Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Sportliefhebbers opgelet: Olympische spelen in Rio de Janeiro

Dinsdag 19 juli 2016 12:10Margot Boesveld

 

Word niet de dupe van onsportieve providers. Gaat u naar de olympische spelen in Rio de Janeiro? Pas op dat u geen goud betaalt voor uw Mb’s. Vereniging de Vastelastenbond zet de kosten voor het bellen en internetten in Brazilië op een rij!

Van 5 t/m 21 augustus vinden in Rio de Janeiro de Olympische spelen plaats. En van 7 tot en met 18 september de paralympische spelen. U wilt natuurlijk contact houden met het thuisfront, filmpjes maken en deze doorsturen. Hoe zit het met de telefonie kosten in Brazilië per provider?

Belkosten Brazilië per provider

Standaardtarieven

Vanuit Brazilië

Vodafone*

Tele2*

Simyo

KPN

Youfone

T-Mobile

Telfort

Hollandse Nieuwe

Ben

Bellen per minuut

€ 1,98

€ 2,25

€ 2,54

€ 2,00

€ 2,50

€ 2,29

€ 1,98

€ 1,27

€ 2,29

Gebeld worden per minuut

€ 1,52

€ 1,78

€ 1,27

€ 1,00

€ 1,50

€ 1,02

€ 2,03

€ 0,76

€ 1,02

Sms versturen

€ 0,56

€ 0,75

€ 0,51

€ 0,30

€ 1,25

€ 0,51

€ 0,59

€ 0,51

€ 0,51

Internetten per MB

€ 9,10

€ 10,00

€ 5,00

€ 2,50

€ 7,50

€ 5,00

€ 5,00

€ 5,08

€ 5,00

 * Voor abonnementen geldt geen starttarief. 

Prijzen op 18 juli 2016 (Fouten onder voorbehoud. Controleer altijd de kosten bij uw eigen provider)

Internet bundels buitenland per provider

De kosten voor internetten in Brazilië liegen er niet om en zijn bij de meeste providers torenhoog. (zie tabel) Providers bieden voor internet buiten de EU vaak internetbundels aan. Let wel goed op de voorwaarden die bij deze bundels horen. Bij sommige providers kunt u de bundel niet meer uit zetten. En elke provider hanteert andere voorwaarden. Vereniging de Vastelastenbond heeft per provider de internetbundels voor u uitgezocht.

Vodafone

Deze provider biedt verschillende mogelijkheden voor internet in het buitenland, te weten: Alles-in-1 op Reis Dagbundel en/of Alles-in-1 op Reis XL Dagbundel. Voor elke bundel gelden andere voorwaarden. Internet op Reis Dagbundel Wereld staat bij Vodafone automatisch aan bij alle Red, Black en Smart abonnementen die na 5 oktober 2015 zijn aangesloten. Voor Vodafone black gelden andere voorwaarden. Wees hier alert op.

Heeft u een abonnement vóór 5 oktober 2015 aangesloten? Dan kunt u deze op Reis Dagbundel zelf aanzetten via sms, My Vodafone of in de My Vodafone app. De bundel wordt automatisch geactiveerd. U betaalt € 5,- per dag en krijgt dan 30 MB data. Als u de bundel niet gebruikt betaalt u niets. Gebruikt u meer dan 30 MB data op een dag? Dan geldt de rest van de dag een buiten bundeltarief van € 1,- per MB. Kijk voor meer informatie op de website van Vodafone

LET OP: Na verloop van de tijdslimiet van de Internet op Reis Dagbundel wordt automatisch een nieuwe Internet op Reis Dagbundel in rekening gebracht indien een actieve datasessie plaatsvindt of een nieuwe datasessie start. U wordt hierover niet actief geïnformeerd. Op het moment dat u de bundel stop zet, wordt het restant van het tegoed voor die dag waarop de dagbundel stopgezet. Vanaf dat moment geld het de standaard gereguleerde roaming tarief.

Tele2

Provider Tele2 biedt verschillende internetbundels aan. Zo heeft u voor € 12,50 een bundel van 50MB. Wanneer de extra internetbundel bijna is verlopen, ontvangt u een waarschuwings-sms. De bundels bij Tele2 zijn één week geldig. Voor meer informatie: https://www.tele2.nl/mobiel/tarieven/buitenland/#tarieven

Simyo

Bij Simyo is het niet mogelijk om een internetbundel aan te schaffen waarmee u in het buitenland kunt internetten. Het is wel mogelijk om te internetten in het buitenland. Binnen de EU betaalt u € 0,06 per Mb*. Buiten de EU betaalt u € 5,- per Mb. U kunt kiezen voor een eenmalig tegoed van een provider in uw vakantieland. Dit kan met uw Simyo simkaart en zonder een contract af te sluiten bij die provider. Deze optie geldt alleen voor internetverbruik. Bellen en sms'en in het buitenland blijft u dus doen via Simyo. Meer informatie over tarieven van Simyo.

