Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Op de tv, in het parlement, bij de koffieautomaat en op diverse andere plekken is het de laatste dagen onderwerp van gesprek: de stijgende energietarieven. In 2019 gaan de energietarieven en belastingen verder stijgen. Veel Nederlanders nemen daarom hun energiecontract nu onder de loep.

Veel consumenten vragen advies

Mireille, klantenservicemedewerker bij de Vastelastenbond, merkt ook de toegenomen drukte. “Steeds meer klanten bellen voor advies over hun energiecontract. Met een goede keuze kunnen consumenten fors besparen op de energierekening, maar veel mensen komen er zelf niet uit.”   

Goede tips

Met tientallen leveranciers, veilingen en prijsvergelijkers is het zoeken van het juiste contract ook een hele opgave. Mireille heeft een paar goede tips:
1. Het contract van uw broer, zus of buurman hoeft voor u niet het juiste contract te zijn
2. Vergelijk op basis van uw eigen verbruiksgegevens van de laatste jaren
3. Zorg ervoor dat u niet vervalt in variabele tarieven

Meer tips en advies

De Vastelastenbond adviseert jaarlijks duizenden consumenten over een energiecontract. In veel gevallen kan een consument besparen op de energierekening met een overstap. Waarbij de consumentenvereniging de garantie afgeeft dat een overstap ook goed gaat. Mireille hierover: “Klanten bellen ons nog wel eens op dat ze bang zijn voor een overstap. Bang voor afsluiten of administratieve rompslomp. Beide zien wij in de praktijk niet.”

De overstapproblemen zijn door nieuwe regelgeving echt verleden tijd. Daarnaast werken de energiebedrijven vanuit een centraal systeem waardoor de administratie rompslomp tot een minimum is beperkt. Afsluiten gebeurt alleen nog bij klanten die niet betalen.

Mireille: “We adviseren klanten dan ook om aan het einde van een energiecontract over te stappen van leverancier. Soms is het advies een contract voor 1 jaar en soms voor 3 jaar. Dit is echt afhankelijk van de persoonlijke situatie.”

Gratis advies ontvangen

Wilt u ook gratis advies ontvangen over uw stijgende energierekening? Vraag dan een energiecheck aan! Een energiespecialist neemt aan de hand van uw verbruik dan de aanbiedingen met u door en adviseert u vrijblijvend over een nieuw contract.

Tip! Heeft u nog een lopend contract? De Vastelastenbond kan u al 8 maanden voor de einddatum van het contract aanmelden bij een nieuwe leverancier. En dat dan met de tarieven van vandaag!