Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederland mag door gaan met energielabel

Donderdag 25 februari 2016 16:31Margot Boesveld

 

De Europese Commissie onderzocht of het label voor woningen voldoet aan de Europese regels maar heeft die procedure nu stopgezet, zo is donderdag bekendgemaakt. Een mogelijke boete van 90 miljoen euro per jaar is daarmee van de baan.

Minister Blok van Wonen vertrouwde al op een goede uitkomst. ''Ons energielabel is zo eenvoudig en goedkoop mogelijk en geeft toch goed inzicht in het energieverbruik van een huis'', stelt hij. Het energielabel is verplicht voor eigenaren die hun huis verkopen of verhuren. Elk huis heeft een voorlopig energielabel ontvangen. Dat geeft globaal aan hoe zuinig een huis is met gas, elektriciteit en warmte. Het effect van energiebesparende maatregelen is nog niet in dit label verwerkt.

Bijwerken

Een huiseigenaar kan dit voorlopige label bijwerken door aan te geven wat er in het gebouw is gedaan aan isolatie, dubbel glas, ventilatie, de verwarmingsketel en zonnepanelen. Dat mag tussentijds vrijwillig maar het is echt verplicht bij verkoop of verhuur. Een zelfgekozen deskundige beoordeelt de verbeteringen zodat een definitief label kan worden verstrekt.

Boete

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert of er bij verkoop of verhuur een definitief label is gemaakt. Als dat niet zo is, riskeert de huiseigenaar een boete van 405 euro. De Europese Commissie meende dat de controle op het label rammelde. De uitleg van Blok heeft de commissie ervan overtuigd dat de handhaving goed is geregeld, aldus zijn woordvoerder. Het energielabel staat in het Energieakkoord dat het kabinet, werkgevers, werknemers en milieuorganisaties in 2013 sloten.

 

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over