Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Valkuil Essent actie LG G Pad 7.0

Vrijdag 15 mei 2015 14:11Margot Boesveld

 

Niet alleen OXXIO, maar ook Essent heeft ook een actie met een Tablet. Ook deze aanbieding nam de Vastelastenbond onder de loep. De aanbieding geeft aan dat u de LG G Pad 7.0 cadeau krijgt bij een 3 jarig contract mét voordelige energietarieven. Maar zijn deze tarieven wel echt voordelig? Wat is de valkuil van deze aanbieding en welke prijs betaalt u echt.

Actie aanbieding

Essent heeft momenteel een actie lopen, bij het sluiten van een drie jarig energiecontract van Essent kunt u kiezen voor een ‘gratis’ LG G Pad 7.0 ter waarde van € 199,-. Het betreft een contract met Groene Stroom en Gas zeker.

Valkuilen

De valkuilen in deze aanbieding zijn als volgt:

  1. Duurdere leveringstarieven stroom en gas. Waardoor u over een periode van 3 jaar méér betaalt voor uw energie
  2. Winkelwaarde is niet € 199,- maar € 122,95 incl. BTW

Appels met appels vergelijken

Als Vastelastenbond vergelijken we altijd appels met appels. Het valt direct op dat de bijbehorende energietarieven hoger liggen dan een ander 3 jarig contract (peildatum). Vergelijken met andere 3 jarige contracten in de markt betaalt u voor stroom gemiddeld 1,3 cent per kWh meer en voor gas 4 cent meer per m3. Ook het vastrecht per product ligt hoger/ € 3,50 per maand i.p.v. € 2,90 bij Greenchoice. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1425m3 scheelt dat gemiddeld € 125,72 op jaarbasis. Dat betekent dat u over een periode van 3 jaar: € 377,16 euro méér betaalt voor uw energie, terwijl dat niet nodig is. Hier kunt u zelf, niet één, niet twee maar drie LG G Pad 7.0 voor aanschaffen. De winkelprijs is ook niet € 199,- zoals Essent beweerd, maar slechts 122,95. Wanneer u goed zoekt in de webwinkels kan u de LG G Pad voor dat bedrag kopen.

Stel, we vergelijken het , met de goedkoopste 1-jarig contracten vergeleken dan is het verschil nog groter. (peildatum 12 mei 2015)
Zou je als consument elk jaar gebruik maken van een dergelijk actiecontract: iets dat we met onze dienst de Switch Service aanbieden, dan scheelt het € 267,74 per jaar. Dat is over een periode van 3 jaar ruim €800,-

Bijna € 400,- duurder

De totale kosten voor de levering van elektriciteit en gas bestaan uit het leveringstarief, de energiebelasting, de opslag duurzame energie, het netwerktarief en de BTW. Hierbij het vergelijk.

Heeft u een aanbieding gezien en bent u er niet zeker van of er een addertje onder het gas zit? U mag de aanbieding altijd naarde Vastelastenbond sturen. Samen weten we tenslotte meer. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over