Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Sim-only wint aan populariteit

Vrijdag 26 augustus 2016 11:07Margot Boesveld

 

Meer Nederlanders kiezen voor een sim-only abonnement. Het aantal sim-only-telefoonabonnementen is de afgelopen 4 jaar flink toegenomen. Dit komt voornamelijk door de lage abonnementskosten. Er zijn veel sim-only aanbieders en dus concurrentie. Daarnaast speelt het een rol dat veel sim-only abonnement maandelijks opzegbaar zijn. Dat maakt het voor veel mensen aantrekkelijk. Tussen 2012 en juni 2016 groeide het aantal sim-only abonnementen in Nederland van 24 naar 36 procent.

Het percentage abonnementen inclusief smartphone bleef de afgelopen jaren nagenoeg gelijk. Eind 2012 had 49 procent van de ondervraagden zo'n abonnement, in juni 2016 lag het aandeel op 46 procent.

Wilt u ook een sim-only abonnement!?

  Bekijk aanbiedingen
 

De stijging in sim-only abonnementen gaat daarmee vooral ten koste van prepaid. Het percentage ondervraagden met een prepaid simkaart daalde de afgelopen 4 jaar van 15 naar 12 procent. En het aandeel dat een pakket met telefoon én prepaid-simkaart kocht daalde zelfs van 12 naar 6 procent.
In totaal is het aandeel prepaid-gebruikers in Nederland daarmee met 18 procent half zo groot als het aandeel sim-only-abonnementen.
Sim-only aanbieders weten veel ex-prepaid gebruikers te verleiden tot het afsluiten van een sim-only abonnement die vaak betere tarieven en voorwaarden bieden.

Abonnementen met toestellen nagenoeg stabiel

De sterke groei in het aantal sim-only abonnementen heeft nauwelijks invloed op het aantal verkochte abonnementen die gecombineerd zijn met een nieuwe smartphone. Hoewel er statistisch een licht dalende trend zichtbaar is, blijkt dat het aantal afgesloten abonnementen dat gecombineerd wordt met een nieuwe smartphone sinds het derde kwartaal van 2012 met slechts 3 procent gedaald is.

Unieke situatie

Nederland telt in vergelijking met andere Europese landen relatief veel mobiele aanbieders. Op de vier mobiele netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 zijn momenteel ruim 60 mobiele aanbieders actief. Deze zijn op te delen in zogenaamde 'second brands' van de vier providers (bijvoorbeeld Simyo, Ben en Hollandsnieuwe) en zelfstandige MVNO's (zoals bijvoorbeeld Ziggo Mobiel, Robin Mobile, Youfone en Simpel).
Het onderzoek werd uitgevoerd door De analyse van GSM Helpdesk is gebaseerd op doorlopend onderzoek in het Telecompaper Consumer Panel, waarvoor in de gehele periode tussen het derde kwartaal van 2012 en het tweede kwartaal van 2016 ruim 213.000 Nederlandse consumenten tussen de 12 en 80 jaar zijn ondervraagd.

Regel uw sim-only abonnement via de Vastelastenbond! Bekijk de mogelijkheden

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over