Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

PERSBERICHT: Energieverbruik komend weekend naar dieptepunt

Vrijdag 04 juli 2014 10:26Margot Boesveld

 

Het energieverbruik in Nederland zal aankomend weekend een dieptepunt bereiken. Het WK voetbal, de opening van de Tour de France en het warme weer zorgen komend weekend voor dit dieptepunt in het stroomverbruik. 

Stroomverbruik daalt 14%

Zaterdag 5 juli voetbalt Nederland tegen Costa Rica. Vereniging de Vastelastenbond verwacht een daling in het energieverbruik van maar liefst 14%. De andere kwartfinales zullen zorgen voor een daling in het verbruik van zo'n 4%. De Tour de France zorgt voor een daling in het stroomverbruik van ongeveer 2%.
 
Het WK zorgt voor een lager energieverbruik in Nederland. Het is populair om wedstrijden samen te kijken. Doordat mensen in de kroeg kijken of samen kijken is het energieverbruik lager, omdat de TV thuis uit staat. Daarnaast gebruiken mensen tijdens de wedstrijd minder apparatuur zoals  vaatwassers en wasmachines. 
 
De opening van de Tour de France wordt jaarlijks door zo'n 700.000 mensen bekeken. Het NOS programma de Avondetappe wordt door ongeveer 900.000 mensen bekeken. De kijkcijfers van het WK in 2010 en 2014 zijn vergelijkbaar. Toen keken er ruim 7 miljoen mensen kijken naar het Nederlands elftal (bron: Stichting Kijkcijfers 2010). De overige kwartfinales, die ook dit weekend gespeeld worden, zullen door zo'n 3,5 miljoen mensen worden bekeken. 
 
Door het warme weer wordt er sowieso minder gas verbruikt. Dat is een patroon dat we elke zomer terugzien, vertelt Dirk-Jan Wolfert (oprichter Vereniging de Vastelastenbond). 'Alle factoren meegeteld, zal aankomend weekend één van de meest energiezuinige momenten van dit jaar worden, aangezien een dieptepunt in zowel stroom- als gasverbruik wordt verwacht.'
 
Dit persbericht is onder andere gepubliceerd door verschillende media: 
Telegraaf, De Gelderlander en nu.nl
energieverbruik naar dieptepuntAlgemeen Dagblad Nederland op zijn kopDe Gelderlander
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie