Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Het aansluittarief komt neer op de kosten die u betaalt aan uw netwerkbeheerder. Deze kosten bestaan uit o.a. meterhuur voor de gas- en elektriciteitsmeter(s) en kosten voor het onderhoud van de landelijke netwerken voor stroom en gas in Nederland.

Aansluittarief berekenen

De aansluittarieven verschillen per type aansluiting. Vereniging de Vastelastenbond biedt drie mogelijke opties:

  1. Wilt u weten wat het aansluittarief voor uw particuliere energiemeters in uw regio is? Dan kunt u hiervoor via Vereniging de Vastelastenbond eenvoudig een berekening maken.

  2. Wilt u weten wat het aansluittarief inhoudt voor zakelijke afnemers van energie via de Vastelastenbond? Daarvoor klikt u hier.

  3. Bent u een grootzakelijke afnemer van gas en/of stroom? Klik dan hier.

Maximaal aansluittarief

U kunt niet kiezen wie uw netwerkbeheerder is, de netwerkbeheerder hangt samen met de regio waar u woont. Het maximale aansluittarief wordt mede daarom jaarlijks door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaald.

Als u vragen heeft over het aansluittarief, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder. Ook uw energieleverancier kan u helpen met vragen over het aansluittarief op uw jaarrekening voor energie.

Betaling van aansluittarief

De netwerkkosten worden door u betaald via uw maandelijkse energievoorschot en de jaarlijkse energieafrekening die u van uw energieleverancier ontvangt. Uw energieleverancier stuurt u een gespecificeerde rekening waarin onder meer het aansluittarief is opgenomen.

U ontvangt dus géén rekening van uw netwerkbeheerder na 12 maanden levering, aangezien u het aansluittarief via uw energieleverancier voldoet.

Vragen over uw aansluittarief?

Heeft u vragen over uw aansluittarief? Wij helpen u graag verder! Neem contact op met onze ervaren adviseurs die u voorzien van antwoorden, of voor u op zoek gaan tot het juiste antwoord boven tafel is!