Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

ZZPers en MKBers opgelet! Zakelijke energie niet voordelig

Vrijdag 26 februari 2016 10:10Margot Boesveld

 

De Vastelastenbond ontvangt de laatste tijd veel vragen van ZZP-ers en bedrijven uit het MKB over zakelijke energie. In de energiemarkt zijn een aantal partijen erg actief zoals: MKBveiling.nl, Businessmind en MKB Collectieven die ZZP’ers en het MKB actief benaderen met een zakelijk energie aanbod. 


Voor iedereen die het fijne wil weten van dergelijke aanbiedingen, ging de Vastelastenbond op onderzoek uit: Dit keer onder de loep: MKB Collectieven

De bevindingen

De naam ‘MKB collectieven’ wekt de indruk dat we met een branche organisatie te maken hebben. Dit is echter niet het geval. MKB collectieven heeft niets te maken met MKB Nederland. Middels telefonische verkoop willen ze MKB’ers helpen met het besparen op hun energiekosten. Een nobel streven, maar er zijn een aantal zaken waar u goed op moet letten.

Let op, u zit er aan vast!

Normaal gesproken ontvangt u een offerte en geeft u aan of u hier gebruik van wilt maken of niet. Bij MKB Collectieven ontvangt u geen voorstel, maar u gaat direct een overeenkomst aan, die u zelf binnen 14 dagen moet annuleren. Doet u dit niet, dan zit u er aan vast. Veel mensen weten dit niet of zijn te laat met opzeggen. Dan zit u er voor 3 jaar aan vast.

Onderhandelen met één leverancier

Er wordt er wel eens gezegd: één is géén. MKB collectieven onderhandeld met één energieleverancier, namelijk Total Gas & Power Nederland. Hoe kan er een beste prijs worden gegeven wanneer er slechts met één leverancier wordt onderhandeld? MKB collectieven wekt door haar werkwijze de indruk te werken voor Total Gas & Power.

Geen correcte vergelijking: appels met peren

Bij de informatie die u van MKB Collectieven ontvangt krijgt u een prijsvergelijking ten opzichte van Eneco, Nuon en Essent. In deze vergelijking is Total Gas & Power het voordeligst. Echter er wordt een vergelijking gemaakt tussen de 3 jaar vast tarieven van Total Gas & Power Nederland en de variabele tarieven van de concurrenten. Dit is geen correcte vergelijking en geeft een vertekend beeld van uw besparing.

Een eerlijke vergelijking zou op basis van andere 3 jarige energiecontracten zijn.  De Vastelastenbond maakt de vergelijking met andere 3 jarige energiecontracten en wat blijkt? Het aanbod van MKB Collectieven bij Total Gas & Power Nederland is niet tot 23% voordeliger, maar zelfs duurder dan Nuon en Essent! Alleen het 3 jarige contract van Eneco is niet goedkoper.

Total Gas & Power

Eneco

Nuon

Essent

Enkel

€ 0,0480

€ 0,0486

€ 0,0425

€ 0,0479

Vastrecht per maand

€ 4,50

€ 4,39

€ 4,50

€ 4,99

Gastarief

€ 0,2519

€ 0,2672

€ 0,2167

€ 0,2396

Vastrecht per maand

€ 4,50

€ 4,39

€ 4,50

€ 4,99

Kosten totaal

€ 1.500

€ 1.563

€ 1.315

€ 1.461

Tabel 1: prijsvergelijk op basis van 8.000 KWh en 4.000 M3. Vergelijk is exclusief BTW, energiebelasting, netwerkkosten en heffingskorting. (peildatum 22 februari 2016)

Zakelijk energiecontract is ongunstig voor uw privéadres

Wordt u benaderd voor uw privé adres, waar uw bedrijf (ZZP’er, Freelancer, Holding) staat ingeschreven? Let dan goed op de addertjes die gelden bij een zakelijk contract.

