“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Overproductie - invloed op gasprijs

Dinsdag 01 september 2015 16:46Margot Boesveld

 

Door een aanbodoverschot van olie en een tegenvallende groeicijfers van opkomende economieën heeft daling van de olieprijs in een versneld tempo doorgezet. 

De verwachting is dat met de afronding van de werkzaamheden aan de pijplijn van Rusland naar Duitsland, ‘de Nordstream’, er een groter aanbod van gas zal zijn. Ook de toenemende olieproductie in Iran leidt tot een daling van de gasprijzen.

Bij de Vastelastenbond kunt u nu direct profiteren van dit voordeel. De Vastelastenbond heeft het scherpste aanbod voor u geselecteerd!

Overproductie Iran drukt energieprijzen

Iran is van plan de olieproductie fors op te voeren in aanloop naar het opheffen van de westerse sancties tegen het land. Dat heeft de Iraanse olieminister Bijan Namdar Zanganeh gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de minister moet de dagelijkse productie worden verhoogd tot 3,8 à 3,9 miljoen vaten (van 159 liter) in maart volgend jaar, van het huidige niveau 2,8 miljoen vaten per dag. Momenteel ligt de Iraanse olieproductie al op het hoogste niveau in drie jaar. De export bedraagt meer dan een miljoen vaten per dag. Zanganeh gaf aan dat de lage olieprijzen geen reden zijn voor Iran om de productie niet te verhogen.

Verschillende grote oliemaatschappijen waaronder Shell en BP hebben aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in Iran na het vervallen van de sancties. Teheran heeft grote westerse olieconcerns uitgenodigd om zaken te komen doen.

Update 21-09-2015: lichte stijging elektra prijs, stijging gasprijs verwacht

Aan de pomp heeft u het waarschijnlijk al gemerkt. De olieprijs, en daarmee de energieprijs, is ongekend laag. Deze dalingen zijn op dit moment redelijk stabiel. Echter de langetermijnprijs voor de levering van elektriciteit steeg de afgelopen week. Deze stijging was vergelijkbaar met de prijsontwikkeling van CO2-rechten. De verwachting is dat de gasprijs deze week stabiel laag blijft. Echter zal dit grote aanbod niet lang meer standhouden, doordat de recente onderhoudswerkzaamheden aan de gaspijpleiding tussen Nederland en Engeland zijn afgerond. Dit maakt het mogelijk om de export van Nederlands gas naar Engeland te hervatten, waardoor het grote aanbod zal verminderen en de prijs mogelijk weer kan stijgen. 

Profiteer NU van de dalingen

Vis niet achter het net, maar profteer nu de tarieven laag zijn, Variabele tarieven wijzigen twee keer per jaar (in januari en juli). Dat betekent dat de huidige prijsdaling pas in januari 2016 wordt verwerkt en u de komende maanden te veel betaalt! Het kan nooit kwaad om vrijblijvend uw situatie en besparingsmogelijkheden onder de loep te nemen. Omdat u lid bent van onze vereniging, nemen wij deze taak graag voor u uit handen. Dat is makkelijk! 

 

 

 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Waarom stijgen de zorgkosten?

Dinsdag 08 september 2015 12:24

Nederland kent de afgelopen 60 jaar een forse stijgende lijn in de zorgkosten. De stijging van de zorgkosten ligt jaarlijks zelfs hoger dat de jaarlijkse stijging van het bruto binnenlands product (BB...

Lees meer

Prinsjesdag 2015 en uw portemonnee in 2016

Woensdag 16 september 2015 11:39

Op Prinsjesdag worden traditiegetrouw de kabinetsplannen voor het komende jaar gepresenteerd. Hieronder een overzicht van de veranderingen die gepland zijn voor 2016 en de invloed die het heeft op uw ...

Lees meer

Kleine verhoging zorgkosten 2016

Dinsdag 15 september 2015 21:27

Op dinsdag 15 september jl. werden de nieuwe plannen van het kabinet gepresenteerd. Op prinsjesdag werd - naast de koopkracht en de inkomensveranderingen - ook duidelijk wat er gaat verander...

Lees meer

Zuinig autorijden, zo bespaart u geld

Woensdag 16 september 2015 09:16

Goed kijken naar een autoverzekering helpt al bij het verlagen van de kosten voor uw auto. Het gewicht van de auto helpt niet alleen om de belastingen lager te houden het helpt ook om zuiniger te rijd...

Lees meer