Overproductie - invloed op gasprijs
Dinsdag 01 september 2015 16:46:07

Door een aanbodoverschot van olie en een tegenvallende groeicijfers van opkomende economieën heeft daling van de olieprijs in een versneld tempo doorgezet. 

De verwachting is dat met de afronding van de werkzaamheden aan de pijplijn van Rusland naar Duitsland, ‘de Nordstream’, er een groter aanbod van gas zal zijn. Ook de toenemende olieproductie in Iran leidt tot een daling van de gasprijzen.

Bij de Vastelastenbond kunt u nu direct profiteren van dit voordeel. De Vastelastenbond heeft het scherpste aanbod voor u geselecteerd!

Overproductie Iran drukt energieprijzen

Iran is van plan de olieproductie fors op te voeren in aanloop naar het opheffen van de westerse sancties tegen het land. Dat heeft de Iraanse olieminister Bijan Namdar Zanganeh gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de minister moet de dagelijkse productie worden verhoogd tot 3,8 à 3,9 miljoen vaten (van 159 liter) in maart volgend jaar, van het huidige niveau 2,8 miljoen vaten per dag. Momenteel ligt de Iraanse olieproductie al op het hoogste niveau in drie jaar. De export bedraagt meer dan een miljoen vaten per dag. Zanganeh gaf aan dat de lage olieprijzen geen reden zijn voor Iran om de productie niet te verhogen.

Verschillende grote oliemaatschappijen waaronder Shell en BP hebben aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in Iran na het vervallen van de sancties. Teheran heeft grote westerse olieconcerns uitgenodigd om zaken te komen doen.

Update 21-09-2015: lichte stijging elektra prijs, stijging gasprijs verwacht

Aan de pomp heeft u het waarschijnlijk al gemerkt. De olieprijs, en daarmee de energieprijs, is ongekend laag. Deze dalingen zijn op dit moment redelijk stabiel. Echter de langetermijnprijs voor de levering van elektriciteit steeg de afgelopen week. Deze stijging was vergelijkbaar met de prijsontwikkeling van CO2-rechten. De verwachting is dat de gasprijs deze week stabiel laag blijft. Echter zal dit grote aanbod niet lang meer standhouden, doordat de recente onderhoudswerkzaamheden aan de gaspijpleiding tussen Nederland en Engeland zijn afgerond. Dit maakt het mogelijk om de export van Nederlands gas naar Engeland te hervatten, waardoor het grote aanbod zal verminderen en de prijs mogelijk weer kan stijgen. 

Profiteer NU van de dalingen

Vis niet achter het net, maar profteer nu de tarieven laag zijn, Variabele tarieven wijzigen twee keer per jaar (in januari en juli). Dat betekent dat de huidige prijsdaling pas in januari 2016 wordt verwerkt en u de komende maanden te veel betaalt! Het kan nooit kwaad om vrijblijvend uw situatie en besparingsmogelijkheden onder de loep te nemen. Omdat u lid bent van onze vereniging, nemen wij deze taak graag voor u uit handen. Dat is makkelijk! 

 

 

 

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Waarom stijgen de zorgkosten?
Nederland kent de afgelopen 60 jaar een forse stijgende lijn in de zorgkosten. De stijging van de zorgkosten ligt jaarlijks zelfs hoger dat de jaarlijkse stijging van het bruto binnenlands product (BB...
Prinsjesdag 2015 en uw portemonnee in 2016
Op Prinsjesdag worden traditiegetrouw de kabinetsplannen voor het komende jaar gepresenteerd. Hieronder een overzicht van de veranderingen die gepland zijn voor 2016 en de invloed die het heeft op uw ...
Kleine verhoging zorgkosten 2016
Op dinsdag 15 september jl. werden de nieuwe plannen van het kabinet gepresenteerd. Op prinsjesdag werd - naast de koopkracht en de inkomensveranderingen - ook duidelijk wat er gaat verander...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam