Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ziggo verliest klanten na fusie

Maandag 24 augustus 2015 12:16Margot Boesveld

 

De klant de dupe geworden van de fusie tussen Ziggo en UPC, in april van dit jaar. Sinds de fusie is de prijs omhoog gegaan (met 5 procent), maar daar hebben de klanten maar weinig voor teruggekregen. Met 4 miljoen klanten is Ziggo verreweg de grootste provider van ons land. Al maandenlang regent het klachten. Ook de twee grote storingen van vorige week, hebben de kabelaar geen goed gedaan. De 56.600 klanten die Ziggo sinds de fusie vaarwel hebben gezegd (goed voor 87.000 abonnementen), zijn vooral naar Tele2 (28 procent) en Vodafone (22 procent) overgestapt. 

Extreem hoog

Volgens Joyce Donat van de Consumentenbond is het aantal klachten dat binnenkomt over Ziggo 'extreem hoog'. "We horen al maanden problemen over slecht internet of zenders die uitvallen. Een veel gehoorde klacht is dat de klantenservice heel wispelturig is. Het is maar net wie je aan de telefoon krijgt. Antwoorden verschillen als dag en nacht." Daarnaast is het zo dat het marktaandeel van het bedrijf in één jaar tijd met 4 procentpunt is gedaald, terwijl dat van KPN met 3 procentpunt is toegenomen.

Meer dan 4,6 miljoen huishoudens hebben een alles-in-eenpakket, wat neerkomt op ruim zes op de tien. Daarvan is nog altijd meer dan de helft klant bij Ziggo. KPN is inmiddels goed voor bijna een kwart van die markt.  Uit het onderzoek van 

De reactie van Ziggo

"Vanaf april zijn UPC en Ziggo samen de nieuwe provider Ziggo geworden. Om dit zo soepel als mogelijk te laten verlopen, is er de afgelopen maanden veel aandacht gegeven aan onze service, de introductie van nieuwe producten en diensten en ons landelijke netwerk. We ontvangen veel positieve reacties, maar helaas hebben sommige klanten ook nog problemen. We vragen deze klanten contact met ons op te nemen zodat we hun zo goed mogelijk kunnen helpen."

Tip Vastelastenbond Ziggo

De Vastelastenbond adviseert om goed te kijken naar de verwachte snelheid op uw adres. Dit wordt middels een postcodecheck via de Vastelastenbond van te voren aangegeven. Ziggo is een kabel aanbieder, maar dat is niet altijd noodzakelijk voor een snelle verbinding. Zo hebben Vodafone, Tele2 en Telfort een goed ADSL netwerk. Vergelijk middels de postcodecheck of de snelheid van dit netwerk voldoet aan uw wensen en kies het pakket dat bij uw past. 

Een andere optie is of af te zien van eventuele kortingen en te kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract. Bent u niet tevreden over Ziggo, dan kunt u het abonnement zonder gedoe opzeggen en kiezen voor een andere provider. Maakt u wel gebruik van de acties en kortingen dan bent u verplicht om de gekozen contractperiode (vaak 12 maanden) te voldoen. 

 

Wilt u advies voor uw persoonlijke situatie. Neem dan contact op via 040-7200200.

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over