Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Wat gaan uw verzekeringspremies in 2018 u kosten?

Donderdag 28 december 2017 12:53Margot Boesveld

Van de zorgverzekering is de premie voor 2018 vooraf al helder. De premie voor de autoverzekering, inboedelverzekering en andere schadeverzekeringen kunt u vooraf niet zo eenvoudig inzicht in krijgen. Wat gaan uw verzekeringspremies in 2018 u kosten? Wij kunnen ook niet met 100% zekerheid aangeven hoe de premies zich gaan ontwikkelen, maar wij kunnen u wel een indruk geven. Verzekeraars hebben namelijk verwachtingen over stijgende of juist dalende schadelasten en de bijbehorende prijs voor de consument. Gaat het verzekeren duurder worden in 2018?

premiestijging voor 2018

Inflatie zorgt voor stijgende premies

Alleen al door inflatie wordt alles in stapjes duurder. Door een hoge schadelast of stijgende kosten bij de verzekeraars kan de premie voor verzekeringen zelfs sterk stijgen. Toch is dat niet uw probleem. Is uw huidige verzekeraar te duur? Dan stapt u over naar een verzekeraar met een beter voorstel.

Mogen verzekeraars de premie zomaar verhogen?

Bij het afsluiten van een verzekering gaat u een contract aan voor een periode van meestal één jaar. Gedurende het jaar mag de verzekeraar de premie niet zomaar verhogen. Er zijn uitzonderingen, maar in de regel kunt u hier vanuit gaan. Na één jaar wordt de verzekering meestal automatisch verlengd, maar formeel loopt de gesloten overeenkomst af. Voor het nieuwe verzekeringsjaar mag de verzekeraar een hogere premie in rekening brengen. Het is aan u om hiermee wel of niet akkoord te gaan.

Wordt de autoverzekering duurder in 2018?

autopremie stijgtIn 2016 en 2017 zijn de premies voor autoverzekeringen sterk gestegen. Dit was een gevolg van een prijzenslag tussen verzekeraars tot 2016. De premies werden toen kunstmatig laag gehouden. Daar zijn de verzekeraars inmiddels mee gestopt. Sommige verzekeraars hebben al forse verhogingen doorgevoerd. Naar verwachting zullen de premies ook in 2018 nog blijven stijgen. Verzekeraars geven niet graag hun premies prijs om hun eigen ruiten niet in te gooien. Unigarant voert in 2018 een stijging van 4% door.  Ook bij verzekeraars zoals Ditzo, Interpolis etc. wordt een stijging van 4 tot 7% verwacht. Wilt u een voordelige autoverzekering? Maak gebruik van de vergelijker van de Vastelastenbond. Wij zetten de voordeligste verzekeraars én de dekking gemakkelijk voor u op een rij.

Hoe zit het met de inboedel- en de opstalverzekering?

De laatste jaren is de allrisks inboedel- en opstalverzekering in opkomst. Vooral voor de inboedelverzekering heeft dit een ongewenst effect gehad. Verzekeraars hebben een sterke toename aan schadeclaims ontvangen. In de allrisks verzekeringen wordt namelijk een zeer ruime dekking geboden. Een beschadigde telefoon of tablet door het per ongeluk laten vallen is verzekerd. Dit heeft niet alleen gezorgd voor meer schadeclaims, maar ook voor hogere kosten voor de verzekeraars. Schades in behandeling nemen en afwikkelen brengt namelijk ook hoge kosten met zich mee. Ook zien we een sterke toename van het aantal inbraken. Hogere uitgaven zorgen voor een hogere premie. Een stijging van de premie in 2018 is onvermijdelijk.

Reisverzekering duurder of juist goedkoper in 2018?

reisverzekering en de premieIn 2016 zijn er twee keer zoveel fraudegevallen opgespoord in vergelijking met het jaar 2015. Ook in 2017 hebben verzekeraars zeer actief fraudes opgespoord. Verzekeraars investeren hierin, omdat de premie voor de reisverzekering sterk gaat stijgen als het aantal fraudegevallen blijft stijgen. Op langere termijn moet blijken wat het effect is van het opspoorbeleid. De strengere controle heeft waarschijnlijk pas op langere termijn effect. U kunt via de Vastelastenbond uw reisverzekering regelenStijgende premies door de klimaatverandering

Er vinden steeds vaker stormen en heftige hagelbuien plaats. Een stevige storm kan voor vele tientallen miljoenen euro’s aan schade veroorzaken. Een plaatselijke hagelbui met stenen als sneeuwballen kunnen binnen een paar minuten auto’s en huizen zwaar beschadigen. Dit kan zorgen voor een sterke stijging van de premie van verschillende soorten schadeverzekeringen. Als uw verzekeraar de premie verhoogt, heeft u de kans om over te stappen naar een andere verzekeraar. Vergelijk minimaal één keer per jaar uw verzekeringen. Zo voorkomt u dat u teveel betaalt.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over