Conclusie zakelijk aanbieding

Let goed op waar u ‘ja’ op zegt. Bij MKB collectieven zegt u ‘ja’ op een energiecontract waar u de tarieven niet van kent. Uit onderzoek blijkt dat de tarieven hoger liggen dan andere aanbiedingen in de markt en indien u ZZP’er bent heeft u geen goede voorwaarden.

  • Het is geen vrijblijvend aanbod. De kans is groot dat u na het ontvangen van het contract vergeet tijdig te annuleren. U zit er dan voor 3 jaar aan vast of dient een zakelijke boete te betalen om het contract te beëindigen.
  • Er wordt ‘onderhandeld’ met één energieleverancier.
  • Het klinkt aanlokkelijk om samen met duizenden andere ondernemers energie in te kopen, maar kijk naar wat het voordeel onder aan de streep is.
  • Maak een vergelijking op basis van dezelfde contractvormen: appels met appels. Er zijn voordeligere contracten in de markt.

Heeft u daar vragen over? Neem dan contact op met onze ledenadvieslijn op 040-7200200.

Gerelateerde artikelen

Zakelijke energie - goedkoop blijkt duurkoop

De voor en nadelen van zakelijke energie

Maak een eerlijke vergelijking

Wilt u weten wat u (als zakelijke afnemer) van energie per maand kunt betalen aan stroom en gas? U kunt gemakkelijk een energie prijs berekenen via de Vastelastenbond.

Door: De Vastelastenbond

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Lindeman

Ben er ook ingetuind. Startend ondernemer destijds, en te goedgelovig m.b.t. kortingen en voordelen voor ondernemers.

Zit er nu nog 2 jaar aan vast, als ik voortijdig opzeg 220 euro boete/opzegkosten hoe je 't noemen wil. Die verrekenen ze dan met de eindafrekening.

Ga eerst eens even heel hard rekenen wat duurder is: Het contract uitzingen, of die boete.

Zit niet veel anders op dan wonden likken ben ik bang.

Zaterdag 21 september 2019 18:16

Bas Jansen

Ik ben er ingetrapt. Waarschijnlijk kan ik via hun website nog annuleren. De prijzen die ze me voorschotelden waren vele malen hoger als wat ik had, terwijl men anders aangaf !!! Ongelooflijk dat dit nog kan. Zeer onbetrouwbare organisatie, nooit mee in zee gaan. Door drukte was ik vergeten een email te hebben ontvangen en was dus te laat om binnen de 14 dagen af te melden.

Maandag 08 april 2019 21:38

Sen

Ik heb alle nummers geblokkeerd.
Vandaag stond er iemand aan deur. Hij kwam eerst voor de meterstanden, daarna van energie en daarna was hij van een schoonmaakbedrijf.
Hij bleef maar aanbellen. Even later stond hij boven te bonken op de deur.
Ik heb de politie moeten bellen. Hij was niet van plan om weg te gaan. Heel beangstigend was het voor mij en mijn zoontjes van 4 en 5 jaar.

Vrijdag 22 maart 2019 18:47

Gi

ZO HEB IK HET AANGEPAKT (moet nog blijken of het is gelukt):
Hallo...nou ik heb ook even geluisterd naar MKB Collectieven en kreeg ook een brief van Total dat per 1 mei gaan wij over naar Total.
Natuurlijk heb ik gelijk gebeld met MKB collectieven. Die geven aan dat ze niet kunnen annuleren omdat wij buiten de wettelijke bedenk periode bellen.
Ik heb uren met hun aan telefoon gezeten en gevraagd voor de gesprekopnames. Ik heb gevraagd voor telefoonnummer van Total en ook gevraagd om een manager te spreken. Je moet gewoon volhouden en niet ophangen. Niet gaan schreeuwen. En ze zullen zichzelf klem spreken.
Enfin.....
Ik heb een telefoonnummer van Total gekregen.
En MKB Collectieven zegt dat ze de gesprekopnames zullen opsturen en ik heb ook een manager gesproken.
Ik heb gebeld met Total en van Total kon ik gewoon naar hun website gaan en alles annuleren.
Telefoonnummer van Total is: 0883345072
Op internet kan je annuleren via: www.total-energie.nl/annuleren

Verder is het volgende...
Van MKB Collectieven heb je 14 dagen bedenk tijd voor dat ze jou gegevens opsturen naar Total.
Total stuur je dan een welkomstbrief van 2 pagina's. Op de tweede pagina staat hoe je kan annuleren. Mijn vermoeden is dat deze brieven eerst naar MKB Collectieven worden gestuurd. En ze sturen dan de brieven door. Deze tweede brief met de annuleringsinformatie wordt dan niet mee verstuurd.
Dus in feite heb je eigenlijk nog eens 14 dagen om te annuleren, maar dan bij Total zelf. En eigenlijk kan MKB Collectieven ook gewoon makkelijk alles annuleren tot 14 dagen na de bedenk tijd dat je van hun hebt ontvangen. Dus in principe heb je 28 dagen de tijd

Ik hoop dat dit anderen ook zal helpen.

Maandag 28 januari 2019 16:27

Renë

Ook ik ben vorig jaar kort na mijn inschrijving bij KvK als ZZPer via telefoon genaaid. Het zou 30 % korting zijn omdat het zakelijk was. Nu zit ik er voor 5 jaar aan vast. Mijn vertrouwen in de mens was al niet zo groot, maar dat is nu nog verder gedaald.

Maandag 28 januari 2019 12:50

Sjhon

Tariefdeal/Greenforyou/tariefcoach allemaal schuilnamen oplichters zijn uit met hele dure contracten. Er word je uitdrukkelijk gevraagd om hen tijdens de opname NIET te onderbreken.

Dinsdag 15 januari 2019 22:25

martine

ja ik wordt gewoon gestalkt door ze, meermalen per dag gaat mn telefoon over met het nr 010 of anoniem. Ben wel even benieuwd waar ik de brief kan downloaden bij ACM =>
en waar ik het linkje vind bij total gas en power om op te zeggen.
Wat n gezeik...


Door simpel een aangetekende brief te sturen met daarin dat ik hun aansprakelijk stel een en ander middels een aangetekende brief die je bij de ACM kan downoaden. Zeker een aanrader voor de zzp'er aanezien hun bedrifsruimte veelal een woonhuis is, waardoor je onder de consumenten wet valt en er derhalve een schriftelijk getekende overeenkomst tussen beide moet zijn en die hebben ze niet, ook al zeggen hun middel een voice bericht een overeenkomst te hebben. NIET dus.

Tevens via Total Gas en Power direct mijn contract middels een linkje op hun website het contract direct opgezegd.

Zondag 13 januari 2019 11:00

Peter

Hoewel het schijnt dat zzp ers niet terecht kunnen bij ConsuWjzer van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), zou ik dat wel doen. Kan telefonisch op werkdagen op nummer 0880707070 (tussen 8.30 en 17.30). Ze nemen je klacht serieus en nemen alles op de band op, wat ze vooraf melden, en herhalen wat er is besproken. Je klacht gaat naar de afdeling handhaving van de ACM. Hoe meer klachten hoe beter. Immers op de website van ConsuWijzer staat: "als kleine ondernemer of zzp’er iets koopt of een dienst afneemt, en daarbij algemene voorwaarden gelden. Dan kan het zijn dat u dezelfde bescherming hebt als consumenten tegen onredelijke algemene voorwaarden. Dit noemen we ‘reflexwerking’. Schakel juridisch advies in als u wilt weten of dit voor u geldt" Gewoon ConsuWijzer bellen, ze hebben een goed luisterend oor. Voorts vind ik dat met name ZZP ers die door oneerlijke handelspraktijken van de energiemarkt nu maar eens een brief moeten schrijven over hun ervaringen met de zwendelpraktijken van die energie-acquisiteurs. Schrijf je brief aan de Voorzitter en overige Leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de brief verspreid onder alle leden van de Tweede Kamer. Hoe meer individuele brieven, hoe beter.

Reactie Vastelastenbond:
Wat leuk dat u zo met ons meedenkt. Heel erg bedankt voor uw tip!!

Vrijdag 04 januari 2019 20:09

Peter

Zoals een van de inzenders schreef, het zijn oplichters. Ze houden zich bezig met oneerlijke handelspraktijken. Zakelijk Energie Collecties is er daar een van. Ze laten het achterste van hun tong niet zien, Geven wollige informatie waar geen touw aan vast te knopen is. Geven informatie die niet deugt. Zelfs als je niet op een offerte ingaat, geven ze je door aan bijvoorbeeld Essent. Die vindt het kennelijk heel gewoon om klanten binnen te halen door oneerlijke handelspraktijken van dit soort wervers. Daar hebben ze een woord voor: zwendelaars.

Vrijdag 04 januari 2019 19:08

Marc

Ook ik werd dit jaar door Mijn Inkoophulp benaderd. Ik ben er wel afgekomen.

Door simpel een aangetekende brief te sturen met daarin dat ik hun aansprakelijk stel een en ander middels een aangetekende brief die je bij de ACM kan downoaden. Zeker een aanrader voor de zzp'er aanezien hun bedrifsruimte veelal een woonhuis is, waardoor je onder de consumenten wet valt en er derhalve een schriftelijk getekende overeenkomst tussen beide moet zijn en die hebben ze niet, ook al zeggen hun middel een voice bericht een overeenkomst te hebben. NIET dus.

Tevens via Total Gas en Power direct mijn contract middels een linkje op hun website het contract direct opgezegd.

Suc6 met deze malafide praktijken.

Maandag 17 december 2018 15:41

Clemens Bennink

Ik heb kennelijk ooit een keer geklikt op een advertentie, maar nooit een contract of bevestiging ontvangen. Maanden later bleek dat ik toch van Total Gas @ Power energie afnam. Heb het meteen stopgezet en terug gegaan naar Nuon. Toch krijg ik nu aanmaningen, boetes voor voortijdig contract opzeggen enz. Stuur mails, aangetekende brieven enz. maar ze reageren niet op mijn bezwaren en/of argumenten. Sturen ook geen kopie van een door mij getekend contract, waar ik om gevraagd heb. Logisch, want zo'n contract is niet. Heb aangeboden de energie te betalen die ik werkelijk heb afgenomen in de periode juni t/m september, maar niet voor de boetes en extra administratiekosten. Laten zij maar aantonen dat ze met mij een contract hebben gehad. Hoe ver kunnen ze blijven dreigen?

Donderdag 13 december 2018 19:11

Maarten

Ook gedupeerde. Total Gas en Power zag kans om 5 contracten van willekeurige personen op mijn priveadres af te sluiten van elk 5 jaar zonder dat ik een contract had afgesloten. Nooit enig contact met hen gehad. Meerdere keren de belofte gehad dat ze mij terug gingen bellen omdat ze moesten uitzoeken hoe deze oplichting tot stand was gekomen. Kreeg uiteindelijk standaardmailtje die geen antwoord gaf. Daarop reactie gegeven en kreeg wederom standaardmailtje dat ze het erg druk hebben en dus geen antwoord kunnen geven. Wat een stelletje oplichters. Wanneer doet de overheid hier wat aan?

Donderdag 06 december 2018 11:20

marja

Ik ben gisteren gebeld door deze mensen, wat ik niet begrijp : hoe komen ze aan mijn naam en hoe komen ze aan al mijn gegevens. Dat ik bij van de Bron ben, maar ook hoeveel ik verbruik. Wanneer het contract afloopt. Dat is toch prive.

