Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Pech met uw pechhulp?

Vrijdag 17 maart 2017 12:03Margot Boesveld

 

De ANWB sinds jaar en dag de meest gekozen optie voor pechhulpservice voor automobilisten. Een lidmaatschap bij de ANWB kost ca. 60 euro per jaar. Maar hoe vaak heeft u pech en wegen de abonnementskosten op tegen eventuele reparatiekosten als u geen lid zou zijn? 

Pechhulp kunt u bij de meeste allrisk autoverzekeringen aanvullend meeverzekeren. Maar wilt u niet vastzitten aan een abonnement of een jaarlijkse premie, dan kunt u ook kiezen voor losse pechhulp. Een nieuw fenomeen onder de hulpverleners van pechhulp zijn de pechhulp apps. U kunt via een appje pechhulp kopen wanneer u het nodig hebt . Vereniging zet de traditionele pechhulp abonnementen af tegen deze apps.

Pechhulp apps (losse pechhulp)

Er zijn tegenwoordig een tweetal aanbieders die losse pechhulp verlenen. Centraal Beheer en alarmcentrale Eurocross Assistance lanceerden in mei 2016 een nieuw initiatief: RoadGuard. Een app waarmee u direct zonder abonnement of verzekering pechhulp kunt inschakelen voor elk voertuig tot 3500 kilo. Dit geldt alleen voor pech in Nederland en vervangend vervoer is niet meeverzekerd. Allsecur kwam vervolgens in september 2016 met een losse pechhulp On Demand app.

Pechhulp apps

RoadGuard

Allsecur on demand

Dekking in Nederland

Ja (excl. Terschelling en Vlieland)

Ja

Dekking in Europa

Ja ( €199,00)

Ja (€ 225,00)

Incl. woonplaats

Ja

Ja

Reparatie op locatie: 
Lekke band, kapot lampje etc.

€ 100,00 (ook starthulp)

€ 90,00

Starthulp

€ 70,-

€ 65,00

Verkeerd getankt en transport naar garage

€ 125,00 tot 25 km (transport vanaf 25 km € 4,00 per km)

€ 120,00 let op: excl. kosten voor uitpompen/afvoeren. (transport vanaf 25 km € 3,50 per km)

Kosteloos annuleren

Nee, € 65,00 voorrijkosten

Ja

Vervangend vervoer

Nee

Nee

Hotelovernachting vergoed bij reparatie

Nee

Nee

Pinnen mogelijk

Ideal

Ja

*U kunt geen rechten ontlenen aan bovenstaande informatie. U dient altijd op de website van de aanbieder de actuele prijzen en voorwaarden te controleren.

Voor en nadelen pechhulp apps

Vereniging de Vastelastenbond heeft voor u de voor en nadelen in een overzicht gezet.

Voordelen

Nadelen

Simpel en overzichtelijk

Privacy: De app vraagt bij het downloaden toegang tot uw profieldata, locatie, informatie over uw wifinetwerk maar ook tot uw persoonlijke afbeeldingen en documenten. En uw gegevens kunnen doorgespeeld worden naar ‘door ons geselecteerde derden’.

Kosten zijn vooraf bekend en worden duidelijk weergeven in de app.
Ook ziet u hoe lang het duurt voordat de monteur er is.

Relatief hoge kosten voor losse reparaties.

U kunt de apps gebruiken voor alle voertuigen. Ook oldtimers, scooters of caravan.

Bij annulering betaalt u voorrijkosten (Roadguard). Bij All Secur kunt u kosteloos annuleren.

Geen jaarlijks maximum aan de pechhulp, zoals vaak het geval is. Je kunt hier dus onbeperkt gebruik van maken en betaalt per aanvraag.

Onderdelen zijn niet inclusief.

Geen acceptatie eisen en leeftijdsafhankelijke eisen van de auto.

Bij Allsecur on demand gelden de 'meest actuele voorwaarden' het moment dat u gebruikmaakt van de pechhulp. Deze kunnen dus veranderen na downloaden van de app en het gebruik van de pechhulp.

Direct betalen via iDEAL, PayPal of creditcard.

Via uw bankapp kunt u een bedrag instellen dat u maximaal kunt overmaken. Is het bedrag hoger? Dan bent u genoodzaakt om met creditcard te betalen.

*U kunt geen rechten ontlenen aan bovenstaande informatie. U dient altijd op de website van de aanbieder de actuele prijzen en voorwaarden te controleren.

 

Traditionele pechhulp Nederland

Er zijn een vijftal traditionele pechhulp aanbieders. De ANWB is hier de bekendste van. Echter zijn er de afgelopen jaren enkele aanbieders bij gekomen namelijk  Routemobiel, Allianz Global, Blij dat ik rij en Centraal Beheer. Deze aanbieders werken met een jaarlijkse abonnementskosten voor de diensten. De dekking van de pechhulp verschillen per organisatie en ook de abonnementen zitten verschillend in elkaar. Vereniging de Vastelastenbond kijkt naar de kosten per jaar, de dekking binnen Nederland, incl./excl. woonplaats en met/zonder vervangend vervoer.

