Wat is een aansluitovereenkomst eigenlijk? Wij helpen u graag aan het antwoord. In het kort is een aansluitovereenkomst een overeenkomst die u sluit met uw energieleverancier, en daarnaast ook uw netwerkbeheerder voor gas en elektriciteit.

Als u een energiecontract afsluit, wordt u geacht tegelijkertijd de aansluitovereenkomst met uw lokale netwerkbeheerder af te sluiten. Beide overeenkomsten worden door uw energieleverancier naar u verzonden. U hoeft dus alleen een contract bij een energieleverancier te selecteren om vervolgens automatisch de aansluitovereenkomst van de netbeheerder te ontvangen.

Aansluitovereenkomst energienetwerkbeheerder

In de aansluitovereenkomst met uw netwerkbeheerder vindt u de “specifieke technische en commerciële voorzieningen met betrekking tot het netaansluitpunt en het gebruik van het netwerk voor gas en stroom.”

Heeft u vragen over de aansluitovereenkomst die u heeft gesloten met uw netwerkbeheerder? Neem dan contact op met uw netwerkbeheerder.

Als u algemene vragen heeft over netbeheerders, netbeheer kosten of vergelijkbare zaken, bekijk dan de Veel Gestelde Vragen, of neem contact met ons op.

Aansluitovereenkomst energieleverancier

U kunt via Vereniging de Vastelastenbond een collectief voordelige aansluitovereenkomst aanvragen voor elektriciteit en/of gas. Als inkoopcollectief en belangenbehartiger bieden wij voordelige energiecontracten aan bij vertrouwde energieleveranciers.

Voor zowel consumenten als bedrijven bieden wij daarnaast de optie om de huidige aansluitovereenkomst en energietarieven vrijblijvend te vergelijken via de berekeningsmodule of persoonlijk contact met onze adviseurs.

Vragen over aansluitovereenkomst

Ook voor al uw vragen over een aansluitovereenkomst voor energie bent u bij de Vastelastenbond aan het juiste adres. Neem dus gerust eens contact met ons op voor antwoorden op uw vragen, energie advies of een vergelijking van uw huidige energieovereenkomst met de onze.