetwerken is er zonder regulering onvoldoende concurrentie. De ACM stelt daarom voor beide partijen te reguleren. Zo zorgt de ACM er voor dat ook de komende jaren marktpartijen zonder een eigen vast netwerk gebruik kunnen maken van de netwerken van KPN en VodafoneZiggo.”

Ook kabeltoegang hoort bij de markt

Volgens de ACM valt toegang tot koper- , glasvezel- en kabelnetwerken nu binnen één en dezelfde wholesalemarkt, in tegenstelling tot twee jaar geleden. Reden hiervoor zijn technologische ontwikkelingen. Zo verbetert KPN zijn netwerk waardoor fysieke ontbundelde toegang steeds minder aantrekkelijk is en alternatieve aanbieders kiezen voor toegang op een hoger niveau in het netwerk. Voor vergelijkbare toegangsvormen vormt het kabelnetwerk van VodafoneZiggo in toenemende mate een goed alternatief om diensten aan eindgebruikers aan te bieden.

Benieuwd welke aanbieders op uw adres voordelig zijn?

Bekijk dan de mogelijkeden voor alles-in-1 of internet en bellen op uw adres. Wij vergelijken alle aanbieders voor u en hebben mooie aanbiedingen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over