Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Kies voor de VasteLastenBundel<

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€150,- p.j

Of €15,-p.m

Meer informatie

Met een gerust gevoel op vakantie en de kosten voor uw telefoongebruik laag houden? Het is een ingewikkelde kwestie: telefoonkosten in het buitenland. Niet alleen verschillen de kosten per provider. Ook per dienst (zoals bellen náár het buitenland, datasnelheid en internetgebruik binnen of buiten de EU) lopen de prijzen uit een.

Ondanks dat er voor internetten in het buitenland een datalimiet van € 60,50 geldt (uw provider moet u inlichten bij overschrijding van dit bedrag), kunnen de kosten hoog oplopen. Dat datalimiet is namelijk buiten de EU al snel bereikt en schakelt u het limiet uit, dan volgen er geen waarschuwingen meer. Hierdoor kunnen de kosten alsnog hoog oplopen en kan het verstandig zijn om een vakantiebundel te kopen of zelfs een simkaart in uw vakantieland aan te schaffen. Providers KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone bieden voordeelbundels voor bellen, sms'en en internetten in het buitenland, ook voor buiten de EU.

Handige tips om uw vakantie leuk én goedkoop te houden:

 1. Zet uw dataroaming standaard uit! (Android: gegevensroaming) Dit kan via de instellingen op uw telefoon. Zet de roaming alleen aan wanneer u wilt internetten. Vergeet na gebruik de dataroaming niet weer uit te zetten.
   
 2. Controleer de tarieven van uw provider vóórdat u op vakantie gaat. Van 30 april tot juni 2017 mogen providers een toeslag berekenen van maximaal € 0,06 cent per MB. Hoe zit dat bij uw provider? Controleer dit vooraf. Zo weet u welk tarief uw provider handhaaft en welke  maatregelen u kunt nemen om de kosten laag te houden.
   
 3. Maak gebruik van ‘gratis’ WiFi waar mogelijk. Bijvoorbeeld  op uw hotelkamer.
  Op deze manier houdt u uw internetgebruik onder de duim én u geniet meer van uw rust.
   
 4. Zet automatisch updaten/synchroniseren uit van diensten als Facebook, Twitter en e-mail.
  Zorg ervoor dat u instelt dat foto’s en video’s niet automatisch worden gedownload.
  Ga op uw iPhone in Whatsapp naar instellingen > Chats en gesprekken> Media autom. downloaden > Zet elk type op Wi-Fi.
  Op uw Android gaat u in Whatsapp naar instellingen > Chats en gesprekken > Media autom. downloaden > Bij gebruik mobiel netwerk > vink alles uit.
   
 5. Koop (eventueel) een vakantiebundel. Ondanks dat een vakantiebundel redelijk prijzig is, is het voordeliger.
  Zeker buiten de EU. Kijk welke mogelijkheden uw provider biedt.
   
 6. Koop buiten de EU een simkaart. Dan gelden namelijk de tarieven van het desbetreffende land en deze zijn vele malen lager dan de roaming tarieven van uw provider.
   
 7. Samen reizen, één bundel. Reist u samen met iemand die beschikt over een grote databundel? Dan kunt u, indien uw reisgenoot ermee instemt, er ook voor kiezen om de bundel van uw reisgenoot te gebruiken. Hij kan een ‘persoonlijke hotspot’ aanmaken op zijn telefoon en u toestemming verlenen voor het gebruiken van zijn verbinding. Deze draadloze verbinding is te beveiligen met WPA2. Let wel op: De databundel zal sneller zijn limiet bereiken!
   
 8. Installeer een data teller. Er zijn verschillende app’s die in u inzicht geven in uw datagebruik.
   
 9. Zet uw voicemail uit. Het risico van uw voicemail aan laten staan in dat u deze gaat afluisteren. U raadt het al. Hier zitten kosten aan verbonden. En deze zijn redelijk hoog ( ca. € 2,50 per minuut).
   
 10. Bezoek zo veel mogelijk mobiele websites. Dat is vaak hetzelfde adres, maar dan met m. of mob. voor het websiteadres (URL). U kunt ook op uw telefoon instellen dat de mobiele variant van een website automatisch wordt geladen. In de handleiding van uw telefoon kunt u vinden hoe u dat moet doen.

Reist u buiten de EU?

Buiten de EU reizen? Daar zijn de kosten per MB ergerlijk hoog!  De kosten van providers Simpel, Vodafone en Youfone liggen voor de Verenigde Staten per MB boven de € 7,50(!)

Lees ook: 

Rio de Janeiro en de Olympische Spelen en uw belkosten