 

Abonnementsvorm pechhulp Nederland

Pechhulp Nederland

Allianz Global

ANWB wegenwacht

Blij dat ik rij

Centraal Beheer

Routemobiel

Vanaf prijs p/j.*

€ 54,95

€ 80,00 (normaal € 96,00

€ 29,50 +  € 60,00 vaste bijdrage bij pech

€ 38,72

€ 68,30

Premie afhankelijk van
leeftijd auto

Ja

Nee

Nee

Ja

Ja

Incl. woonplaats

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Vervangend vervoer

Ja, indien reparatie  langer dan  48 uur

Ja, 2 dagen

Nee

Ja, 4 dagen

Ja, 2 dagen

Verkeerd getankt

Ja, let op: excl. uitpompen

Ja, let op eigen bijdrage € 35,-

Ja

Ja

Ja

Dekking op kenteken/persoon

Kenteken

Op persoon

Op gezin

Kenteken

Kenteken

Hotelovernachting vergoed
bij reparatie

Ja

Ja

Nee

Nee

Ja

Sleutels in voertuig

Nee

Ja

Ja

Nee

Ja

Transport naar woonplaats

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Aantal keer recht op hulp p/j.

7 keer (5 x in woonplaats)

4 x

Onbeperkt

Onbeperkt

4 x

*U kunt geen rechten ontlenen aan bovenstaande informatie. U dient altijd op de website van de aanbieder de actuele prijzen en voorwaarden te controleren.

Pechhulp via de reisverzekering

Sommige reisverzekeringen bieden ook pechhulp op reis aan. De kosten na een ongeval en soms ook vervangend vervoer en verblijf is meeverzekerd. Maar let op: de pechhulpmodule bij reisverzekeringen biedt doorgaans alleen dekking in het buitenland en niet in Nederland. Controleer ook goed of u niet dubbel verzekerd bent en lees de voorwaarden van uw verzekeringen eens aandachtig door, zodat u weet waar u wat kunt claimen.

Rekenvoorbeeld

Mevrouw de Vries heeft een relatief nieuwe auto en de afgelopen 6 jaar geen pech gehad, maar wel ruim 100 euro per jaar (in totaal meer dan 600 euro) betaald aan abonnementskosten voor de pechhulp service. Het kan interessanter zijn om de app te gebruiken. Als mevrouw de Vries onverhoopt toch een keer pech heeft kost een simpele reparatie ca. 100 euro.

Let op! Kan uw auto niet ter plekke gerepareerd worden en moet deze worden getransporteerd naar uw garage, dan kunnen de kosten oplopen. Transport naar een door u gekozen afleveradres kost €120,- als het binnen een straal van 25 km is. Stel mevrouw de Vries woont in Amsterdam en krijgt pech in Nijmegen (125 km), dan zijn de kosten voor het transport € 470,-! Ze betaalt namelijk naast de kosten voor het transport € 120,- een toeslag van € 3,50 per extra kilometer. Dat kan dus flink oplopen.  Onder aan de streep is de eenmalige pechhulp voor mevrouw de Vries voordeliger.

Conclusie

Zowel de app als de abonnementsvorm hebben voor en nadelen. Bij een abonnementsvorm weet u precies waar u aan toe bent, maar loopt u het risico jarenlang te veel te betalen. Bij de app betaalt u alleen voor wat u nodig heeft, maar als u pech heeft kan het zijn dat u in één keer een flink bedrag moet betalen. Heeft u een betrouwbare/ relatief nieuwe auto? De kans is klein dat u pech krijgt. Rijdt u in een wat oudere auto, dan is risico afkopen wellicht verstandiger.

 

 

 

Dit artikel is samengesteld door Vereniging de Vastelastenbond. U kunt geen rechten ontlenen aan de berekening, genoemde prijzen en voorwaarden. In de berekening zijn de prijzen van maart 2017 meegenomen. 

 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vastelastenbond

Beste Geert,
We hebben het aangepast. We zijn erg blij met oplettende leden zoals u. Bedankt!

Donderdag 28 september 2017 13:08

Geert

Bovenstaande informatie over RoadGuard is niet geheel correct.

Starthulp kost 70 euro
Er is wel Europadekking en kost 199
Voor een idealbetaling heb je geen Reader nodig, als je dat ingesteld hebt bij de bankieren app.

RoadGuard helpt alle voertuigen met kenteken onder de 3500 kilo. Allsecur alleen auto’s

Zondag 24 september 2017 10:10

Plaats een reactie

Lees meer over