Woensdag 05 december 2018 19:27

Hedwig

Jawel, natuurlijk ben ik 3 jaar geleden door het MKB opgelicht betreffende energie van Total. Ik was hier rete snel mee en heb zowel Total alsmede het MKB op de hoogte gesteld dat ik nooit meer iets met hun te maken wil hebben. dat is 2 jaar redelijk goed gegaan, momenteel wordt ik gek gebeld door bedrijven die mij iets willen aanbieden als website etc. Let op: ALLEMAAL MALAFIDE bedrijven en afkomstig van het MKB. Jawel, het is niet...vooral NIET de KvK maar MKB die alle malafide bedrijven opzet en een enorme slag slaat als zijnde een goed bedrijf. NOT, menig ander bedrijf die daadwerkelijk iets aan te bieden heeft gaat NEVER EVER via het MKB te werk.
Ik heb geen harde bewijzen, maar ben zeer realistisch...zij zoeken het voor je uit, vinden, maken etc. en dat allemaal voor niets, want je kan daarna nee zeggen. Ieder bedrijf weet dat dat niet kan kloppen. Total is van het MKB, of alle bellers zijn ingehuurd door het MKB en hebben instructie gekregen. Uitbuiters van bedrijven die het al moeilijk hebben...momenteel zeg ik nee tegen ieder collectief, die allemaal van het MKB afkomen.
En het zijn de zzp'ers waar ze zich op richten want realistisch gezien heeft een groter bedrijf dat allemaal in de hand.
Wat er tegen te doen??? Ach de KvK mag wel eens onder handen genomen geworden om te zorgen dat ze dit soort bedrijven weren en zorgen voor goede communicatie tussen de bedrijven die genoteerd staan.
Ps. ik was zo boos dat zowel Total alsmede MKB met hun bek vol tanden stonden...nee dat contract was zo afgelopen...1dag

Donderdag 08 november 2018 16:54

hekman

ik ben ook benaderd door mkb collectieven. ik zou extra goedkoop uit zijn omdat ik ondernemer ben en mij daarom kan aansluiten bij het collectief (gezamelijk goedkoop gas en stroom inkopen JA JA)
Ze spelen handig in op de berichten dat gas en stroom volgend jaar flink duurder wordt, en je erg dom bent om de kosten niet voor 5 jaar vast te leggen. uiteindelijk doet mkb niets voor je . ze zijn slechts tussenpersoon dus als je akkoord gaat hebben zij weer wat verdiend

Donderdag 01 november 2018 16:31

Eric

Ook ik ben er helaas ingetrapt. Ik zit er nu zelfs voor 4 jaar aan vast. Ze hebben het dus blijkbaar gewoon met een jaar verlengd, afgaande op een van de bovenstaande schrijvers die er 3 jaar aan vast zit. Ik ga er een rechtszaak van maken en houd jullie op de hoogte. Ook probeer ik via Radar nog iets, want die hebben er blijkbaar een uitzending aan gewijd vorige week.

Maandag 29 oktober 2018 08:25

Carlo

Ik ben hier gelukkig niet ingetrapt. Het verhaal wat ze hadden klonk niet zuiver. Eerst een contract aangaan en dan pas horen wat de tarieven zijn. Ja hoor denk het ook. Echter wordt ik nu zowat wekelijks hiervoor gebeld al zeker een keer of 6 a 7. Het bel me niet register is misschien alleen voor consumenten maar dit is gewoon lastigvallen. Is hier geen wetgeving tegen?

