Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Wat kost een isolatieklus en wat levert het op?

Vrijdag 22 oktober 2021 11:44Margot Boesveld
Wat kost isoleren. We zetten alle kosten en opbrengsten op een rij per isolatievorm

Wat kost isoleren. We zetten alle kosten en opbrengsten op een rij per isolatievorm

Isoleren loont. Zeker nu de gasprijs erg hoog is en er een subsidiebudget beschikbaar is. Enige haast is geboden, want er is slechts een beperkt bedrag voor gereserveerd. Daarom is het slim om snel te handelen als je wilt isoleren. De RVO (de overheidspartij die de subsidies uitkeert) laat consumenten tijdig weten wanneer de bodem van het subsidiepotje in zicht is.

Wat kost isolatie?

Spouwmuurisolatie

Een standaard uitvoering van spouwmuurisolatie kost rond de €1.000,-. Dit werk moet zeer secuur uitgevoerd worden, omdat het niet zichtbaar is. Er is veel specialistische kennis en apparatuur voor nodig. Ga daarom altijd op zoek naar een gerenommeerd isolatiebedrijf met SKG-IKOB certificering.

  • Investering: €950,-
  • Subsidie: €230,- (46 m²)
  • Besparing per jaar: 225 m³ (€326,25)


Vloerisolatie

De isolatie van een vloer kost ongeveer € 1.950,-. Bij vloerisolatie wordt de kruipruimte geïsoleerd met isolatieparels, minerale wol of isolatiefolie. Als je meer wilt weten over vloerisolatie kun je altijd vrijblijvend een afspraak maken met een isolatiespecialist. Zij kijken vervolgens of de kruipruimte van je woning voldoet en als dat het geval is, maken ze een precieze berekening voor je.

  • Investering: €1.950,-
  • Subsidie: €350,- (50 m²)
  • Besparing per jaar: 230 m³ (€333,-)


Dakisolatie

 Na spouwmuurisolatie staat dakisolatie met 9 m3 per m2 per jaar op een tweede plek van rendement. Er gaat veel warmte verloren door het dak en door dakisolatie toe te passen, verlaag je direct je gasverbuik. Door de hogere kosten van het aanbrengen van dakisolatie is de terugverdientijd zo’n 10 jaar. Echter zit er meer subsidie op dakisolatie, wat het dan weer aantrekkelijk maakt. 

  • Investering: €1.950,-
  • Subsidie: €1.000,- (50 m²)
  • Besparing per jaar: 356 m³ (€516,20)

Let op: laat je meerdere isolatievormen uitvoeren, dan kun je niet zomaar de totale besparingen bij elkaar optellen. Dan liggen de verhoudingen anders. Een isolatieadviseur kan je daar over informeren. 

De uitgaven en besparingen zijn berekend voor een standaard tussenwoning. Er is uitgegaan van een gastarief van 1,45 cent per m3. (peildatum 1 oktober 2021)

Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie