Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

PERSBERICHT: Meer consumenten zetten energietarieven voor langere tijd vast

Donderdag 06 oktober 2016 13:00Frank van de Ven

 

Eindhoven - Steeds meer consumenten zetten hun energietarieven voor langere tijd vast. Zo hopen ze te profiteren van de huidige lage energietarieven en willen ze de te verwachtte prijsstijging voor zijn. Vereniging de Vastelastenbond ziet een stijging van 23% in de aangevraagde energiecontracten van afgelopen weken.

Een reden voor de stijging in het aantal meerjarige energiecontracten is de stijging van de energieprijzen.  Onlangs zijn de OPEC landen bijeengekomen om de olieproductie te verlagen. De verwachte productieverlaging zorgt voor hogere energieprijzen. "Consumenten vinden zekerheid fijn en kiezen weer vaker voor een energiecontract van 3 jaar. Mede omdat de prijs ongeveer gelijk is aan een 1 jaar vast contract", zegt oprichter van de consumentenvereniging Dirk-Jan Wolfert. “Al eerder was een dergelijke tendens in de energiemarkt waar te nemen. In 2010 stonden de tarieven ook erg laag. Toen kozen veel consumenten er ook voor om een contract af te sluiten voor een langere periode.”

Olieprijzen en herstel

De olieprijzen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Dat kwam door een overschot op de markt. In januari 2016 bedroeg de prijs per vat nog  slechts $30. Dat is te laag en hier hebben de olieproducerende landen last van. De olieproducerende landen willen daar nu verandering in brengen door de productie terug te brengen, zodat de prijs zich kan herstellen. Het is voor het eerst in acht jaar dat de OPEC-landen een akkoord bereikten over een productieplafond. 

Een of drie jarige contracten

Ondanks een sterke stijging in het aantal afgesloten meerjarige contracten blijft een energiecontract voor één jaar vast nog steeds het meest populair. Meer dan helft van de consumenten kiest voor deze optie.  Wat de verstandigste keuze is, zal over een aantal jaar duidelijk zijn.

Nog nooit overgestapt

Er is nog steeds een grote groep consumenten die nog nooit over gestapt is van energieleverancier. “Dat is jammer, omdat er veel te besparen is op de energiekosten.” Dirk-Jan Wolfert legt uit: “Ruim 40% van de Nederlandse huishoudens loopt achter met zijn betalingen. Bij een derde daarvan heeft dit te maken met te hoge vaste lasten, waaronder de energierekening. Overstappen van energieleverancier vóór de koude wintermaanden is aan te bevelen. Wanneer u consumenten nu overstappen op een lager gastarief, hebben ze daar de hele winter baat bij.“

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over