Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar opInternet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider 

€200,- p.j

Meer informatie

Toezichthouder: ‘Veel meer huishoudens over op glasvezelverbindingen’

Woensdag 12 juli 2023 07:19Frank van de Ven
De nieuwste Telecommonitor van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft aan dat  450.000 huishoudens in het eerste kwartaal van 2023 een nieuwe glasvezelverbinding kregen.

De nieuwste Telecommonitor van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft aan dat 450.000 huishoudens in het eerste kwartaal van 2023 een nieuwe glasvezelverbinding kregen.

Het aantal glasvezelverbindingen naar Nederlandse huishoudens steeg het eerste kwartaal van dit jaar flink. De nieuwste Telecommonitor van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf aan dat  450.000 huishoudens een nieuwe glasvezelverbinding kregen. Het gaat hier om de sterkste groei in een kwartaal ooit gemeten.
 
De ACM geeft aan dat in totaal 6,14 miljoen huishoudens voor een aansluiting op het glasvezelnet kunnen kiezen. De toezichthouder verwacht dat dit aantal in korte tijd stijgt, zodat er binnen drie jaar vrijwel overal in Nederland glasvezel is aangelegd.
 
De toezichthouder geeft aan dat er voldoende concurrentie op de markt voor snel internet is. Er zijn volgens de ACM dus geen extra maatregelen nodig om concurrentie te stimuleren. "Dankzij de snelle uitrol van glasvezelverbindingen, ook door onafhankelijke aanbieders, hebben consumenten en bedrijven in Nederland steeds meer keuze tussen verschillende aanbieders van snel internet tegen concurrerende prijzen. Bovendien zijn de glasvezelnetwerken open voor verschillende aanbieders", verduidelijkt een woordvoerder van de ACM.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Internet

De taak van de ACM is om te kijken of er voldoende concurrentie is als het om internet via de kabel gaat. Omdat er op de kabel maar één aanbieder actief is in Amsterdam, valt er niets te kiezen voor wie snel internet wil.

ACM onderzoekt monopoliepositie VodafoneZiggo in Amsterdam

Donderdag 16 maart 2023 11:17

‌Telecomaanbieder YouCa wil toegang krijgen tot het kabelnet van VodafoneZiggo in Amsterdam, maar dat geeft VodafoneZiggo niet. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt dat dit...

Lees meer
KPN en Glaspoort presenteerden onlangs een

Glasvezel mogelijk goedkoper door deal over tarieven

Maandag 29 augustus 2022 07:58

KPN en Glaspoort verlagen de tarieven voor andere providers die via hun glasvezelnetwerk internet aanbieden. Volgens Autoriteit Consument & Markt (ACM) zorgen deze prijsafspraken voor 'g...

Lees meer
De tariefwijziging is volgens Ziggo deels te wijten aan de hoge energietarieven.

Internetabonnement Ziggo wordt per 1 juli duurder

Dinsdag 10 mei 2022 08:47

Ziggo voert per 1 juli een tariefwijziging door voor het merendeel van de internetabonnementen. Gebruikers gaan maandelijks gemiddeld 2,12 euro meer betalen. Wanneer je gebruikmaakt van het duurste p...

Lees meer
T-Mobile breidt het glasvezelnetwerk uit en voert een tariefwijziging door.

Forse tariefwijziging abonnementen glasvezel T-Mobile

Maandag 24 januari 2022 13:50

‌T-Mobile Thuis voert een prijswijziging door voor glasvezelinternetabonnementen. De prijzen stijgen met 5 euro per maand. In plaatsen waar T-Mobile via het netwerk van KPN levert, moeten klanten...

Lees meer