Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

T-Mobile neemt Vodafone Thuis over

Vrijdag 16 december 2016 11:55Margot Boesveld

 

Telecomaanbieder T-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone Nederland - genaamd Vodafone Thuis - overnemen. Deze tak staat bekend onder de naam Vodafone Thuis en bevat de vaste telefonie-, tv- en internetactiviteiten. (zoals glasvezel, ADSL en VDSL aansluitingen). Vodafone Thuis heeft circa 150.000 consumenten als vast breedband klant.
 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname goed. De verkoop van de vaste activiteiten van Vodafone Nederland was een harde voorwaarde van de Europese Commissie voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.
 

Heeft u een abonnement bij Vodafone Thuis? Lees hier wat het voor u betekent. 
                                              

 

Fusie Ziggo en Vodafone

Begin 2016 maakten Ziggo en Vodafone Nederland hun wens bekend om te gaan fuseren. De Europese Commissie heeft in augustus 2016 groen licht gegeven voor deze fusie, onder één harde voorwaarde: Vodafone moest zijn vaste activiteiten in Nederland afstoten. Daarvoor heeft Vodafone nu een koper gevonden: T-Mobile. De Europese Commissie heeft T-Mobile als koper op vrijdag 9 december 2016 goedgekeurd. Nu de ACM de verkoop heeft goedgekeurd, ligt de weg open voor een daadwerkelijke fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

Rol Autoriteit Consument en Markt

De ACM heeft onderzocht of de overname van Vodafone Thuis door T-Mobile slecht is voor de Nederlandse markt. De toezichthouder was nauw betrokken bij het eerdere fusieonderzoek van de Europese Commissie en kon dus na een kort onderzoek toestemming verlenen voor deze overname.
Het Nederlandse telecomlandschap verandert door deze overname. Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘We verwachten dat T-Mobile zich verder ontwikkelt tot een krachtige speler in telecomland. T-Mobile kan zo een belangrijke uitdager worden van partijen als KPN en Ziggo-Vodafone. Met de aankoop van Vodafone Thuis kan T-Mobile voortaan ook bundels van vaste en mobiele diensten aanbieden. Klanten profiteren hiervan dankzij nieuwe diensten en scherpe prijzen.’

Hoe nu verder?

Wat verandert er in het Nederlandse telecomlandschap nu de weg openligt voor een fusie tussen Ziggo en Vodafone? Om die vraag te beantwoorden maakt de ACM een nieuwe analyse van de markt. Op grond van het huidige marktanalysebesluit is de toegang tot het netwerk van KPN voor de periode 2016 – 2018 gereguleerd. De nieuwe marktanalyse kan leiden tot nieuwe regels voor een blijvend gezonde concurrerende telecommarkt.

Berichtgeving Vodafone Thuis


In navolging van het persbericht van 3 augustus 2016, maakt Vodafone Group Plc bekend dat Vodafone Libertel B.V. (“Vodafone Nederland”) overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van zijn consumer fixed business (“Vodafone Thuis”) aan T-Mobile Netherlands Holding B.V. voor een niet nader te noemen bedrag.
 
De afsplitsing van Vodafone Thuis was een toezegging die Vodafone Group Plc en Liberty Global Plc aanboden aan de Europese Commissie als voorwaarde voor toestemming voor de fusie tussen Vodafone Nederland en Ziggo in Nederland.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over