Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Medische selectie maakt tandartskosten moeilijk verzekerbaar

Maandag 14 december 2015 12:38Margot Boesveld

 

Onlangs bracht Vereniging de Vastelastenbond middels een top 5 naar voren bij welke verzekeraar de consument het beste extra tandartskosten (zonder tandartsverklaring) kan verzekeren. Voor 2016 blijkt dit FBTO te zijn. 

Dit wordt ondersteunt door een onderzoek van geld.nl. Wie een slecht gebit heeft of het komende jaar hoge tandartskosten verwacht, kan hiervoor nauwelijks een passende zorgverzekering afsluiten vanwege de strikte medische selectie  "Alle zorgverzekeraars die een tandverzekering bieden die 100 procent dekking bieden en tot 1.000 euro of meer per jaar vergoeden, hanteren een medische selectie voor deze verzekering”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. “Dit betekent dat als je hoge kosten verwacht, je niet geaccepteerd wordt voor deze verzekering."

Vooruitdenken

Door de medische selectie, kunnen mensen die het nodig hebben nergens terecht, stelt de vergelijkingssite Geld.nl. Eigenlijk moet je, als je over twee of drie jaar grote tandartskosten verwacht, nu alvast een uitgebreide tandartsverzekering afsluiten. "Maar dat kost je al snel 500 euro of meer per jaar, terwijl je nog geen gebruik maakt van de verzekering. En dan is het nog maar de vraag of je überhaupt nu al in kunt schatten welke tandartskosten je over een paar jaar gaat maken", stelt Bulthuis.

Meest geschikt

De hoogste dekking zonder medische selectie krijg je bij HEMA en FBTO. Deze vergoeden maximaal 750 euro per jaar in de uitgebreidste tandartsverzekering. Deze verzekeringen zijn dus het meest geschikt als je hoge kosten verwacht en je voor een zo hoog mogelijk bedrag wilt verzekeren.

Zonder selectie

Er zijn ook verzekeringen zonder medische selectie die 1.000 euro of meer per jaar vergoeden, maar die vergoeden dan maar 75 procent tot 80 procent van de kosten van bijvoorbeeld wortelkanaalbehandelingen of kronen en bruggen. "Eventueel kun je ook daarvoor kiezen, maar je moet dan sowieso zelf bijbetalen", zegt Bulthuis. “Kies je voor een volledige dekking tot 750 euro, dan krijg je in elk geval alles vergoed, zolang je onder dit bedrag blijft."

Meer weten over vergoedingen? 

Lees de veelgestelde vragen over zorgverzekering

 

Bron: Top 5 zorgverzekering en geld.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over