Wat kost een isolatieklus, en wat levert het je op?

Publicatie datum: Zondag 01 september 2019 11:44:16

Investering kosten en opbrengst per isolatievorm op een rijIsoleren loont en het subsidiebudget is beschikbaar tot en met december 2020. Het is een "OP = OP" - regeling. Daarom is het slim om – als je voornemens bent om te isoleren – snel te handelen. Maar wees gerust; de RVO (de overheidspartij die de subsidies uitkeert) zal consumenten op tijd informeren als de bodem van het potje in zicht is.

Wat kost het? En is subsidie interessant?

Spouwmuurisolatie

Een standaard isolatie van spouwmuren kost rond de 1.000 euro. De isolatie moet zeer goed uitgevoerd worden, omdat het niet zichtbaar is. Er is veel specialistische kennis en apparatuur voor nodig. Ga daarom altijd op zoek naar een gerenommeerd isolatiebedrijf met SKG-IKOB certificering.

  • Investering: € 950,-
  • Subsidie: € 230,- (46m²)
  • Besparing per jaar: 225m³ (€ 157,50)

Vloerisolatie

De isolatie van de vloer kost ongeveer € 1.950,-. Bij vloerisolatie wordt de kruipruimte geïsoleerd. Bij deze klus wordt de kruipruimte geïsoleerd met isolatieparels, minerale wol of isolatiefolie. Meer weten over vloerisolatie. Je kan altijd vrijblijvend een afspraak maken met een isolatiespecialist. Ze kunnen dan kijken of de kruipruimte van je woning voldoet en een precieze berekening voor je maken.

  • Investering: € 1.950,-
  • Subsidie: € 350,- (50m²)
  • Besparing per jaar: 230m³ (€ 161,-)

Vervangen van enkel glas

Glasisolatie is een iets duurdere uitgave, maar daar staat ook een hogere subsidie tegenover. Wanneer je het glas wil vervangen met HR++ glas kost dat inclusief 10% korting van de Vastelastenbond ongeveer € 2.750,- (als de kozijnen goed zijn). Als je ook de kozijn moet vervangen zullen de kosten oplopen tot ongeveer € 10.000,- De subsidie die je dan krijgt is wel € 100,- per m²

  • Investering: € 2.700,-
  • Subsidie: € 945,-
  • Besparing per jaar: 190 tot 300m³ (€ 133,- tot € 210,-)

Je kan ook de rendementsberekening bekijken.

Meer informatie over isolatie

Rendement

Subsidieprijzen per m2

Alles over de SEEH

Voorbeeldberekening 

De uitgaven en besparingen zijn berekend voor een standaard tussenwoning. Er is uitgegaan van een gastarief van 0,70 cent per m3. 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?