“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar opInternet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider 

€200,- p.j

Meer informatie

KPN rekent onterecht toeslagen | ACM dreigt met dwangsom

Zaterdag 16 maart 2019 15:04Margot Boesveld
KPN rekent onterecht toeslagen | ACM dreigt met dwangsom

KPN rekent onterecht toeslagen | ACM dreigt met dwangsom

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat KPN stopt met het berekenen van onterechte toeslagen op tarieven voor het doorzetten van gesprekken van andere mobiele aanbieders. Van de ACM moet KPN de juiste tarieven gaan rekenen, niet alleen in de toekomst, maar ook met terugwerkende kracht vanaf 12 juli 2017. Als KPN dat niet doet, moet het bedrijf 100.000 euro per dag betalen, met een maximum van 1 miljoen euro. Andere telecomaanbieders betalen te veel aan KPN, oordeelt de toezichthouder, vandaar de last onder dwangsom.

KPN laat in een reactie weten te zullen voldoen aan de eisen van de ACM en dus te stoppen met het rekenen van de toeslagen. "Maar we tekenen wel bezwaar aan, omdat we willen weten wie er nu gelijk heeft", zegt een woordvoerder.  KPN kan nog niet aangeven hoeveel er precies terugbetaald moet worden, maar het bedrag ligt volgens de woordvoerder van KPN een stuk lager  dan de totale last. In juli 2017 gingen er nieuwe regels rond de tarieven voor gespreksafgifte gelden. Om te voorkomen dat telecombedrijven te hoge tarieven rekenen, heeft de ACM hier een maximum aan verbonden. Het concern is al een tijd met de ACM in gesprek over de kwestie, maar de wee partijen zijn het niet eens geworden. 

Toeslag gesprek doorschakelen

KPN rekent voor sommige aanbieders een toeslag voor gespreksafgifte. Dat is het 'doorverbinden'van gesprekken van een andere telecomaanbieder naar een eindgebruiker van KPN. De ACM hanteert hiervoor maximumtarieven, maar KPN rekent een toeslag boven op dit tarief. Dat mag niet.
KPN moet met terugwerkende kracht juiste tarieven gaan rekenen.  Van de ACM moet KPN de juiste tarieven gaan rekenen, niet alleen in de toekomst, maar ook met terugwerkende kracht vanaf 12 juli 2017. 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Internet

internet weer duurder

Forse prijsstijging internet, tv en bellen

Donderdag 24 mei 2018 16:35

Deze week hebben Ziggo en KPN een nieuwe prijsverhoging aangekondigd. Klanten ontvingen bericht dat de prijzen per 1 juli gaan stijgen. De internet- en tv-abonnementen stijgen met een aantal euro per ...

Lees meer