Valkuil Essent actie LG G Pad 7.0

Publicatie datum: Vrijdag 15 mei 2015 14:11:28

Niet alleen OXXIO, maar ook Essent heeft ook een actie met een Tablet. Ook deze aanbieding nam Vereniging de Vastelastenbond onder de loep. De aanbieding geeft aan dat u de LG G Pad 7.0 cadeau krijgt bij een 3 jarig contract mét voordelige energietarieven. Maar zijn deze tarieven wel echt voordelig? Wat is de valkuil van deze aanbieding en welke prijs betaalt u echt.

Actie aanbieding

Essent heeft momenteel een actie lopen, bij het sluiten van een drie jarig energiecontract van Essent kunt u kiezen voor een ‘gratis’ LG G Pad 7.0 ter waarde van € 199,-. Het betreft een contract met Groene Stroom en Gas zeker.

Valkuilen

De valkuilen in deze aanbieding zijn als volgt:

  1. Duurdere leveringstarieven stroom en gas. Waardoor u over een periode van 3 jaar méér betaalt voor uw energie
  2. Winkelwaarde is niet € 199,- maar € 122,95 incl. BTW

Appels met appels vergelijken

Als Vastelastenbond vergelijken we altijd appels met appels. Het valt direct op dat de bijbehorende energietarieven hoger liggen dan een ander 3 jarig contract (peildatum). Vergelijken met andere 3 jarige contracten in de markt betaalt u voor stroom gemiddeld 1,3 cent per kWh meer en voor gas 4 cent meer per m3. Ook het vastrecht per product ligt hoger/ € 3,50 per maand i.p.v. € 2,90 bij Greenchoice. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1425m3 scheelt dat gemiddeld € 125,72 op jaarbasis. Dat betekent dat u over een periode van 3 jaar: € 377,16 euro méér betaalt voor uw energie, terwijl dat niet nodig is. Hier kunt u zelf, niet één, niet twee maar drie LG G Pad 7.0 voor aanschaffen. De winkelprijs is ook niet € 199,- zoals Essent beweerd, maar slechts 122,95. Wanneer u goed zoekt in de webwinkels kan u de LG G Pad voor dat bedrag kopen.

Stel, we vergelijken het , met de goedkoopste 1-jarig contracten vergeleken dan is het verschil nog groter. (peildatum 12 mei 2015)
Zou je als consument elk jaar gebruik maken van een dergelijk actiecontract: iets dat we met onze dienst de Switch Service aanbieden, dan scheelt het € 267,74 per jaar. Dat is over een periode van 3 jaar ruim €800,-

Bijna € 400,- duurder

De totale kosten voor de levering van elektriciteit en gas bestaan uit het leveringstarief, de energiebelasting, de opslag duurzame energie, het netwerktarief en de BTW. Hierbij het vergelijk.

Heeft u een aanbieding gezien en bent u er niet zeker van of er een addertje onder het gas zit? U mag de aanbieding altijd naar Vereniging de Vastelastenbond sturen. Samen weten we tenslotte meer. 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?