Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Premie autoverzekering snel omhoog

Woensdag 08 juni 2016 08:50Margot Boesveld

 

Autoverzekeringen worden snel duurder. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. De vergelijkingssite denkt dat, hoewel nog niet alle verzekeraars hun premies hebben verhoogd, dit nog wel dit jaar zal gaan gebeuren.

Premiestijgingen

Er moet nu voor een nieuw afgesloten autoverzekering gemiddeld 75 euro per jaar meer worden betaald dan eind vorig jaar. Dat is een stijging van ruim 13%. WA-verzekeringen zijn het sterkst gestegen, deze zijn bijna 20% duurder geworden. Per jaar kost een nieuwe WA-verzekering nu 89 euro meer dan eind december 2015. Beperkt cascoverzekeringen werden 15% duurder en allrisk verzekeringen 9%.

Jongeren

Independer merkt op dat jongeren de grootste premiestijgingen te verwerken krijgen. Betaalden ze eind vorig jaar gemiddeld 884 euro per jaar voor een nieuwe autoverzekering, nu is dat 1012 euro, zo rekenden ze voor.

Verzekeringsmarkt lijdt verlies

Een woordvoerder van het verbond van verzekeraars wijst erop dat de autoverzekeringsmarkt al jaren verlies lijdt. ,,In 2014 was er een tekort van 400 miljoen. Dat is niet houdbaar.'' De oorzaak is volgens het verbond de hevige concurrentie tussen verzekeraars. Zij verlaagden de premies om marktaandeel te winnen.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over