Valkuil Essent actie LG G Pad 7.0
Vrijdag 15 mei 2015 14:11:28

Niet alleen OXXIO, maar ook Essent heeft ook een actie met een Tablet. Ook deze aanbieding nam Vereniging de Vastelastenbond onder de loep. De aanbieding geeft aan dat u de LG G Pad 7.0 cadeau krijgt bij een 3 jarig contract mét voordelige energietarieven. Maar zijn deze tarieven wel echt voordelig? Wat is de valkuil van deze aanbieding en welke prijs betaalt u echt.

Actie aanbieding

Essent heeft momenteel een actie lopen, bij het sluiten van een drie jarig energiecontract van Essent kunt u kiezen voor een ‘gratis’ LG G Pad 7.0 ter waarde van € 199,-. Het betreft een contract met Groene Stroom en Gas zeker.

Valkuilen

De valkuilen in deze aanbieding zijn als volgt:

  1. Duurdere leveringstarieven stroom en gas. Waardoor u over een periode van 3 jaar méér betaalt voor uw energie
  2. Winkelwaarde is niet € 199,- maar € 122,95 incl. BTW

Appels met appels vergelijken

Als Vastelastenbond vergelijken we altijd appels met appels. Het valt direct op dat de bijbehorende energietarieven hoger liggen dan een ander 3 jarig contract (peildatum). Vergelijken met andere 3 jarige contracten in de markt betaalt u voor stroom gemiddeld 1,3 cent per kWh meer en voor gas 4 cent meer per m3. Ook het vastrecht per product ligt hoger/ € 3,50 per maand i.p.v. € 2,90 bij Greenchoice. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1425m3 scheelt dat gemiddeld € 125,72 op jaarbasis. Dat betekent dat u over een periode van 3 jaar: € 377,16 euro méér betaalt voor uw energie, terwijl dat niet nodig is. Hier kunt u zelf, niet één, niet twee maar drie LG G Pad 7.0 voor aanschaffen. De winkelprijs is ook niet € 199,- zoals Essent beweerd, maar slechts 122,95. Wanneer u goed zoekt in de webwinkels kan u de LG G Pad voor dat bedrag kopen.

Stel, we vergelijken het , met de goedkoopste 1-jarig contracten vergeleken dan is het verschil nog groter. (peildatum 12 mei 2015)
Zou je als consument elk jaar gebruik maken van een dergelijk actiecontract: iets dat we met onze dienst de Switch Service aanbieden, dan scheelt het € 267,74 per jaar. Dat is over een periode van 3 jaar ruim €800,-

Bijna € 400,- duurder

De totale kosten voor de levering van elektriciteit en gas bestaan uit het leveringstarief, de energiebelasting, de opslag duurzame energie, het netwerktarief en de BTW. Hierbij het vergelijk.

Heeft u een aanbieding gezien en bent u er niet zeker van of er een addertje onder het gas zit? U mag de aanbieding altijd naar Vereniging de Vastelastenbond sturen. Samen weten we tenslotte meer. 

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Abonnementen Ziggo worden duurder
Kabelexploitant Ziggo voert per 1 juli een prijswijziging door in zijn abonnementen die voornamelijk voormalig UPC-klanten treft. Dat laat het bedrijf weten op zijn productpagina. De prijsst...
PERSBERICHT: 'Gratis' cadeaus energieleveranciers zijn dure sigaar uit eigen doos
Energieleveranciers proberen consumenten aan zich te binden met welkomstbonussen, een eenmalige korting of aantrekkelijke cadeaus. Als consument betaal je een cadeau via de onderliggende energietariev...
27 steden verantwoordelijk voor 9% wereldwijd stroomverbruik
Slechts 27 steden zijn verantwoordelijk voor ongeveer 9 procent van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Deze grootste steden ter wereld hebben daarnaast een aandeel van 10 procent in het verb...