Dinsdag 23 oktober 2018 11:44

Kees

Ik ben er ook ingeluisd. Via telefonische verkoop werd mij een gunstig contract aangeboden. Toen het contract uiteindelijk binnenkwam, bleek het al gauw duurder uit te vallen. Ik heb dicrect contact opgenomen, en gezegd dat ik er van af wilde. Opzeggen kon via de website, waarbij ik zelfs voor als reden de optie "De tarieven zijn hoger dan tijdens het gesprek afgesproken" kon kiezen. Schijnbaar normaal dat de tarieven niet kloppen met het contract. Ik heb uiteindelijk voor 2 maanden een rekening ontvangen, maar heb maar 32 dagen bij Total aangesloten gezeten, waarna ik weer terug was bij mijn vorige leverancier. Uiteindelijk dus de eindafrekening gekregen en daarin werd 400 euro kosten in opgevoerd. Ik ben voor die 32 dagen nu 680 euro kwijt, terwijl ik normaal gesproken daar 180 euro voor had betaald. Ondanks alle email naar de service desk van Total, krijg je nauwelijks antwoord, en later werdt zelfs het incasso bureau (Aertery)er op gezet. Helaas bleek mijn DAS rechtsbijstand verzekering alleen voor particuliere dekking te zijn, dus heb ik maar besloten om alles te betalen en er vanaf te zijn. Maar ik raad een ieder aan niets af te sluiten via de telefoon, en al helemaal niet met een bedrijf als Total. Ik zal er geen druppel benzine meer tanken.

Woensdag 17 oktober 2018 19:09

Tom

Stelletje bedriegers zijn het sturen zelfs slecht ziende mensen langs de deur. Ben er gelukkig niet ingetrapt. Wordt nu wel 3 a 4 keer gebeld per week
Ook hierna luisteren ze niet sta zelfs in het bel me niet register maar gewoon door blijven gaan.
Wat een verschrikkelijk bedrijf is dit zeg.

Woensdag 17 oktober 2018 09:53

Mark Beukering

Het zijn oplichters.
Ik heb mijn rechtsbijstand erzekering er op gezet.

Dinsdag 25 september 2018 22:02

Hanneke

Helaas, ik ben ook via Mijn Inkoophulp bij Total in een contract geluisd. Ik ben al weken bezig met het contract op te zeggen. Maar elke medewerker die ik spreek of naar wordt doorverbonden is niet bij machte/ heeft de kennis niet/ zegt niet meer te kunnen doen. Elke afspraak die ik maak wordt niet nagekomen, zo zou ik in een klachtenprocedure komen en hiervan per mail een bevestiging krijgen. Deze heb ik niet gekregen. Ook zou ik de opname van mijn Inkoophulp krijgen en een mail over hoever ze met mijn case waren. Na letterlijk uren in de wachtrij en diverse medewerkers gesproken te hebben krijg ik steeds hetzelfde terug: vervelend voor u maar ik kan verder niks voor u doen. Omdat ik door foutieve informatie aan dit contract vast zit wil ik dat zij de torenhoge boete te betalen en mijn ongewilde contract ontbinden. Hier is nog geen gehoor aan gegeven,...

Vrijdag 21 september 2018 18:48

Antoni

Net ook gebeld! Door... powertip? Kon het bijna niet verstaan zo snel ging het! Over Total gas en power! heel verhaal.. maar om het kort te maken ...aangegeven nergens op in te gaan, ennn dan begint het hele verhaal opnieuw! Ik zeg stuur maar een mail dan kan ik lezen waar het over gaat en wat er wordt aangeboden! Helaas ... dat kon niet... je moest direct ja zeggen! Mensen .... niet doen.. als je dan wat anders wilt, doe het niet via een callcenter !

Dinsdag 18 september 2018 20:28

Audrey Kroon

Als je niet meer lastig gevallen wil worden door dit soort bedrijven zeg dan dat de energie in je huur zit. Hierdoor ben jij als persoon niet meer interressant en zullen ze jou uiteindelijk niet meer bellen.