KPN

KPN heeft Buitenlandbundels voor binnen de EU en Internetbundels voor de rest van de wereld. De EU Bundels bevatten Mb's, minuten en sms'jes en kan je in verschillende groottes kopen. Alle EU Bundels zijn 31 dagen geldig. Internetbundels voor de Rest van de Wereld bevatten enkel Mb’s en kunt u voor een dag of een maand kopen.

Voor in Brazilië heeft KPN dus maar twee mogelijkheden: een Dagbundel van 4 Mb voor € 5,00 of een maandbundel van 25 Mb voor € 30,00. U kunt dit activeren door internetdagwereldaan of internetmaandwereld te sms’en naar 1266. Zodra bij een Dagbundel de 24 uur voorbij is en u probeert weer Mb’s te verbruiken in het buitenland krijgt u automatisch de vraag of u een nieuwe bundel wilt. De Maandbundel stopt automatisch, zodra de Mb’s zijn verbruikt of als de maand voorbij is. Wilt u verder internetten dan kunt u weer een nieuwe bundel aanzetten. Meer informatie: Bekijk de website van KPN.

Youfone

De mogelijkheden voor een buitenlandbundel voor de olympische spelen in Brazilië zijn lastig terug te vinden bij Youfone. Heeft u na 1 januari 2015 een abonnement bij Youfone afgesloten? Dan kunt u wel een dataplafond instellen. Dat betekent dat wanneer u 80% van uw databundel heeft verbruikt u een waarschuwing krijgt. Deze moet u wél activeren. https://www.youfone.nl/optie/dataplafond

Verder biedt Youfone geen internetbundels voor in het buitenland aan. Extra belangrijk om uw dataroaming uit te zetten en alleen internet te gebruiken wanneer u een WiFi netwerk tot uw beschikking heeft. Hoe u kunt om gaan met uw telefoon in het buitenland kunt u lezen op de website van Vereniging de Vastelastenbond.

T-Mobile 

Voor Brazilië biedt T-mobile verschillende mogelijkheden. U ontvangt een gratis sms zodra u 80% en 100% van de Mb's hebt verbruikt. T-Mobile heeft de wereld in verschillende zones ingedeeld. Voor Brazilië geldt:

  • 50 Mb, € 29,99 en 7 dagen geldig
  • 25 Mb, € 19,99 en 72 uur geldig
  • 10 Mb, € 9,99 en 24 uur geldig

U kunt hier meer informatie vinden over de tarieven in Brazilië: 

Telfort

Telfort biedt bundels aan die u via uw persoonlijke pagina kunt aanvragen Deze bundel is geldig in 38 landen, maar niet in Brazilië. Supporters van de Nederlandse sporters in Rio de Janeiro met een Telfort abonnement zullen voorzichtig om moeten gaan met de telefoon, wanneer ze in Brazilië verblijven.

Ben

Ben biedt geen internetbundels aan voor in het buitenland. Dat betekent dat u bij ben moet opletten. Brazilië valt onder zone 3. Hiervoor geldt dat u € 5,00 per Mb betaalt. Let er daarom goed op om uw dataroaming uit te zetten en alleen internet te gebruiken wanneer u een gratis WiFi verbinding heeft.

Hollandse Nieuwe

Let op: mobiel internet wordt door Hollandse Nieuwe in het buitenland per Kb afgerekend. Brazilië valt onder zone 3. Hollandse nieuwe biedt geen vakantiebundel. Internet betaalt u vanuit uw Sim Only tegoed. Uiteraard geldt voor internetgebruik in het buitenland een ander tarief. Zie de bovenstaande tabel. Let er daarom goed op om uw dataroaming uit te zetten en alleen internet te gebruiken wanneer u een gratis WiFi verbinding heeft.

U kunt geen rechten ontlenen aan informatie die op deze pagina staat. Deze informatie is samengesteld op 18 juli 2016. U dient te allen tijden de kosten voor het buitenland bij uw eigen provider te controleren.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over