Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Via deze pagina vind u alle informatie over uw aansluiting voor energie. Zowel voor informatie over uw gasaansluiting als uw elektriciteitsaansluiting bent u bij Vereniging de Vastelastenbond aan het juiste adres.

Energie Aansluiting

Uw energie aansluiting laat zich omschrijven als “één of meer verbindingen tussen een net en een onroerende zaak of de verbinding tussen een net en een ander net op een ander spanningsniveau.” In het kort betekent de energie aansluiting de energie meters en hun aansluitingen op de netwerken voor gas en elektriciteit. De energie aansluitingen vallen onder de verantwoordelijkheid van uw netwerkbeheerder.

Stroom Aansluiting

De stroomaansluiting voor uw woning of bedrijfspand omvat uw elektriciteitsmeter(s) en hun aansluitende bekabeling die de elektrische stroom naar uw woning vervoeren en omzetten naar bruikbare elektriciteit.

Heeft u vragen over uw stroom aansluiting? Bekijk dan de Veel Gestelde Vragen Aansluitingen. Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond via telefoonnummer 040-7200200 (lokaal tarief, ma t.m. vrij 9.00 – 17.00) of mail ons via het contactformulier.

Gas Aansluiting

De stroomaansluiting voor uw woning of bedrijfspand omvat uw gasmeter(s) en hun aansluitende buizen en slangen die het aardgas vanuit het landelijke gasnetwerk naar uw woning vervoeren.

Als u vragen heeft over uw gas aansluiting, volg dan onderstaande stappen:

Problemen met uw aansluiting?

Problemen met uw aansluiting kunnen verschillende oorzaken hebben. Dit zijn de meest voorkomende problemen:

  • Als uw aansluiting is afgesloten als u uw woning voor het eerst betreed, dan kunt u uw netbeheerder verzoeken om de afsluiting kosteloos ongedaan te laten maken.

  • Als uw aansluiting is afgesloten doordat u een betalingsachterstand heeft opgelopen, dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder om uw aansluiting te activeren als u een contract heeft bij een energieleverancier. Hiervoor kunt u borg moeten betalen.

  • Neem voor technische vragen over uw aansluiting of de kosten van uw aansluiting contact op met uw netwerkbeheerder.

  • U vindt de contactgegevens van netwerkbeheerders hier