Maandag 17 september 2018 20:25

The big horse

Ik spreek uit ervaring. Heb zo een agressieve verkoopster aan het toestel gehad. Dit bedrijf werkt volgens frauduleuze praktijken. geloof me. Ze vertellen je een mooi verhaaltje van kosteloos en vrijblijvend en ze onderhandelen over de beste prijzen met energiemaatschappijen. Maar dit gebeurd niet. Omdat zij een overeenkomst hebben met TOTAL GAS EN POWER. en dat je zelf het aanbod kan afwijzen. dat mkb collectieven u geen kosten zal aanrekenen. Neen uiteraard niet dat doet TOTAL GAS EN POWER WEL. Omdat mkb collectieven werkt voor TOTAL GAS EN POWER. Maar dit word nergens in het verhaaltje verteld. Wanneer komt het wel aan bod. Tijdens een of andere opname. Krijg je te horen dat het gaat om TOTAL GAS EN POWER. TERWIJL ZE JE IN HET BEGIN VAN HUN VERHAAL VERTELLEN DAT ZE ONDERHANDELEN MET DE ENERGIEMAATSCHAPPIJEN.
Er word je uitdrukkelijk gevraagd om hen tijdens de opname NIET te onderbreken. Doe je dat wel maken ze er geen probleem van maar dan starten ze hem wel opnieuw op. Omdat het dan NIET MEER RECHTSGELDIG IS !!!!!!!!!!!! U moet ook duidelijk antwoorden met een JA. Op vragen die ze stellen. Het moment dat je dit doet ben je er aan voor de moeite. Omdat je gesprek word opgenomen hang je aan het contract vast. Als deze gangster u bellen LUISTER DAN HEEL AANDACHTIG naar hun verhaal. Zeg dan dat je akkoord gaat met een vrijblijvend aanbod en verbreek de verbinding tijdens hun opname. Ze blijven je tot wel 20 x bellen. Dit is zo leuk om te doen. Daaraan merk je duidelijk dat ze voor één bedrijf werken. En als je nog gekker wil doen neem je de telefoon terug op als ze je bellen. En verbreek je gewoon terug de verbinding tijdens hun opname. Dan worden ze precies gek. Het zijn oplichters

Dinsdag 04 september 2018 19:53

Eugene

Ongeveer hetzelfde meegemaakt met Total Gas en Power. Ik heb op een gegeven moment dat hele telemarketinggesprek afgekapt en gezegd dat ik niet in zee wilde gaan met TGenP. Later kreeg ik een factuur wegens vroegtijdig opzeggen. Boos teruggebeld, met veel moeite iemand aan de lijn gekregen, die zei dat ie het contract zou annuleren. Gevraagd voor een bevestiging per mail - niet gekregen natuurlijk, dus zelf maar een bevestigingsmail gestuurd.
Nu krijg ik een aanmaning van de factuur van 878 euro. Oplichters zijn het.

Ik schakel nu een advocaat in. Ik hou jullie op de hoogte.

Donderdag 23 augustus 2018 18:24

Sander Egmond

Mij ook overkomen, heb contract opgezegd, na offerte v Nuon, moet nu 885 euro boete betalen, terwijl ik 1 maand klant ben geweest, gaat niet gebeuren zeg ik, zet n advocaat erop.

Dinsdag 21 augustus 2018 19:32

Jozef

Vandaag een dame aan de lijn gehad met het hele verhaal van voordelige energie blablabla. Ik heb om een informatiemail gevraagd omdat ik nieuwsgierig ben. Even gegoogled en wat blijkt, heel internet staat vol met dergelijke oplichterij (zo kom ik op dit forum).
Dus: als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat meestal ook.
Zeg nooit zomaar JA aan de telefoon en koop niet zomaar iets waar je toch al niet naar op zoek was.

Dinsdag 21 augustus 2018 15:24

van den Boom

Het is hilarisch, elke keer weer gebeld te worden door zo'n energieoplichter. Elke keer onder een andere naam. De naam wordt ook nooit duidelijk uitgesproken, er komt een warrig verhaal uit en als je naar details vraagt, dan komen ze met het argument: "maar wij geven korting, wilt u geen korting?"
Vandaag gebeld door "platformvoorondernemers". Staan niet eens ingeschreven bij de KvK.

