Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nederlanders wisselen relatief vaak van energieleverancier

Donderdag 30 april 2015 10:42Margot Boesveld

 

Nederland hoort bij de koplopers in Europa als het gaat om energieoverstappers. 

Vorig jaar koos 13,3 procent van de consumenten voor een andere aanbieder, blijkt uit donderdag 30 april 2015 gepubliceerde cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Nederland scoort hiermee ruim boven het EU-gemiddelde van 6 procent.

Wat betreft gasleveranciers staan we tweede. Alleen de Ieren wisselden vaker van gasbedrijf. Op het gebied van elektriciteitsleveranciers neemt Nederland de vierde plaats in. In Portugal, Noorwegen en België veranderen consumenten nog net iets vaker.

Het aantal overstappers ligt al jaren op een hoog niveau in ons land. Sinds de Nederlandse energiemarkt in 2004 volledig is geliberaliseerd, is meer dan de helft van de consumenten (55 procent) minstens één maal overgegaan naar een andere aanbieder. Uit onderzoek van de ACM komt verder naar voren dat 44 procent van de consumenten van plan is binnen twee jaar over te stappen.

Besparen op energie

Aanvulling Vastelastenbond: Echter betekent dit dat 45% nog niet is overgestapt van energieleverancier en dus te veel betaalt. Vereniging de Vastelastenbond adviseert en assisteert de consument bij het kiezen van een energiecontract, of neemt het helemaal uit handen middels de Switch Service. Zo wordt het voor haar leden extra makkelijk gemaakt om te besparen op stroom en gas. 

 

Bron: NU.nl donderdag 30 april 2015

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over