Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Premie verzekeraar mag omhoog bij stilzwijgende verlenging

Vrijdag 16 juni 2017 14:17Margot Boesveld

 

De premie van een schadeverzekering mag altijd verhoogd worden bij een stilzwijgende verlenging. De beroepscommissie van klachteninstituut Kifid heeft dat bepaald.

In september had Kifid nog bepaald dat bij stilzwijgende verlenging de premie alleen beperkt omhoog mag, maar daar was verzekeraar Achmea tegen in beroep gegaan. Die vond dat de beperking principieel onjuist was.De beroepscommissie bepaalt nu dat de rechten van consumenten al voldoende gewaarborgd zijn. Na het eerste jaar mag de consument namelijk te allen tijde zijn verzekering opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Bovendien moet de verzekeraar als hij de premie of de voorwaarden aanpast zijn klanten daarover informeren. Bij een wijziging van de premie of voorwaarden mag een consument ook per direct zijn verzekering opzeggen. De commissie heeft bepaalt dat de wederzijdse rechten en plichten voldoende in evenwicht zijn. De door de geschillencommissie geformuleerde eis dat een wijziging van de premie van meer dan 10 procent de uitdrukkelijke aanvaarding van de verzekerde behoeft' , vindt geen steun in het recht."

Verbond van Verzekeraars

Branchevereniging Verbond van Verzekeraars is tevreden met de uitspraak. "De uitspraak vorig jaar leidde tot veel onduidelijkheid en verbazing", zegt de instantie. "Klanten hebben immers al de mogelijkheid om hun schadeverzekering bij premieverhogingen op te zeggen." Het verbond vindt dat verzekeraars streven naar een "beheersbare premieontwikkeling" en dat zij hun klanten daarover tijdig informeren.  "Soms kan een grotere stijging noodzakelijk en onvermijdelijk zijn, denk bijvoorbeeld aan exceptioneel grote schades als gevolg van veranderingen in het klimaat of veranderd overheidsbeleid."

Daarom  is het goed om elk jaar een vast moment uit te kiezen om verzekeringen weer eens onder de loep te nemen. Dit doen consumenten te weinig stelt de vereniging. Vereniging de Vastelastenbond merkte in 2017 al een flinke premiestijging en adviseert haar leden om tijdig een premiecheck te doen en eventueel over te stappen van verzekeraar. Niet alleen voor de autoverzekering, maar ook voor bijvoobeeld de inboedel of reisverzekering. 

 

 

 

 

Bron: Nu.nl

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over