Mijn conclusie: ga nooit telefonisch in op verkoop van energie

Dinsdag 21 augustus 2018 12:43

Gedupeerde

En hier nog een gedupeerde. Waarom kan men anno 2018 dit soort bedrijven niet gewoon een halt toe roepen. Hup overheid, optreden tegen dit soort praktijken. Het is gewoon pure misleiding (oplichting).

Maandag 13 augustus 2018 16:24

kleene

ik ben er ook ingetrapt.

ik had geluk dat ik zakelijk gas en stroom af kon nemen.

ik heb vanavond mijn jaarafrekening gezien.

ik moet 1200 euro bijbetalen, terwijl me was beloofd dat ik 200 euro voordeliger uit zou zijn.

wanneer ik van het contract af wil kan ik 800 euro boete betalen.

en als ik alle artikelen goed gelezen heb, kan geen rechter je daarbij helpen....

ik sta financieel al onder druk....

dat dit legaal is, is een schande...

Zondag 12 augustus 2018 22:27

Birdie

Ze belde net ook. Ze doen zich voor als onafhankelijke organisatie voor ondernemers belangen, net als de Kamer van Koophandel en MKB Nederland, en ze noemde nog meer MKB clubs. Pas toen ik ging doorvragen vertelde ze dat ze niets met MKB Nederland te maken hadden, maar ze proberen wel de illusie te wekken en op te houden.

Zeker een zielig clubje dat zich aan andere gerenommeerde instellingen omhoog moet trekken.

Dinsdag 07 augustus 2018 11:42

Richard

Ben benaderd door Tarief coach met het voorstel, is volgens mij niks anders als een stromannen bedrijf van TotalGP. Maar ik was op tijd om het aangeboden contract op te zeggen, heb er zelfs een bevestiging van gekregen. Niettemin mailde Essent me een week geleden dat ze het betreurden dat ik hen ging verlaten..... heb dat terug kunnen draaien. En krijg ik enkele dagen geleden een mail van TotalGP om de meterstanden door te geven. Een mail werd beantwoord dat ik antwoord zou krijgen, is 4 dagen geleden. Telefoon wordt beantwoordt met een muziekbandje zonder einde, zonder een indicatie van het aantal wachtenden. Kortom, een stel oplichters. Hoe is dit mogelijk anno 2018.....

Maandag 30 juli 2018 15:08

Rose

Ik ben het zo spuugzat om elke week weer door een andere mkb-energie of dergelijk bedrijf benaderd te worden.

Ik was in de eerst instantie in een nieuwe verkoopt getrapt. Dat de wetgeving sinds begin dit jaar veranderd was en ik kon nu direct gas en energie afnemen bij de plaatselijke producten. Wat een verrassing dat was totaal gas and power!
Aangezien ik er hard op achteruit ging me rond huidige energie bedrijf heb ik per direct het contract ontbonden.

Nu word ik zelf door mensen met privénummers (dus gewone 06-nummers) benaderd voor deze zwendel. Dat ondernemers in mijn regio nog veel te veel betalen voor hun energie....

Wat kan ik tegen deze irritante zwendel doen als ZZP-er zonder kantoor of bedrijfsruimte?
Ik heb bij inschrijving bij het KvK aangegeven niet benaderd te willen worden door derde partijen. Hebben ze hier gewoon lak aan?

Dinsdag 17 juli 2018 20:03

nijenhuis

dit is mij ook overkomen, je wordt op een snelle professionele manier overdonderd en als je niet binnen 2 weken reageert op de mail dan zit je er aan vast. ook al waren ze de goedkoopste zou ik dus nog niet met hen in zee gaan. heb dus niet de moeite genomen het aanbod te bekijken en heb geannuleerd.

Maandag 09 juli 2018 23:27

Jeroen

Het hierboven geschetste is mij bijna overkomen. Ik ga ze nu per direct opzeggen!
Dank voor jullie informatie deling!

Gr Jeroen

Zaterdag 19 mei 2018 11:53

Plaats een reactie

Lees meer over